Как да заемете електронни книги за цялото си семейство: 4 страхотни приложения!

Лятно време е! Тъй като температурите и влажността се повишават, работните места се забавят, училищата се затварят и заедно, ние, хората от Северното полукълбо, си въздишаме огромно облекчение - зимата свършва. Лятото е сезон на семейната ваканция, време за посещение на плаж, езеро или басейн. Време е да пътуваме до национален или държавен парк или на друго място, където слагаме косата си, сменяме грима със слънцезащитен крем и се отпускаме .

Готов за електронно четене на iPad, iPhone

Моето абсолютно любимо занимание през лятото е четенето, наваксване на всички онези книги, които исках да прочета, но никога не го направих. Грабване на плажната ми кърпа означава и грабване на книгата ми. Нищо не ми доставя по-голямо удоволствие от това да седя на плажа, чадър отгоре и книга отдолу, докато всички останали в семейството играят във водата, винаги в полезрението. Лятното четене е моята нирвана или поне нейният най-близък роднина.

Как да четем в цифров свят

През последните няколко години размених традиционните хартиени книги за своя iPad, iPhone или друго устройство за електронно четене. Обичам хартиени книги, но в стремежа си да намаля доколко семейството ни тегли напред-назад до плажа, реших вместо това да си взема iPad. Моят iPad носи не само моите книги, но и някои за моя партньор, някои за децата, дори двойка за Нона и Нонно (баба и дядо.) Дори изтегляме някои видеоклипове за децата, така че когато те се размирят, ние не все още не чувам хленченето, че искат да си съберат багажа.

Номерът да носите своя iPad със себе си е и да опаковате чифта (ите) си поляризирани слънчеви очила. Поляризираните слънчеви очила ви помагат да виждате ясно екрана, намалявайки всички онези отражения, които са толкова притеснителни в слънчев ден. Може да се наложи да регулирате ъгъла на дисплея, за да видите най-добре. Просто завъртете iPad към портрет или пейзаж и вижте кой ъгъл работи най-добре за електронното четене на iPad. Също така препоръчвам плажен чадър или да седите под прекрасно хладно дърво - това помага при електронното четене на iPad и предпазва от слънчево изгаряне.

Правилото за четене 20/20/20

Извън носенето на поляризирани слънчеви очила и престоя под чадъра или дървото, е добра идея да поддържате очите си щастливи, като им давате почивка на всеки около 20 минути. Най-добрата практика е да отклоните фокуса си от това, което е пред вас (книгата.) Фокусирайте погледа си върху нещо в далечината, на разстояние най-малко 20 фута. Задръжте фокуса поне 20 секунди и поемете хубаво дълго дъх.

източник: Lenstore.co.uk

Очните лекари наричат ​​това правилото 20/20/20. Следването на това помага да поддържате очите си влажни и намалява напрежението в очите. Задържането на тези 20 секунди изглежда лесно, на хартия, но всъщност е доста трудно. Така че това, което правя, е да извърша обратно отброяване в главата си. Започвам от 30, защото имам тенденция да мисля цифрите твърде бързо. Докато отброявам, пренасочвам фокуса си към различни неща в далечината и си казвам името в главата. Това ме разсейва достатъчно, така че честно давам почивка на очите си, от която се нуждаят.

Всичките ми любими приложения за четене

В годините си на електронно четене на iPad, опитах доста приложения за четене и ето някои от любимите ми. Мисля, че някои от тях също ще станат ваши любими!

И така, нека стигнем до него!

 

Преувеличете

Това е абсолютно любимото ми приложение за електронно четене на iPad. Той също така е този, който моята местна библиотека поддържа, така че мога да чета любимите си автори и автори от New-To-Me без допълнителни разходи като част от членството ми в библиотеката. Недостатъците са, че подобно на традиционния заем на библиотека за хартиени книги, вашата електронна книга има ограничен живот на вашето устройство (обикновено 14-28 дни в зависимост от политиката на вашата местна библиотека.) Когато срокът на заема изтече, електронната книга вече не е достъпна и ако все още е непрочетена или недовършен, трябва да го проверите отново. Библиотеките също имат ограничен брой лицензи за всяка книга, така че понякога ще бъдете в списъка на чакащите. Това важи особено за най-новите издания на книги. Ако сте човек като мен, който има много книги от нейния списък с желания, изчакването не е проблем. Вече има много книги, така че мога да си позволя да чакам.

