Всичко, което трябва да знаете за автоматизацията на преките пътища в iOS 13.1

Apple Shortcuts не е нова функция. Всъщност това е от iOS 12. Но Apple направи някои промени в начина, по който приложението работи в новата си актуализация на iOS 13.1.

От една страна, това вече е родно приложение, което се предлага с iOS - така че няма да се налага да го изтегляте отделно. Apple също е добавила допълнителни задействания за определени преки пътища, включително NFC тагове и автоматизации.

Свързани:

  И все пак, въпреки колко удобни и мощни са преките пътища, изглежда малко хора знаят за него или новите му функции. Имайки това предвид, ето някои от допълнителните начини Бързите команди могат да ви помогнат в iOS 13.1

  Автоматизация на преки пътища на iOS 13 / 13.1

  Бързите команди вече е запечено приложение в iOS 13. И се предлага с множество нови функции за автоматизация.

  Преки пътища в iOS 13 има нова система, наречена Automations. И това коренно променя начина ви на ежедневно взаимодействие с определени преки пътища.

  Тези автоматизации ще стартират пряк път автоматично, когато са изпълнени определени параметри или задействания. Някои примери включват, когато спрете алармата си сутрин или когато пристигнете на работа.

  Въпреки че не са налични за всички действия, някои автоматизации могат да бъдат настроени да се изпълняват без подкана. Това означава, че всъщност няма да е необходимо да правите нищо - то ще работи безпроблемно във фонов режим и ще изпълнява различните задачи, които му възлагате.

  Лични автоматизации

  Личните преки пътища могат да ви помогнат да управлявате задачи и работни потоци на вашите устройства с iOS. Изображение чрез jackthewoodman.

  Личните автоматизации са тези, които се изпълняват само на вашите устройства, но въпреки това са невероятно мощни. Някои от параметрите или тригерите включват:

  • Време на деня: Например пряк път може да се задейства в 8 сутринта или в 15 часа
  • Аларма: Задейства се, когато се основава на аларма, например когато тя спира.
  • Apple Watch Workout: Задейства пряк път, когато започнете да тренирате с Apple Watch.
  • Пристигане: задейства пряк път, когато пристигнете на място - фитнес, работа, дом и т.н.
  • Оставяне: Задейства пряк път, когато напуснете местоположение.
  • Преди да напусна: Въз основа на вашата активност задейства пряк път, преди да напуснете място. Пример: 15 минути преди да тръгнете за работа.
  • CarPlay: Задейства пряк път, когато се свържете с CarPlay.

  Само като погледнете този списък, вероятно можете да си представите колко мощни могат да бъдат някои от преките пътища. Можете да получите пряк път, който ви съобщава за времето, веднага щом алармата ви бъде спряна, или пряк път, който поставя на опашка определен списък за изпълнение, когато стигнете до фитнеса.

  Преди да напусна също е невероятно мощен. Той използва машинно обучение, за да анализира кога сте склонни да шофирате всеки ден и основава прогнозата си на това. Можете да зададете пряк път, който да ви дава текущите условия на движение 15 минути преди да напуснете работата.

  Как да настроите автоматизация на пряк път в iOS 13.1

  Един лесен начин да разберете това е чрез пример. Ето как можете да настроите проста автоматизация за пряк път, която ви помага да разберете някои от основите около тази нова функция. В този пример ще създадем лесна автоматизация, която възпроизвежда подкаст / музика в определено време сутрин. Ние го персонализираме да играе само през делничните дни, за да можем да се наслаждаваме на допълнителния сън през уикендите! Да, можете да го персонализирате по ден от седмицата.

  Първата част от този процес включва използването на автоматизацията и настройката на спусъка с помощта на „Време на деня“.

  Първата последователност от тези лесни стъпки е да се дефинира автоматизацията

  Сега, след като сте изпълнили стъпките за дефиниране на събитието за задействане в този случай през деня, следващата ви последователност от стъпки ще трябва да определи какво е това, което искате да постигнете. В този случай настройваме автоматизацията за възпроизвеждане на проста музика / подкаст от библиотеката на iPhone.

