Как да премахнете стари Bluetooth устройства от Macbook

С превръщането на Bluetooth в стандарт за свързване между устройства, не е изненадващо, че има много Bluetooth устройства, които човек може да избере и да сдвои своя Macbook. Преди няколко години всичко, което имахте, беше вероятно стара стара Bluetooth клавиатура или външен Bose високоговорител, свързан към вашия компютър. Сега възможностите са безкрайни.

Докато продължавате да добавяте нови Bluetooth устройства към вашия Macbook, броят на Bluetooth устройствата в списъка продължава да расте. Ще ви покажем как да премахнете стари Bluetooth устройства от вашия Macbook, които вече не използвате, с този бърз съвет и ще разгледаме начина за отстраняване на някои от често срещаните проблеми с Bluetooth.

Това ще ви помогне да управлявате списъка с устройства, които са налични на вашия Macbook. Това е много прост процес. Нека стигнем до него!

Лесни стъпки за премахване на стари Bluetooth устройства от Macbook

  • Уверете се, че Bluetooth е включен. Щракнете върху > Системни предпочитания> Bluetooth

  • Ако не можете да видите иконата Bluetooth на главния екран в горния десен ъгъл, уверете се, че е ВКЛЮЧЕН и сте активирали елемента от менюто „Показване на Bluetooth в лентата с менюта“

Можете да премахнете Bluetooth устройството тук, като просто щракнете върху бутона „X“ вдясно.

  • Другата опция е да натиснете и задържите бутона „alt“ / „option“ и да кликнете върху иконата на Bluetooth в горния десен ъгъл

  • Под устройствата в падащото меню ще намерите всички Bluetooth устройства, които са свързани към вашия Macbook

  • Изберете „Премахване“ от менюто и това ще премахне устройството от списъка с Bluetooth устройства, които са били сдвоени с вашия Mac в даден момент.

Не мога да премахна Bluetooth устройството на Mac, Fix

Ако сте опитали горните прости стъпки и все още не можете да премахнете старото Bluetooth устройство от вашия Mac, има вероятност вашият plist файл да изисква ръчно опресняване. Тези стъпки ще премахнат всички Bluetooth устройства и ще трябва да сдвоите едно по едно всички устройства, които искате да използвате с вашия Macbook.

  1. Използвайки Finder на вашия Macbook, въведете /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist
  2. Вземете файла и го преместете в кошчето
  3. Рестартирайте вашия Mac
  4. Това ще премахне всичките ви Bluetooth устройства и ще можете да сдвоите устройствата, които ще използвате с вашия Mac

Bluetooth не работи след последното надграждане? Поправки

Някои потребители са забелязали проблеми с Bluetooth, след като са актуализирали своите устройства до последната актуализация на macOS или iOS. Ако имате проблеми, ние ви покрихме. Моля, проверете нашето подробно ръководство за отстраняване на неизправности на macOS Bluetooth, за да се справите с тези проблеми.

Моля, не се колебайте да споделите публикацията, ако ви е била полезна.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found