Персонализиране на поведението с двойно щракване на бутона за начало на iPad

Бутонът за начало е "обикновен" бутон (за разлика от бутоните със сензорен екран), който е основният основен бутон в долната част на вашия iPad.

Това е бутонът, който натискате, за да върнете своя iPad обратно на началния екран. Натискането на този бутон, докато той вече е на началния екран, ще ви отведе до екрана за търсене. Това е и бутонът, който натискате, за да изведете iPad от режим на готовност и на екрана „Slide to Unlock“.

Ако си мислите: „Хей, не знаех, че можете да персонализирате бутона„ Начало “, тогава ще бъдете правилни. Не можете да персонализирате поведението на кликване на бутона „Начало“. Можете обаче да персонализирате поведението на „двукратно щракване“ на бутона „Начало“. Преди да го направите, нека научим какво прави типичното двукратно щракване на бутона Начало.

Двойното щракване на бутона „Начало“ всъщност не прави много. По подразбиране, ако щракнете двукратно върху бутона „Начало“, той просто обикновено ще ви върне на началния екран (точно както ако щракнете върху него) Освен ако обаче не сте в режим iPod, вместо това ще ви отведе до контролите за възпроизвеждане на iPod.

Ако искате да персонализирате „двойното щракване“ на бутона „Начало“ за нещо по-полезно, просто следвайте тези стъпки.

1. Докато сте на началния екран, докоснете „Настройки“, за да изведете екрана с настройки.

2 . В панела с настройки докоснете „Общи“.

3. След това докоснете „Начало“ и ще видите настройките, в които се казва „Щракнете двукратно бутона за начало за:“ Ще имате три възможности за избор на тази настройка: „Начало“, „Търсене“, „iPod“. По подразбиране е зададено на „Начало“. Можете обаче да настроите действието с двойно щракване, за да ви отведе до екрана за търсене или до приложението iPod, просто като докоснете тези опции, за да го маркирате. Например, нека натиснете „Търсене“, за да маркирате тази опция. Сега екранът за търсене ще се появи всеки път, когато бутонът Начало е щракнат двукратно.

4. Обикновено, ако щракнете двукратно върху бутона Home, докато iPod се възпроизвежда, той извежда контролите на iPod. Ако обаче не искате това, можете да изключите това поведение. На същия екран за настройка под iPod Controls ще видите настройката „когато възпроизвеждате музика, покажете контролите на iPod“. Тази настройка може да бъде „включена“ или „изключена“. Изключете го на „изключено“ и сега двукратното щракване на бутона „Начало“ вече няма да извежда „iPod Controls“, дори когато iPod се възпроизвежда. Вместо това ще изведе екрана, който сте задали в стъпка 3.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found