Навигиране в Overdrive

След като предоставите Overdrive на номера на членската си карта и ПИН, ако е приложимо, ще бъдете насочени към началната страница на вашата библиотека Overdrive. Там преглеждате, за да намерите книгите, които искате да проверите, или ако в момента не е налично, място в списъка на чакащите. Списъкът с желания е наличен, така че ако се интересувате от книга, но все още не искате да я прочетете, я поставете в списъка си с желания. Налични са аудиокниги, филми, музика и други видове материали, в зависимост от вашата библиотека. Много библиотеки също предлагат съдържание на различни езици, обслужващо регионалното население. Много квартални библиотеки Overdrive носят испански, корейски и китайски материали - аз живея в Калифорния, така че това има смисъл.

Overdrive има приложение, достъпно чрез магазина за приложения на Apple. Трябва да настроите всяка библиотека, в която сте член, с вашия членски номер и ПИН, ако е приложимо. Но това е веднъж направено нещо. А интерфейсът Overdrive е много удобен за потребителя, показвайки ви всички библиотеки, с които сте свързани. Има раздели за вашия акаунт, история, настройки и рафт. Рафтът за книги показва всички електронни книги и други материали, които понастоящем сте проверили, включително всички библиотеки, към които се свързвате. Изтеглянето на материали е лесно и има опции за електронни книги EPUB и Kindle, MP3 аудиокниги или Play for Streaming Video. Можете също така да слушате, четете или възпроизвеждате директно в браузъра на Overdrive (необходима е Wi-Fi или клетъчна връзка) или да четете чрез приложенията Overdrive или Kindle.

Мостът към книгите и още книги!

Свързвайки се с множество библиотеки, вие разширявате полето си за електронно четене от iPad. Ако книга не е налична в основната ви библиотека, опитайте друга библиотека. Мислете широко. Аз съм член на библиотеката на моя град, но също и член на библиотеката на моя окръг - всеки има отделен акаунт в Overdrive. Някои общности също ви позволяват да се присъедините към тяхната библиотека, ако сте член на съседна библиотека. Някои имат взаимни споразумения с други библиотеки в страната, така че ако се присъедините към такава, можете да се присъедините към ВСИЧКИ без допълнителни разходи. Обърнете се към местната библиотека и попитайте дали имат взаимни споразумения.

Можете дори да закупите годишно членство за чуждестранни граждани за библиотеки извън вашия регион. Знам за няколко града, предлагащи тази полза за нерезиденти, като безплатна библиотека Филаделфия, публична библиотека в Хюстън и обществена библиотека в Лос Анджелис Това са може би най-големите колекции, но много регионални библиотеки предлагат членство и на нерезиденти, обикновено срещу малка годишна такса. Така че, ако не можете да намерите това, което търсите в една библиотека, проверете друга. Обикновено мога да намеря всички книги, които семейството ми иска да прочете. Урокът тук е да разнообразите членството си в библиотеката - колкото повече имате, толкова по-вероятно е да намерите книгата, която искате за електронно четене на iPad!

Светът е твоята стрида

Overdrive е достъпен и свързан с обществени и училищни библиотеки в около 40+ страни, включително: Белгия, Канада, Китай, Дания, Холандия, Индия, Япония, Южна Корея, Ирландия, Германия, Швеция, Тайланд, Турция, Сингапур, Малайзия, Обединеното кралство , Швейцария, Южна Африка, Люксембург и САЩ.

За повече информация относно Overdrive, разгледайте началната им страница.

3M облачна библиотека

3M е основният конкурент на Overdrive, обслужвайки обществеността и някои търговски библиотеки. Някои библиотеки, като моята, имат както Overdrive, така и 3M Cloud Library. 3M Cloud Library също има приложение в Apple App Store. Подобно на Overdrive, вие се регистрирате с помощта на вашата библиотечна карта и евентуално ПИН. След като предоставите тази информация, ще бъдете пренасочени към страницата Препоръчани книги на 3M Cloud Library. Там навигирате, за да намерите книгите, които искате да разгледате, или ако в момента не са налични, задържайте. Списъкът с желания е наличен, 3M Cloud Library нарича това „Книги по интереси“ (икона на флаг), така че ако се интересувате от книга, но все още не искате да я прочетете, я поставете в списъка си с книги за интереси.

Подобно на Overdrive е налична връзка към множество библиотеки. И подобно на традиционния ви заем в библиотеката, вашата електронна книга има ограничен живот на вашето устройство (обикновено 14-28 дни в зависимост от политиката на вашата местна библиотека.) Когато срокът на заема изтече, тази книга или друг библиотечен материал вече не е наличен на вашето устройство. Така че, ако никога не сте чели тази книга или не сте я завършили, трябва да я проверите отново.

Има приложение за това!

3M Cloud Library поддържа iOS, Android и предлага настолни приложения за компютър и MAC. Всичко се случва чрез тези приложения, от регистрация до търсене, поставяне на задържания и проверка на библиотечни материали. Казвам материали, защото можете да проверите всичко, което библиотеките имат в своите цифрови колекции, включително аудиокниги, дори филми и музика, в зависимост от вашата библиотека. Можете да четете или слушате материали в 3M Cloud Library директно в приложението, през браузъра или в Adobe Digital Editions. Можете също да прехвърлите електронни книги на други читатели като Nook, Amazon Fire и Kobo.

