Ускорете работния си процес с Hot Corners на Mac

Функцията Hot Corners на macOS не е нещо ново. Изглежда обаче, че това е недостатъчно използван и пренебрегван инструмент. Защо? Не съм сигурен. Възможността да извикате действие на вашия лаптоп с бързо щракване на тракпада или мишката изглежда, че би било привлекателна функция за всеки.

Ако сте нов в тази изискана функция за Mac и не сте сигурни какво може да направи за вас, ние сме тук, за да ви помогнем. Ето защо трябва да използвате Hot Corners на Mac и как да ги настроите.

Други полезни статии за Mac :

  Причини за използване на Hot Corners на Mac

  Тези, които вече използват Hot Corners на Mac, вероятно имат свои причини. И те вероятно включват поне един, ако не всички, от тези по-долу. Ето защо трябва да използвате Hot Corners.

  • По-бързо : Плъзгането на пръста през тракпада или преместването на мишката до ъгъла на екрана е по-бързо, отколкото би могло да бъде всяко клавишно съчетание или щракване върху менюто.
  • Надеждно : Без значение какво правите на вашия Mac, можете да разчитате на тези Hot Corners и че те ще изпълнят действието, което сте настроили.
  • По-лесно : Някои хора правят грешки, когато използват клавишни комбинации, докато други не са запомнили как да получат достъп до дадена настройка. С Hot Corners действията са по-лесни.

  Как да настроите Hot Corners на Mac

  Сега, след като знаете защо трябва да пуснете Hot Corners, е време да ги настроите. Можете да използвате един, два или и четирите, ако искате.

  1. Щракнете върху иконата на Apple > Системни предпочитания от лентата с менюта.
  2. Можете да получите достъп до настройките на Hot Corner от две различни точки. Така че или изберете Desktop & Screen Saver > Screen Saver или изберете Mission Control .
  3. В долната част на прозореца щракнете върху Hot Corners .
  Щракнете върху бутона Hot Corners

  Изскачащият прозорец показва Active Screen Corners и съответните падащи полета. Започвайки с ъгъла, който искате да настроите първо, щракнете върху падащото поле и изберете действието, което искате да приложите.

  Готови сте да настроите вашите горещи ъгли

  Можете да избирате от неща като стартиране или деактивиране на скрийнсейвъра, да отидете на таблото за управление, центъра за известия или Launchpad или да приспите вашия Mac.

  Изберете действие за Hot Corner

  Когато приключите с избора си, щракнете върху OK и вашите Hot Corners са готови за тестване. Просто използвайте тракпада или мишката и се придвижете до този ъгъл на екрана и вашето действие трябва да се случи.

  Добавяне на модифициращ ключ към Hot Corner

  След като настроите и тествате вашите Hot Corners, ще забележите колко чувствителни са те. Ако се притеснявате от случайно преместване в ъгъла в неподходящ момент, опитайте този трик.

  Можете да добавите модифициращ ключ към Hot Corner. Това означава, че за да работи Hot Corner, трябва да задържите един бутон, докато се придвижвате до ъгъла. И можете да използвате който и да е модификатор, който ви харесва, като Shift, Control, Option или Command.

  За да добавите модифициращ клавиш, върнете се към един от екраните за настройка на Hot Corner от стъпките по-горе в системните ви предпочитания .

  Изберете падащото поле за ъгъла, където искате клавиша за модификатор. При отворен списък с действия задръжте клавиша, който искате да използвате, и ще видите, че той автоматично се добавя преди името на всеки елемент от списъка. Изберете този, който искате и щракнете върху OK .

  Единичен модификатор за действие

  След това го тествайте!

  Като странична бележка можете да използвате повече от един модифициращ клавиш едновременно. Така че, ако предпочитате да използвате два клавиша, като Shift + Control + вашето движение към Hot Corner, можете. Просто задръжте двата бутона, когато избирате действието от списъка.

  Използвайте два модифициращи клавиша за действие

  Горещите ъгли не работят, бързо решение

  Въпреки че Hot Corners са надеждни, те не са перфектни. Ако се сблъскате с един или повече неработещи, има няколко неща, които можете да опитате.

  Първо, уверете се, че ако сте добавили модификатори, задържате правилните клавиши, докато се придвижвате до ъгъла. Или на обратната страна, може би сте добавили модификатор по погрешка. Върнете се в настройките на Hot Corner и се уверете, че всичко изглежда правилно.

  След това опитайте да премахнете действието Hot Corner и след това да го добавите отново. Например, потребител в общността на Apple публикува, че е променил своя Hot Corner от Start Screen Saver на Disable Screen Saver , щракнал OK , върнал се и сменил действието обратно, щракнал OK и е работило.

  В общността на Apple има и други предложения, които можете също да изпробвате, ако все още имате проблеми с вашите Hot Corners.

  Ще използвате Hot Corners на вашия Mac?

  Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне да решите да използвате удобната функция Hot Corners на вашия Mac. Функцията предлага гъвкавост за действието, както и възможност за добавяне на модификаторни клавиши, така че опитайте.

  Можете да се върнете и да ни уведомите какво мислите в коментарите по-долу или да ни ударите в Twitter!

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found