  След като активирате автоматизацията, която сте създали, сте готови. Той ще се активира автоматично и ще извърши действието, което искате вашият iPhone или iPad да направи. Пробвам!!

  Автоматизация на дома

  Домашните автоматизации могат да управляват вашия интелигентен дом. Изображение чрез jackthewoodman.

  Можете също така да задействате определени домашни автоматизации, когато използвате преки пътища и процесът е също толкова прост и мощен.

  Параметрите на домашната автоматизация включват:

  • Хората пристигат: задейства пряк път, когато някой се прибере у дома, използвайки геолокация.
  • Хората си тръгват : задейства пряк път, когато всички напуснат къщата.
  • Времето на деня се случва: Доста просто, това просто изпълнява пряк път, когато достигне определено време.
  • Контролира се аксесоар: Можете да зададете определени действия, които да се активират, когато нещо като осветлението е включено.
  • Сензорът открива нещо: Задейства пряк път, когато домашно сензорно устройство открие нещо - например движение, дим или опасни нива на въглероден окис.

  Както можете да видите, те са също толкова мощни. Можете да имате пряк път, който възпроизвежда релаксираща музика и активира термостат, когато се приберете у дома, или пряк път, който включва домашна аларма, когато всички си тръгнат.

  Можете също така да изпращате текстове до вашето устройство, когато камера засича движение или интелигентен домашен детектор за дим подушва дим във въздуха.

  Базирани на NFC автоматизации в iOS 13.1

  По-ранна версия на iOS 13 бета поддържаше NFC-базирани задействания, но изискваше сложна настройка.

  Преки пътища в iOS 13 също поддържат NFC тагове. Това много прилича на текущите възможности на много смартфони с Android и е също толкова полезно, колкото автоматизацията, базирана на местоположението или времето.

  Процесът включва получаване на NFC тагове, които обикновено се появяват като стикери. В този момент изглежда, че е доста сложно да настроите NFC тригер и да кодирате пряк път върху него. Но Apple може да улесни процеса в бъдеще.

  Що се отнася до случаите на употреба, те са доста неограничени.

  Можете например да поставите NFC етикет на домашната си система от високоговорители. Когато докоснете своя iPhone върху този NFC етикет, той може автоматично да задейства устройството ви да се свърже с Bluetooth, да намали силата на звука и да започне да възпроизвежда определен плейлист или подкаст.

  Поставете NFC етикет в колата си и можете да го докоснете, за да активирате автоматично режима „Не ме безпокойте по време на шофиране“. Той също така може да изведе вашето любимо приложение за навигация и автоматично да изпрати на някого текстово съобщение за текущото ви ETA.

  За съжаление ще ви трябва iPhone XS или iPhone XR или по-нов, за да използвате действително NFC тагове. Докато предишните iPhones имаха поддръжка на NFC, по-новите устройства на Apple са единствените, които могат да извършват фоново четене на NFC тагове - което се изисква за автоматизация.

  Кога мога да използвам автоматизацията на преките пътища?

  Докато Apple пусна iOS 13 по-рано този месец, автоматичните преки пътища всъщност идват в iOS 13.1.

  Първоначално Automations трябваше да бъде пусната в основната версия на iOS 13, която Apple стартира на 19 септември. Но по време на цикъла на бета тестване, Apple изтегли функцията от iOS 13.

  Сега изглежда, че автоматизацията ще бъде въведена отново в iOS 13.1, който в момента е предвиден за обща публикация във вторник, 24 септември.

  Когато се стартира, силно препоръчваме да играете с преки пътища и новите функции за автоматизация. От доста време възхваляваме предимствата, които подобряват живота на преките пътища. И се надяваме, че с автоматизация и поддръжка на NFC, повече хора ще започнат да използват приложението Apple Shortcuts.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found