Продължете с повишено внимание

Значителен недостатък на 3M, поне по това време, е, че не можете да прехвърляте никакво съдържание на вашия Amazon Kindle или в приложението Kindle. Overdrive има предимство тук, поне за публичните библиотеки.

3M Cloud Library е достъпна и свързана с библиотеки в следните държави: Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и САЩ.

За повече информация относно 3M Cloud Library разгледайте началната им страница.

Kindle

Kindle е по-старият, по-мъдър електронен четец в стаята, който дебютира през 2007 г. Това е първият блокбъстър електронен четец и името му е завинаги брандирано за електронно четене. Kindle е част от семейството на Amazon и има много различни модели Kindle, включително Amazon Fire, Kindle Paperwhite и приложението Kindle, достъпни за устройства с iOS и Android. Той също така разполага със софтуер за Windows и Mac и четец в облак, позволяващ достъп на читателите през всеки уеб браузър (необходима е wifi връзка.) Kindle твърди, че има една от най-големите колекции от дигитални библиотеки, разположена на около 4,5 милиона електронни книги в американския магазин.

Kindle Experience: Погледът, но не и усещането за хартия

Електронният четец Kindle Paperwhite е най-близкото преживяване за четене до хартията, което ще намерите. Много хора все още са недоволни от отблясъците на iPad, iPhone и други таблети се кълнат в Kindle Paperwhite. И само като електронен четец (можете да се свържете с интернет, за да проверите имейли и т.н.), едно зареждане трае седмици спрямо дни. Най-новият модел на Kindle на Amazon, Oasis, твърди, че получава месеци и месеци живот на батерията поради магнити, вплетени в капака, който презарежда вградената батерия.

Източник: Amazon

Най-голямата разлика между Kindle и Overdrive / 3M е, че с Kindle можете да закупите книги И книги за заем. Така че, ако вашата любима книга или най-новата версия не са налични във вашите библиотеки, Amazon със сигурност ще я предостави за продажба.

Библиотека за заемане на Kindle

Kindle предлага и библиотека за заем, където заемате закупените книги за запалване със семейството и приятелите си за електронно четене на iPad. Заемането е ограничено до 14 дни, след което книгата вече не е достъпна. Заемът е достъпен за всички видове поддържани устройства, така че ако имате Kindle, а вашият приятел iPad, вие споделяте тази книга чрез приложението Kindle. Книгите се отпускат една по една, така че не можете да заемате една книга на няколко души едновременно. Ако заем не бъде приет след седем дни, тази книга става достъпна за отпускане отново. За съжаление, не всички книги на Kindle могат да се дават под наем и в момента не се предоставят списания или вестници. Книгите, отговарящи на условията за заем, имат опция „Заемане на това заглавие“, когато изберете тази книга от списъка си с книги на страницата си със съдържание на Amazon.

Предимства на Kindle и Amazon Prime Member

Членовете на Amazon Prime получават и някои допълнителни предимства чрез библиотеката за заемане на собственика на Kindle. Това предимство позволява на собствениците (главни членове) да заемат по една книга всеки календарен месец от каталога на Kindle eBook, който в момента е на около 1 милион електронни книги. В тази книга няма краен срок. То няма да изчезне от устройството ви, докато не решите да го замените с нова книга.

За съжаление електронната книга може да се чете само на регистрирано в Amazon устройство. Не можете да четете книги на KOLL (библиотека за заемане на собственика на Kindle) чрез приложението за запалване, така че тук няма електронно четене за iPad. Повечето книги в KOLL са изключителни за Kindle, а не книги от големите издателства, така че ако търсите най-продавания от New York Times, няма да го намерите в KOLL. Това не означава, че книгите на KOLL са лоши. Всъщност ще откриете някои страхотни нови автори и ще намерите увлекателни заглавия, които да прочетете. Някои от тези автори и книги дори са попаднали в списъка с бестселъри на New York Times!

С участието на Kindle Unlimited

За да обърка нещата допълнително, Amazon предлага Kindle Unlimited, услуга за месечен абонамент, където срещу заплащане (в момента 9,99 щ.д. / месец) можете да прочетете колкото искате книги и да разгледате до 10 книги наведнъж. Подобно на KOLL, няма дати за падеж. Но Kindle Unlimited включва и аудио книги и достъп до приложението Kindle, така че можете да четете на всяко устройство по всяко време.

