iOS 10, Посочва доброто мислене на дизайна от Apple

Някои от вас може вече да имат iOS 10 на своите устройства. Въпреки че на пръв поглед от гледна точка на външен вид, iOS 10 не изглежда толкова различно от по-старите ви версии на iOS; той има някои чудесни функции.

iOS10 получи широко разпространение в пресата около нови и подобрени функции като контролния център, обновената функционалност iMessage и възможността да изтрие някои от наличните приложения на устройството, за да назовем само няколко.

Един от аспектите на новия iOS, който привлече вниманието ни, е около дизайнерското мислене, което Apple вложи в някои от функциите на iOS 10. Изглежда, че има последователна мисъл за основните елементи на дизайна, дори и за най-простите приложения. Виждаме това в новото приложение Clock / Alarm на iOS 10.

В 9.3 Apple представи режим Night Shift и получи отличия от множество сегменти на своите клиенти. Потребителите, които остават до късно и използват iOS устройството за четене и сърфиране, вече могат лесно да превключат настройката и да изпитат оптимизирана настройка на светлината, която е по-удобна за очите и по-малко притеснителна за вашия партньор.

Повечето потребители искаха iOS да поддържа и тъмен режим.

Да кажем, че сте готови да го наречете една нощ и искате да настроите алармата на вашия iPhone или iPad с iOS 9.3. В момента, в който преминете към приложението с часовник, вие все още сте в ярка светлина (околна среда, ако сте включили нощната смяна). Не би ли било готино да имате по-тъмна настройка, че е по-хладно за очите точно преди да катастрофирате?

Тук се появяват елементи от дизайнерското мислене на iOS 10. Приложението Clock вече е преработено в новия iOS. Вместо ярките светлини, с които сте свикнали в 9.3, сега имате тъмен интерфейс, който е по-приятен за очите ви, ако се опитвате да настроите алармата си.

За разлика от основното приложение за часовник 9.3, дизайнерите са вложили добро мислене в това в iOS 10. Например настройките за аларма са променени. Вече можете да планирате алармите си за цялата седмица, като изберете да персонализирате настройката за всеки отделен ден от седмицата. Прекалено много напрежение? Те също така вече са добавили опцията, при която можете да управлявате алармите си според вашите изисквания за сън. Вместо да го настроите да ви събужда в 7 ч. Сутринта, ако Вашият лекар Ви е препоръчал да поспите добре 8 часа, добре познайте какво, сега можете да настроите алармата по броя на часовете, вместо по трудно и бързо време.

В случай, че вашето телевизионно предаване ви е заело, приложението вече има напомняне за лягане, което можете да персонализирате, така че да ви напомни, че е време да го наречете нощ за 8-часовия сън за красота, който сте поръчали! Позволява ви да настроите с какъв звук искате да се събудите.

Една промяна, която особено харесваме в приложението, е възможността да настроите силата на звука на алармата независимо от тази на силата на звънене.

В iOS 10 тези алармени функции са добре интегрирани в нова настройка, наречена BedTime. Времето за лягане вече ще се интегрира с вашето приложение за здраве на вашия iPhone, тъй като проследява вашите навици за сън и ви показва основна информация за анализ на съня.

На пръв поглед това може да не изглежда толкова голяма работа за повечето от нас. Смятаме, че Apple засили играта си в iOS 10. Първо, вместо да мисли само за отделни приложения, той мисли за тези приложения повече от гледна точка на потребителя и отнема време, за да ги интегрира с други подходящи приложения. Бихте ли използвали като ярък екран или тъмен екран, когато си лягате? Искат ли да се събуждат по едно и също време всеки ден или да спят през почивните дни? Прости въпроси, но им отне почти близо десетилетие, за да зададат тези въпроси.

Второ, като се има предвид, че интерфейсът на iOS 10 може да постигне оптималния тъмен режим в това приложение, ние смятаме, че това е предшественик, че когато iOS 10 най-накрая бъде пуснат, той ще поддържа тъмния режим в устройството, а не само в приложението Clock / Bedtime .

Смятаме, че iOS 10 има по нещо за всеки и през следващите няколко седмици ще разгледаме подробно някои от функциите, за да подчертаем използването на Apple от дизайнерското мислене.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found