Как да извлечете файлове или обекти от презентация на Keynote

Ако сте в училище или изнасяте много презентации за работата си, вероятно сте преживели време, когато някой ви е изпратил файл с Keynote. Но тогава трябва или искате да извадите снимка, графика, филм или друг тип съдържание от този файл, за да го запазите като отделен файл . Но как???

Основните презентации обикновено съдържат много медийни файлове и обекти като видеоклипове, снимки, изображения, звуци или документи - pdfs - или други вградени обекти. И понякога е лесно да извадите нещата, като покажете пакетирано съдържание - всичко зависи от вашата версия на macOS или Mac OS X. Независимо от вашата операционна система, можете лесно да извлечете тези файлове или обекти от презентация на Keynote, като конвертирате презентацията в папка с файл с цип. 

Тези съвети работят за целия iWork Suite на Apple , а не само за Keynote. Това включва страници и числа.

Забележка: Можете да използвате този метод и за извличане на файлове от файлове на PowerPoint.

Потърсете пакетирано съдържание

Преди да тръгнете по ръчния маршрут, опитайте да го потърсите във файла Keynote. Щракнете с десния бутон върху документ на Keynote и потърсете опцията, наречена Показване на съдържанието на пакета. Това отваря папка с всички документи в този файл на Keynote. Ако не виждате опция за Показване на съдържанието на пакета, следвайте ръчните стъпки по-долу.

Старите версии на Keynote

В по-старите версии на Keynote файлът Keynote не е единичен файл, а по-скоро директория. Той съдържа много файлове и директории и съдържанието на данните е криптирано. Когато щракнете с десния бутон върху старата версия на документа за страници, той показва Покажи съдържанието на пакета. Достъпът до това съдържание на файла ви дава цялата ваша директория и файлове на Keynote. Повечето файлове като изображения, графики и друго съдържание се съхраняват в папката с данни.

Нова версия на формата на файла на документа на страниците

В по-новата версия на Keynote файлът Keynote е единичен файл И НЕ директория. Така че, когато щракнете с десния бутон върху него, не виждате опцията Показване на съдържанието на пакета. Така че, ако използвате по-нова версия на Keynote, следвайте указанията по-долу, за да получите достъп до съдържанието на вашия файл Keynote.

Ето как да извлечете файлове или обекти от презентация на Keynote

1-Намерете презентацията на Keynote (или PowerPoint)

2-Направете копие на презентационния файл

Просто щракнете с десния бутон върху файла и изберете дубликат.

3-Сега ще имате дубликата

В нашия пример тук това е файлът за копиране на appletoolbox. Сега изберете този нов файл, като щракнете върху него и натиснете enter, за да промените разширението на файла. Променете разширението на файла на .zip, като напишете .zip след името на файла . Така че в нашия пример файлът вече се нарича  appletoolbox copy.zip , както е показано по-долу:

4-Сега щракнете върху Използвайте .zip, ако видите следното съобщение

5-За да разархивирате този файл, щракнете двукратно върху него

Това създава нова папка, която включва всички файлове със съдържание.

6-Включени са видеоклипове, звукови файлове или документи, които се намират в папката с данни

Сега копирайте всички файлове и обекти на други места. Този метод е идентичен с macOS Show Package Contents.

Искате друг начин?

Започвайки с Keynote 6.5.3, всички приложения на iWork, включително Keynote, имат метод за конвертиране на еднофайлов документ в файлов файлов формат. Така че, ако двата съвета по-горе не ви вършат работа, опитайте този.

Отидете в менюто File на Keynote и изберете Advanced> Change File Type> Select Package вместо Single File. След това Запази.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found