Apple ID деактивиран по причини за сигурност? Ето какво да направите

Виждайки легитимно съобщение, че сте блокирани от акаунта си в Apple, може да бъде плашещо. Но не е задължително причина да се безпокоите веднага.

Ето какво трябва да знаете за него.

Защо Apple ID се деактивира от съображения за сигурност?

Ако Apple подозира, че с вашия акаунт се случва нещо неприятно, най-вероятно ще видите предупреждение при следващия опит за влизане с вашия Apple ID.

Ще видите съобщение, което е някаква разновидност на „вашият Apple ID е заключен от съображения за сигурност“.

Това обикновено се случва, когато някой се опита да влезе в акаунта ви твърде много пъти с неправилна парола. Сметки без двуфакторна проверка или допълнителна сигурност могат да бъдат особено изложени на риск от това.

Понякога може да видите това съобщение, ако не сте влезли в системата дълго време и Apple е въвел нова парола или правила за сигурност.

За щастие, ако видите това съобщение, това обикновено означава, че акаунтът ви е защитен от хакери, докато не го отключите.

Забележка: Никога не трябва да се доверявате на нежелани имейли или текстове, които твърдят, че акаунтът ви е заключен. Сигналите трябва да се показват директно на устройствата на Apple, когато се опитате да влезете. Те не трябва да се показват в пощенски клиент на трета страна или в приложението Messages на Apple. Не кликвайте върху никакви връзки, освен ако не можете да проверите дали е от Apple.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да създадете Apple ID без кредитна карта
  • Устройство ме моли да вляза с друг Apple ID, какво мога да направя?
  • Как да промените Apple Email Id, до който нямате достъп

Как да отключите вашия Apple ID акаунт

За щастие това е доста прост процес за поправяне на това - макар че изглежда зависи от това къде влизате и какво устройство използвате по това време.

Ако видите бутон „докосване за отключване“ в действителния сигнал, можете да го докоснете и да следвате стъпките на процеса на отключване.

В противен случай ще трябва да отидете на сайта за възстановяване на паролата на Apple: iforgot.apple.com . Или просто кликнете върху връзката по-долу.

  • Помощ за парола на Apple

Там можете да използвате съществуващата си парола, за да отключите акаунта си. Ако сте забравили паролата си, можете да използвате уеб страницата, за да я нулирате.

И в двата случая следващите стъпки ще зависят от това какъв тип защита на акаунта сте настроили.

Ако нямате никаква сигурност на акаунта

Ако нямате двуфакторно или двуетапно удостоверяване за вашия акаунт, е доста лесно да потвърдите самоличността си. В по-голямата си част това не е непременно добро нещо. Но за да се върнете бързо в акаунта си, е добре.

Трябва само да въведете текущата си парола, за да удостоверите и отключите акаунта си.

Понякога Apple ще ви накара да отговорите на някои въпроси за сигурност, които сте въвели при настройването на акаунта си. Ако не можете да си спомните отговорите на тях, може да се наложи допълнителна помощ за парола.

Ако имате двуфакторно удостоверяване

Ако имате настройка за двуфакторно удостоверяване, можете да изберете да получите код за вход на едно от вашите доверени устройства.

Като алтернатива можете да изберете да получавате текстово съобщение на основния смартфон, свързан с вашия акаунт.

Ако имате удостоверяване в две стъпки

Apple започна да превключва повечето си потребители на двуфакторно удостоверяване. Но все още може да има потребители с по-старо двуетапно удостоверяване.

За потвърждаване в две стъпки ще ви е необходим кодът, изпратен на надеждно устройство, и ключ за възстановяване. Този ключ е 14-цифрен код, който Apple ви е изпратил, когато сте настроили защитата - ако го нямате, може да не успеете да влезете в акаунта си.

Допълнителни съображения

Ако не можете да си спомните паролата си за Apple ID, може би е най-добре да я нулирате, вместо да продължавате да се опитвате да въвеждате неправилни.

Apple ще заключи вашия Apple ID след твърде много неуспешни опити за парола до следващия ден.

По същия начин, ако акаунтът ви е заключен, но получаваният от вас сигнал не споменава сигурността, може да не успеете да нулирате паролата си.

Ако случаят е такъв, ще трябва да се свържете директно с Apple, за да си върнете акаунта.

Как да се подготвим за следващия път

Въпреки че процесът на Apple за отключване на вашия акаунт е доста прост, можете да направите още няколко неща, за да защитите акаунта си и да направите процеса по-лесен и по-сигурен следващия път.

Уверете се, че сте добавили надеждни устройства , надеждни акаунти  или резервни имейли . Можете да го направите на уебсайта на Apple ID.

Ако имате двуетапна защита за вашия акаунт, може да си струва да го деактивирате и да надстроите до двуфакторно удостоверяване. По този начин няма да ви е необходим ключ за възстановяване, който би могъл трайно да ви блокира от акаунта, ако го загубите.

Във всеки момент, ако не можете да отключите своя Apple ID, може да се наложи да се свържете с Apple Support. Можете да го направите директно със следната връзка - просто изберете Apple ID и Disabled Apple ID в опциите.

  • Поддръжка на Apple

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found