Източник: Amazon

Kindle Unlimited също черпи от 1 милиона плюс Kindle Lending Library, с едно голямо изключение. Абонатите на Kindle Unlimited имат достъп до всички книги за Хари Потър. Понастоящем Amazon все още разработва споразумения с големите издатели, така че тези книги, включително повечето бестселъри, все още не са достъпни.

iBooks

Много хора се кълнат в iBooks за електронно четене на iPad. Купувате книги през iBooks Store и има много безплатни предложения, както и най-новите бестселъри за покупка. Красотата на iBooks са навигационните инструменти. Повечето потребители на iDevices намират навигацията в iBooks за много интуитивна, следвайки същите правила като вашия iPad или iPhone. Обръщайте страниците с едно щракване на вашия iDevice и четете по една страница. Или обърнете iPad към пейзажен, за да видите две страници наведнъж. Използвайте пръста си като открояващо устройство, когато четете книга на вашия iDevice. С iBooks можете да споделяте фрази директно от страницата във Facebook или Twitter или да изпращате фрагмент чрез текст или имейл. Можете дори да четете в бяло на черно, използвайки нощен режим.

iBooks Multi-Touch Experience

iBooks също се възползва от мултитъч. Потърсете книги с етикет Multi-Touch книги в iBooks Store. Използването на мултитъч ви позволява да прелиствате и плъзгате през фотогалериите, да използвате пръсти за завъртане на обекти, да гледате анимации и дори да слушате аудио коментари. За потребители, които харесват интерактивно изживяване от електронното четене на iPad, мултитъч е за вас!

източник: ябълка

iCloud Sync с iBooks

iBooks се синхронизира с iCloud, така че всички ваши iDevices и вашите компютри да имат достъп до всичките ви книги по всяко време. Така че можете да започнете да четете на едно устройство и да го вземете по-късно на друго устройство и ще започнете точно там, където сте завършили. Интересното е, че iCloud понастоящем не обслужва аудиокниги, така че те няма да бъдат синхронизирани между вашите устройства. И много от функциите на iCloud изискват iOS 9 или по-нова версия и Mac OS El Capitan или по-нова версия.

източник: ябълка

Как да споделяте iBooks

iBooks позволява известно споделяне, но не е толкова силен, колкото Kindle на Amazon. Ако сте активирали Family Sharing, можете да споделяте своите книги и някои други iTunes медии (музика, приложения и филми) с до шест членове на семейството, които са идентифицирани като част от семейното споделяне. Family Sharing ще работи на iOS 8 и по-нови версии и MAC OS Yosemite и по-нови версии. Интересното е, че аудиокнигите не отговарят на условията за семейно споделяне. Върви фигура.

iBooks чете PDF файлове

И накрая, iBooks разполага с библиотека с над 2,5 милиона книги и броене. iBooks също така следи всичките ви PDF файлове. Така че всички планове за проекти, предложения, ръководства или други документи се поставят във вашата библиотека на iBooks за лесен достъп. Също така имате възможност да запазите всеки PDF в iBooks, когато бъде получен по имейл, за лесно четене от iPad.

Истинската магия на iBooks; Свят на свободното четене

PDF функцията на iBook е истинската магия. Чрез отваряне на всички PDF файлове iBooks ви дава достъп до света на книгите на ePub. И това е вашият ключ към iPad електронното четене на света! Можете да посетите сайтове като Project Gutenberg, Open Library, Internet Archive, Smashwords, BookBoon, Bookyards, Free eBooks.net, ManyBooks, DigiLibraries, LibriVox, The Online Books Page, дори eBookstore на Google и много други. Всички тези сайтове предлагат безплатни и платени ePub книги, а някои предлагат версии за Kindle, както и версии за четене във вашия браузър. Някои дори предлагат аудио книги. Някои от тези сайтове изискват да се абонирате; други не.

Ако искате да прочетете тези ePub книги в iBooks, трикът е да сте сигурни, че сте избрали „Отваряне в iBooks“, когато се появи по време на изтеглянето. Веднъж изтеглени, третирайте го както с всеки iBook - навигацията е същата.

Източник: la-sight.com

Увийте

Лятото е идеалното време да се отпуснете и да се отпуснете с книга в ръка. В наши дни нашите iDevices предлагат чудесен избор, за да намерите точната книга за момента. Нашите iDevices съхраняват много книги за електронно четене на iPad, така че винаги имаме възможности за себе си и за всеки друг в семейството. Екраните на iDevice се подобриха през годините, така че четенето е много по-приятно, отколкото преди. А наличието на чифт или две поляризирани слънчеви очила помага в онези слънчеви дни, когато отблясъците и отраженията управляват деня.

И така, какво чакаш?

Вземете няколко електронни книги и удряйте плажа, басейна, хамака или където и да ви отвеждат пътуванията. И не забравяйте чадъра и слънцезащитния си крем. Честит iPad за електронно четене!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found