Как да коригирам отварянето на Apple Mail в разделен екран на macOS Catalina

Ако сме честни, пускането на macOS Catalina не е било чак толкова изящно, колкото Apple може би се е надявала. Очакваше се тази итерация да бъде най-голямата от известно време предвид въвеждането на приложения на Catalyst.

За съжаление, Каталина е осеяна с грешки още от началото на бета-версията на разработчика. Това се разпростира върху много приложения, включително собственото приложение на Apple за поща.

Един разочароващ проблем е, когато приложението Mail се отваря само на разделен екран.

Отваряне на поща в разделен екран на macOS Catalina

Тази грешка може да не е точно нова за Catalina, но приложението Apple Mail създава хаос върху потребителите от доста време. Всеки път, когато бъде пусната нова версия на macOS, има очаквания, че ще бъдат отстранени „големи“ грешки. В случай на отваряне на поща в Split Screen, това просто не е така.

Забележително е, че проблемът изглежда възниква, ако работите на цял екран на друго приложение. Пример за това може да е сърфирането в Reddit или гледането на YouTube в Safari в режим на цял екран. Тогава, привидно от нищото, приложението Mail решава просто да се отвори в изглед с разделен екран.

Това изглежда се случва поради някои грешки, открити, когато Gmail е свързан с поща. От време на време удостоверяването между Google и Apple Mail привидно ще се провали. Това кара пощата да се отваря сама, което ви кара да удостоверите отново данните за вход.

Как да коригирам отварянето на поща в разделен екран

Тъй като грешката е свързана с Gmail, ще искате да преминете и да премахнете акаунта от Mail, преди да направите каквото и да било друго. Ето как премахвате акаунт:

 1. Отворете приложението Mail на вашия Mac
 2. Щракнете върху  Поща в лентата с менюта
 3. Изберете  Акаунти от падащото меню
 4. Маркирайте акаунта в Google, който искате да бъде премахнат
 5. Докоснете бутона „-“ отстрани
 6. Щракнете върху  Ok, за да потвърдите

Създайте парола за приложение за Gmail

Това ще премахне акаунта на Google от Mail, но все още не сте приключили. Следващата стъпка, която искате да предприемете, е да активирате двуфакторно удостоверяване (2FA) и да създадете „Парола за приложение“, която да използвате с Mail на macOS Catalina.

 1. Отворете браузъра си и отворете настройките за сигурност на вашия акаунт в Google
 2. Превъртете надолу и изберете  Проверка в две стъпки
 3. Влезте и потвърдете имейла и паролата за вашия акаунт в Google
 4. Включете потвърждението в две стъпки

Оттук ви се дава възможност или да използвате подкана от Google, или чрез текстово съобщение с кодове за потвърждение. Когато използвате подкана от Google, трябва да имате инсталирано приложението Google на телефона си и ще пристигне известие, потвърждаващо, че сте влезли в системата.

Когато приключите, върнете се на главната страница с настройки за сигурност и изберете  Пароли за приложения . В полето натиснете първото падащо меню и изберете  Mail , а във второто поле изберете  Mac . След това докоснете  Генериране . Това ще създаде парола само за използване с вашия акаунт в Gmail заедно с приложението Mail на вашия Mac.

Върнете Gmail обратно в приложението Mail на macOS Catalina

След като паролата за приложението е генерирана, трябва да отворите приложението Apple Mail на вашия Mac. След това следвайте тези стъпки:

 1. Щракнете върху  Поща в лентата с менюта
 2. Изберете  Акаунти от падащото меню
 3. Щракнете върху бутона „ + “ в долната част
 4. Изберете Други акаунти от списъка с опции
 5. Изберете  Пощенски акаунт
 6. Въведете вашия имейл акаунт в Gmail и паролата за  приложение, които сте създали по-рано
 7. Докоснете  Вход

След като влезете, приложението Mail ще попита дали искате да синхронизирате Mail и Notes с този акаунт. Оставете пощата отметнато и можете да изберете да синхронизирате бележки или не, след което натиснете  Готово .

След като акаунтът е добавен, ще отнеме известно време, докато приложението Mail синхронизира данните между вашия акаунт в Gmail и самото приложение. След като завършите обаче, не бива да се сблъсквате с повече случаи на отваряне на приложението на macOS Catalina Mail.

Заключение

Има много повече грешки и странности, когато става въпрос за macOS Catalina, отколкото Apple би искала да признае. Сигурни сме, че тези проблеми ще бъдат отстранени с бъдещи допълнителни актуализации. Както е случаят с много версии на софтуера, можете да изберете да надстроите и подадете отчети за грешки, или просто да се отдръпнете, докато много грешки не бъдат смачкани.

Ако продължавате да срещате проблеми с macOS Catalina, звучете в коментарите по-долу и ние с удоволствие ще ви помогнем. Що се отнася до приложението Apple Mail, уведомете ни какво мислите за предоставените надстройки или ако сте използвали друг клиент като Spark или AirMail.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found