Източване на батерията на iPhone след актуализация на iOS 4.0; Поправки

Въпреки че много потребители на iPhone изпитват по-добър живот на батерията след актуализацията на iOS 4.0, броят на потребителите съобщава за намален живот на батерията след актуализиране. Извадка от доклади от дискусионните дъски на Apple:

  • shafeen: „Загуба на около 1% живот на батерията на всеки няколко минути.“
  • Греъм Пауъл1: „Модернизираната 3G снощи и използването на батерията са на покрива. Получавате по-малко от час от пълното зареждане, телефонът е много горещ. "
  • vatkins1906: „[…] Ужасен живот на батерията след iOS 4. Преди лягане, моят 3GS имаше 100% заряд на батерията. Без приложения, работещи във фонов режим, се събудих с напълно мъртъв телефон! Преди да инсталирате iOS 4, той ще бъде около 95%. "

Поправки

Проверете интернет връзването. Някои доклади сочат, че iPhone може да се опитва непрекъснато да установява тетъринг връзка, като по този начин изтощава батерията. Отидете до Настройки> Общи> Мрежа и докоснете Интернет тетъринг, след което докоснете „Отказ“, ако сте. Опитва се да се свърже или да изключи изцяло връзването. Може да се наложи да изключите Wi-Fi, след това да го включите отново, за да спрете опитите за свързване чрез тетъринг.

Лоши приложения за вина? Анекдотичните данни сочат, че приложенията, несъвместими с iOS 4.0 или проблемни по друг начин в новата версия, могат да причинят проблеми с изтощаването на батерията. Архивирайте вашия iPhone в iTunes, след което изтрийте приложения от устройството в групи (винаги можете да ги синхронизирате обратно от iTunes по-късно). След всяка група рестартирайте iPhone и проверете за проблем с изтощаването на батерията. Чрез този метод можете да изолирате проблемното приложение и да го премахнете за постоянно.

Също така, уверете се, че всички приложения са актуални; разработчиците пуснаха множество издания на приложения, съвместими с iOS 4.0 през последните няколко дни.

Изключете Push. Придвижете се до Настройки> Поща, Контакти, Календари и докоснете „Извличане на нови данни“. Изключете Push.

Калибрирайте батерията. Заредете напълно своя iPhone, след което го оставете да се изтощи, докато се изпразни (устройството се изключва самостоятелно и показва индикатор за въртене на въртенето). След това презаредете телефона си и проверете за прекомерно изтощение на батерията.

Затворете отворените прозорци на Safari. Едно приложение за iOS, което консумира памет и процесорно време (и следователно живота на батерията) във фонов режим е Safari. Затворете всички останали прозорци в приложението, като натиснете бутона за превключване на страници в долната дясна част на екрана, след което щракнете върху X в горния ляв ъгъл на всяка страница.

Възстановете, но не от резервно копие (използвайте в краен случай). Както е в случая с някои други проблеми с iOS 4.0, едно по-малко от идеалното решение за проблема с изтощаването на батерията включва възстановяване на iPhone като ново устройство, а не като резервно копие. Изглежда, че лошите данни за задържане от резервни копия на iPhone могат да причинят прекомерно използване на батерията. Възстановяването като нов телефон ще изтрие контактите и други данни, но може да разреши този проблем.

За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“.

Обратна връзка? [имейл защитен].

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found