Touch ID не работи - често срещани проблеми и поправки

Apple пусна лентата с иновативната си функция Touch ID, когато беше пусната на iPhone 5s. Компанията продължи да подобрява технологията, но това не означава, че тя е напълно устойчива. Ето пет често срещани проблема с Touch ID и как да ги отстраните.

Как да коригираме неуспехи в Touch ID

Най-простият начин за решаване на проблеми с Touch ID е да преучете iPhone с пръстови отпечатъци. Софтуерът на вашия iPhone върши добра работа при запомнянето, но понякога можете да се сблъскате с проблеми поради промени в пръстовия отпечатък. Обикновено това е от често износване, суха кожа или клетъчна регенерация, но нека не ставаме твърде научни тук. Достатъчно е да се каже, че простото повторно обучение на вашия iPhone с пръстови отпечатъци трябва да реши повечето проблеми.

За да направите това, отидете в Настройки> Докоснете ID и парола> и въведете вашата парола. След това изтрийте всички текущи пръстови отпечатъци, настроени на вашето устройство. След като направите това, натиснете Добавяне на пръстов отпечатък, за да настроите освежените си пръстови отпечатъци.

Как да поправим Touch ID, който не работи в App Store

Touch ID може да се използва за изтегляне и плащане на приложения в App Store. Друг проблем, съобщаван от време на време с Touch ID, е, че потребителите нямат достъп до него в App Store. Apple се опита да отстрани тази грешка със софтуерни актуализации, но все пак може да имате проблем.

Ако е така, повторното обучение на Touch ID, както е описано по-горе, може да реши проблема. Ако това не работи, можете да отворите Настройки> Докоснете ID и парола> и да въведете паролата си отново. Този път изключете iTunes & App Store. Нулирайте устройството си и след това се върнете към Touch ID и парола в приложението Настройки и включете отново iTunes & App Store. Това трябва да реши проблема.

Имайте предвид обаче, че Apple изисква да въведете паролата си в App Store първия път след рестартиране. Така че, може да се наложи да направите това, преди Touch ID да се появи отново.

Как да поправим Touch ID изобщо не работи

Дано не се окажете в тази ситуация, но в редки случаи сензорът ви Touch ID може да спре да работи напълно. Ще имате добра идея, че случаят е такъв, ако не можете да обучите отново Touch ID в настройките.

Ако се окажете в тази ситуация, може да успеете да поправите Touch ID, като извършите пълно изтриване и възстановяване на iPhone или iPad. Това ще изисква от вас да настроите устройството си като ново, но ако не искате да живеете без Touch ID, си струва изстрел.

Ако все още нямате късмет, може да е време да посетите Apple Store или да изпратите устройството си за ремонт.

Други проблеми с Touch ID

Студено време

Студеното време не е приятелско към кожата ви и води до повишен шанс за проблеми с Touch ID. Студеното време може да износи вашите ръце и понякога ще промени промяната на печат, достатъчно, за да изхвърли Touch ID.

Отново повторното обучение на Touch ID винаги е полезно, но може да продължите да имате проблеми по време на студено време. Може да изглежда глупав съвет, но ако положите малко грижи в ръцете си, вероятно ще облекчите проблемите си с Touch ID. Така че, ако прекарвате куп време в студено време, направете услуга на кожата и сензора Touch ID и отидете да вземете лосион.

Влажни или мръсни върхове на пръстите

Вероятно сте забелязали, но ако пръстите ви се намокрят или замърсят, Touch ID обикновено няма да работи. Обсъдих включването на това в статията, защото очевидното решение е просто да си измиете ръцете. Веднъж обаче имах ситуации, при които Touch ID не си сътрудничеше и в крайна сметка открих, че проблемът е слой прах, натрупан върху сензора.

Така че е полезно да се уверите, че върховете на пръстите ви и сензорът Touch ID са изтрити, преди да започнете да възстановявате своя iPhone или iPad.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found