Влошава ли се нормално батерията на вашия iPhone? Ето какво трябва да знаете

Литиево-йонните батерии по своята същност се разграждат с течение на времето. Това включва литиево-йонната батерия, която е във вашия iPhone в момента.

Когато батериите се разградят, те могат да причинят всякакви проблеми на вашия iPhone - от намален живот на батерията до проблеми с производителността.

Това е особено уместна тема след фиаското на Batterygate и въвеждането на инструменти за здраве на батерията в iOS 11.3. В новия раздел за батериите потребителите могат да видят какъв процент от първоначалния капацитет на батерията остава.

Но въпреки че това е чудесно за прозрачност, това може да накара потребителите да се притесняват излишно дали батериите на iPhone се разграждат „нормално“ или ако нещо не е наред.

Ако сте прочели само едно изречение от тази статия, прочетете това: Спрете да прекалявате с мислите за капацитета на батерията си.

Като се има предвид това, може да е полезно да научите малко повече за батериите на iPhone, как те се разграждат и как да запазите по-дълго вашата пикова производителност.

  • Как да прочетете новите отчети за използването на батерията в iOS 12

Какво се случва, ако батериите се разградят?

Apple определя официално влошена батерия като всяка, която съдържа по-малко от 80 процента от първоначалния си капацитет на батерията.

Влошената батерия вече няма да може да изпомпва същото количество енергия като нова. Това може да причини проблеми по време на пиково потребление на енергия, например когато работите с интензивни процесори.

В някои случаи удрянето на този праг на върхова мощност ще доведе до случайно изключване на iPhone.

Разбира се, Apple се е запекъл в безопасно за предотвратяване на случайни изключвания: регулиране на мощността. Като забавите работата на вашия iPhone, има по-малко търсене на батерията и по-малък шанс за случайно изключване.

В последните версии на iOS Apple даде на потребителите възможност да изключат управлението на захранването. Това ще доведе до повече случайни изключвания на силно влошени батерии. Потребителите ще трябва сами да преценят плюсовете и минусите на всеки.

Какъв е нормалният процент на деградация?

Казано по-просто, почти невъзможно е да се проследи какъв е „нормалният“ процент на разпадане на батерията.

Това е до голяма степен защото разграждането на батерията зависи от това колко често използвате смартфона си и за какво го използвате, наред с други фактори.

Apple казва, че трябва да са необходими около 500 пълни цикъла на зареждане, за да може нова батерия да се разпадне до 80 процента.

Цикълът на зареждане се определя като устройство, което е напълно заредено, се изтощава до 0 процента.

Разбира се, частичното зареждане на вашия iPhone от всяка точка, в която се намира, в крайна сметка ще се добави към пълните цикли на зареждане.

Въз основа на някаква елементарна математика, деградация от 1% от капацитета на батерията на месец може да е нормална. Това е така, ако често използвате, изтощавате и зареждате смартфона си.

Но, отново, толкова много от това е променливо, че е трудно да се даде конкретно число. Вашият пробег може да варира драстично.

Какво кара вашата батерия да се разгражда

По същество всичко, което бързо ще премине през батерията на вашия iPhone, може да я влоши, тъй като ще изразходвате циклите на зареждане.

Гладните виновници са енергоемките приложения като тези, които използват Background App Refresh и Location Services .

Що се отнася до други фактори, те също са доста разнообразни.

Например, ако вашият смартфон се нагрее твърде много по време на зареждане, това може да повреди непоправимо батерията ви - от своя страна, намалявайки общия живот и капацитет на батерията ви.

Добър съвет е да свалите всеки калъф на вашия iPhone преди зареждане и да гарантирате, че никога няма да зареждате своя iPhone на слънце или при горещи температури на околната среда.

Някои потребители съобщават за по-бързо разграждане на батерията при използване на бързо зареждане с USB-C, докато други твърдят, че оставянето на вашия iPhone на зарядното устройство твърде дълго може да намали капацитета на батерията.

8 съвета за спестяване на батерията на iPhone, които трябва да знаете

Поради начина на работа на циклите на зареждане, предпазването на батерията от твърде бързо изтощаване може да удължи живота й.

С други думи, съветите за пестене на батерията ще ви помогнат. Ето няколко от любимите ни, които трябва да имате предвид.

  • Поддържайте яркостта си колкото се може по-ниска.
  • Уверете се, че на вашето устройство винаги е инсталирана най-новата актуална версия на iOS.
  • Използвайте Safari вместо браузъри на трети страни като Google Chrome или Firefox.
  • Background App Refresh, което позволява на приложението автоматично да актуализира съдържанието във фонов режим, е известен убиец на батерията. Опитайте да влезете в Settings> General> Background App Refresh и да го деактивирате за приложения, които не се нуждаят от него.
  • Location Services е подобна история. Отидете в Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение и го деактивирайте за приложения, които не трябва да знаят къде се намирате. Поне го задайте на Докато използвате за приложения, които се нуждаят от вашето местоположение.
  • Отидете в Настройки> Поща> Акаунти> Извличане на нови данни . Задайте Извличане на по-дълъг интервал от време, или като алтернатива го задайте на Ръчно, за да спестите най-много живот на батерията.
  • Придвижете се до менюто Батерия, за  да разберете кои приложения изразходват най-много живот на батерията. Справете се с тях по съответния начин.
  • Ако използвате Spotify или Apple Music, опитайте да слушате музика през Wi-Fi, вместо през клетъчна мрежа. Или, още по-добре, изтеглете песни на вашето устройство за слушане офлайн.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found