Как да изтриете имейлите напълно от iPhone и да запазите хранилището

Когато става въпрос за работа с имейли на вашия iPhone, може да се изненадате колко място може да се заеме. През годините Apple бавно, но сигурно актуализира официалното приложение Mail с по-добри функции, а същото важи и за последната версия на iOS.

Препоръчително четене

    Все пак има някои притеснения, когато става въпрос за изтриване на имейли изцяло от iPhone. За щастие Apple направи значителни промени в настройките, като направи възможно изтриването на имейли напълно от iPhone.

    Следвайте тези бързи съвети за изтриване на имейли от вашия iPhone, iPad или iPod, за да намалите общото хранилище на приложението Mail на вашето устройство

    • Премахването и добавянето на акаунта обратно в устройството ви помага да изчистите хранилището на приложението Mail. Отидете в  Настройки> Пароли и акаунт> докоснете името на акаунта> натиснете Изтриване на акаунт . След това рестартирайте устройството си и след рестартиране добавете отново акаунта, като изберете  Настройки> Пароли и акаунти> Добавяне на акаунт
    • Изтриването на имейл от вашия доставчик на имейл услуги чрез уеб браузър често е най-лесният начин да изтриете имейла, който запушва вашия iDevice - влезте в акаунта си от компютър и браузър като Safari, след което изтрийте имейли от там. След това рестартирайте iDevice и изчакайте приложението Mail да се синхронизира със сървърите на доставчика на имейл
    • Влезте в имейл акаунта си чрез уеб браузър и ограничете броя на имейл съобщенията, които услугата ви изтегля по всяко време. Например хората, които използват Gmail, намират тази опция в Настройки> Препращане и POP / IMAP> IMAP достъп> Ограничения на размера на папката . Изберете да ограничите IMAP папките, за да съдържат не повече от 1000 съобщения
    • Спрете електронната си поща да зарежда отдалечени изображения. Отидете в  Настройки> Поща> изключете Зареждане на отдалечени изображения

    За по-разширени опции продължете да четете!

    Изтрийте имейлите напълно от iPhone

    Изберете пароли и акаунти, изберете разширените настройки на вашия имейл, уверете се, че сте избрали Изтрита пощенска кутия по подразбиране

    Ако ви е писнало да виждате приложението си за поща, пълно с имейли, които са твърде стари и няма да изчезнат, ето какво ще трябва да направите. Обикновено се опитваме да намерим начини да отстраните проблемите само с няколко стъпки, но този е малко по-задълбочен.

    Научете се да изтривате имейли от всеки iDevice

    1. Отворете Настройки
    2. Изберете Пароли и акаунти
    3. Изберете един от имейл акаунтите си от списъка
    4. Изберете отново същия имейл акаунт
    5. Превъртете до дъното и докоснете Разширени
    6. Под заглавието Поведение на пощенската кутия изберете Архивиране на пощенска кутия
    7. Потърсете заглавие на сървъра
    8. Докоснете, за да поставите отметка на цялата поща от „На сървъра“.
    9. Натиснете  в горния десен ъгъл, за да отидете на предишния екран и да потърсите заглавието Преместване на изхвърлени съобщения в
    10. Изберете Изтрита пощенска кутия
    11. Докоснете в горния десен ъгъл, за да се върнете към предишния екран
    12. Щракнете върху Готово в горния десен ъгъл, за да запазите тези настройки
    13. Повторете за всичките си имейл акаунти

    След като сте получили всички настройки, въведени правилно, следващият ход е всъщност да изтриете напълно имейлите от iPhone. За да направите това, остават само няколко стъпки, за да бъдете в „Inbox Zero“:

    1. Отворете приложението Mail
    2. Докоснете „ Редактиране “ в горния десен ъгъл
    3. Изберете всички имейли, които искате да изтриете
      1. Можете да изтриете само до 150 имейла наведнъж
    4. След като iOS изтрие тези имейли, отидете в кошчето и изтрийте отново
    5. Повторете този процес, докато всички имейли изчезнат напълно
    6. След като приключите, рестартирайте устройството си!

    След като приключи, iOS изтрива всички имейли и вече не е нужно да се притеснявате за заемането на допълнително хранилище. Тъй като избрахме да премахнем имейли от сървъра, дори няма да видите имейлите да се появяват, когато използвате приложението Desktop Mail.

    И не забравяйте да рестартирате!

    източник: ябълка

    Изключително важно е да изключите устройството си, след като премахнете имейла си и промените настройките си. Рестартирането на вашия iPhone, iPad и iPod изчиства всички кешове и изтрити елементи от вашето устройство!

    Ако използвате iOS 11 и по-нова версия, има нов начин за рестартиране:

    • Отворете Настройки> Общи
    • Превъртете докрай и докоснете Изключване 
    • Плъзнете за изключване
    • Изчакайте около 30 секунди, преди да включите отново

    Или следвайте тези ръчни методи:

    • Рестартирайте iPhone и iPad с Face ID
      • Натиснете и задръжте страничния или горния бутон и двата бутона за сила на звука, докато се появи плъзгачът
      • Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си напълно
      • След като устройството ви се изключи, натиснете и задръжте отново страничния бутон, докато не видите логото на Apple
    • Рестартирайте iPhone SE и iPhone 8 или по-стари версии или iPod touch и iPad с бутони за дома
      • Натиснете и задръжте бутона Top (или Side), докато плъзгачът се появи
      • Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си напълно
      • След като устройството ви се изключи, натиснете и задръжте бутона Top (или Side) отново, докато видите логото на Apple

    Допълнително обяснение

    На този етап ще бъдем отхвърлени, ако не споменем няколко неща относно горните стъпки. По-конкретно, когато става въпрос за избор на „Изтрита пощенска кутия“ за вашите изхвърлени съобщения.

    Когато сте в този момент, получавате или изтритата, или архивната пощенска кутия. Ако е избрана пощенска кутия за архивиране, тогава всичките ви получени по-рано имейли ще се върнат в раздела „Цялата поща“ в приложението Mail.

    Другото нещо, което бихме искали да отбележим, е когато избирате опцията „На сървъра“. Оттук iOS ви дава възможност да изберете „На моя телефон“ или „На сървъра“.

    Причината да искате да ги изтриете от сървъра, а не само от телефона си, е така, че те да бъдат премахнати конкретно от вашия имейл акаунт. В противен случай имейлите ще бъдат изтрити само от телефона ви и могат да се появят отново на „бъгове“ на имейл услугите ви.

    Заключение

    Приложението на Mail на Apple е може би един от най-добрите начини за управление на имейлите ви от вашия iPhone, iPad или Mac. Това е просто още един начин да докажете как можете да персонализирате и създадете възможно най-доброто изживяване на вашите устройства.

    Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете и да ни уведомите, ако срещнете някакви проблеми. Ако е така, пуснете коментар по-долу и ние с удоволствие ще ви помогнем да разберете как да изтриете имейлите напълно от iPhone и да ви спестим малко място на вашето устройство.

    Съвети за читатели 

    • Намирам, че най-лесният начин е просто да изтриете имейл акаунта от Настройки> Пароли и акаунти , да рестартирате и след това да добавите акаунта обратно в
    • Някои доставчици на електронна поща имат настройка, която ви позволява да ограничите броя имейли, съхранявани на вашето устройство по всяко време - знам, че Gmail предлага това и предполагам, че и други го правят. Знам, че вашият имейл трябва да бъде настроен като IMAP и можете да направите тази промяна само чрез уеб браузъра. За Gmail можете да намерите тази функция в менюто за настройки (икона на зъбно колело)> Препращане и настройки за POP / IMAP под Ограничения на размера на папката за IMAP - можете да я настроите някъде между 1000 до 10 000 като максимум. Изглежда по подразбиране „не ограничавайте броя на съобщенията в IMAP папка“.
    • Това работи за мен: Отворете пощата и отидете във вашата пощенска кутия. Докоснете бутона Редактиране и изберете първия си имейл. След това задръжте бутона за преместване и докато държите бутона за преместване, докоснете първия имейл, за да го отмените. Освободете всичките си пръсти от екрана и изчакайте няколко секунди, след което изчакайте приложението Mail да поиска „Преместване на тези съобщения в нова пощенска кутия“. Докоснете кошчето. След това отидете в кошчето, изберете бутона Редактиране и изберете да изтриете всички. Потвърдете бутона Изтрий всички
    • Посетете уебсайта на вашия доставчик на имейл услуги на компютър, използвайки уеб браузър като Safari или Chrome (или по ваше предпочитание.) Изтрийте имейлите си там и оставете известно време доставчикът на имейл да се синхронизира с вашия iPhone, iPad или iPod

    скорошни публикации