17 съвета за Apple Music, които ще разтърсят света ви на слушане

От старта си през 2015 г., Apple Music сега е една от водещите стрийминг услуги в света. Въпреки популярността му, със сигурност има някои скрити или по-малко известни съвети на Apple Music към платформата.

Независимо дали сте професионалист на Apple Music, чисто нов в платформата или мислите за регистрация, ето 17 задължителни съвета на Apple Music, които ще ви помогнат да извлечете максимума от услугата за стрийминг.

1. Научете разликата между Apple Music и iTunes Match

iTunes Match и Apple Music са сходни, но значително различни услуги.

Преди да започнете да използвате Apple Music, е полезно да знаете разликата между нея и друга музикално ориентирана услуга, която Apple предлага: iTunes Match. Основната разлика е, че Apple Music е платформа за стрийминг (като Spotify), докато iTunes Match е просто начин за потребителите да надстроят съществуващите си музикални библиотеки.

Нека обясним. iTunes Match позволява на абонатите да „съвпадат“ до 100 000 песни от своите библиотеки и да имат незабавен достъп до тези песни без DRM (от iTunes Store) на до 10 от своите устройства. Съдържанието, закупено от iTunes, няма да се брои за ограничението и цялата услуга струва $ 24,99 годишно.

2. Този съвет на Apple Music е от сърце

Просто докоснете менюто с три точки на която и да е страница, която се възпроизвежда, за този съвет на Apple Music.

Apple има някои невероятни алгоритми за подбор под повърхността на Apple Music. Но те могат да станат много по-добри, ако постоянно го подобрявате. Изключително лесно е да уведомите Apple Music какво ви харесва и какво не, но може да не е функция, която всички хора използват (въпреки че трябва).

Просто докоснете менюто с три точки на която и да е страница, която се възпроизвежда. Оттук ще видите два видни бутона: Любов и Неприязън. Използвайте ги съответно. Тази обратна връзка значително ще подобри алгоритмите на Apple и ще повлияе на плейлисти, препоръки за изпълнители и албуми в раздела For You. Говорейки за това ...

3. Проверете за вас

For You е чудесно място за намиране на нова музика.

Подобно на повечето стрийминг услуги, можете просто да се придържате към търсене на изпълнители и да свирите мелодиите, които вече знаете в Apple Music. Но раздела „За теб“ на платформата, който е съобразен с вашите индивидуални вкусове, определено си заслужава да бъде разгледан, ако искате да намерите нови и вълнуващи изпълнители.

Ще намерите различни плейлисти и албуми за деня, както и наскоро пуснатите парчета и нови издания от целия жанров спектър. Ако сте активирали социалната функция на Apple Music (до която ще стигнем по-късно), можете също да видите какво слушат приятелите ви.

4. Използвайте живите станции на Apple

Радиото на живо с истински DJ е просто страхотно.

Една от най-добрите характеристики на Apple Music, която помага на платформата да се открои в сферата на стрийминга, е Beats 1. По същество това е 24-часова радиостанция на живо, където ще чуете реални DJ микс песни, ще говорите за музика и от време на време интервюирайте артисти.

Това е сериозно една от най-добрите характеристики, особено ако пропускате староучилищното усещане на традиционните радиостанции и ако оценявате човешкото докосване. Beats 1 можете да намерите в раздела Radio в iOS, където има други радиостанции на живо. Имайте предвид, че другите „станции“ под Радио са само динамични плейлисти.

5. Използвайте „станции“ на песента

Станциите са чудесен начин да намерите повече музика, която може да ви хареса.

Към този момент в статията знаете за музикалната курация на Apple и нейните радиопредавания на живо. Но подобно на други платформи за стрийминг, Apple предлага персонализирани „станции“, базирани на определена песен или изпълнител - и те определено си заслужават.

Просто докоснете менюто с три точки, когато сте в „Сега се възпроизвежда“ и докоснете Създаване на станция. (Можете също да докоснете менюто с три точки на страницата на изпълнител, за да създадете станция.) След като го направите, Apple автоматично ще създаде безкрайни, подбрани плейлисти „станция“, свързани с тази песен или изпълнител. Това е идеалният вариант за намиране на повече музика, която харесвате.

6. Увеличете качеството на звука

Включването на „Висококачествено поточно предаване“ ще даде на аудиофилите по-добро изживяване при слушане.

Apple иска да ви помогне да спестите от разходите за клетъчни данни. Ето защо по подразбиране възпроизвеждането в Apple Music е настроено на по-ниско качество при използване на клетъчни данни. Ако разходите за данни не са проблем за вас и музиката с по-ниско качество обижда вашите слушалки, можете да я промените.

Просто отидете в Настройки -> Музика -> Клетъчни. Докоснете превключвателя до Висококачествено поточно предаване. За разлика от някои други стрийминг платформи, Apple Music няма различни нива на качество на звука. По същия начин той автоматично настройва поточното предаване на по-високо ниво на качество на звука, когато сте в Wi-Fi. Но клетъчната опция си струва да се знае.

7. Изтеглете за слушане офлайн

Изтеглянето на песни за слушане офлайн може да ви помогне да спестите данни.

Apple Music е чудесен за Wi-Fi или клетъчна мрежа, но можете също да изтеглите песни за слушане офлайн. Това е чудесно за заглушаване на самолет или когато просто се опитвате да запазите клетъчните си данни. Има няколко опции за това.

На всяка страница, която се възпроизвежда, можете да докоснете иконата за изтегляне в облака. Иконата за изтегляне в облака също се появява в изгледа на албуми и на други места в Apple Music. Като алтернатива, ако отидете в Настройки -> Музика и активирате Автоматично изтегляне , Apple Music автоматично ще изтегли музиката, която добавите към вашата библиотека.

8. Оптимизирайте своето хранилище на Apple Music

Оптимизирането на вашето хранилище на Apple Music може да освободи място на телефона ви.

Разбира се, докато изтеглянето на музика е чудесен начин да спестите на дата, то идва с разходи: намалено локално хранилище на вашия iPhone. Ако изтеглите много музика на устройството си, всъщност няма начин да го заобиколите. Но можете да накарате Apple Music да оптимизира автоматично вашата библиотека, ако мястото за съхранение се стеснява.

Просто отидете в Настройки -> Музика -> Оптимизиране на изтеглянията . Ще бъдете изведени на екран, където ще въведете минималното количество място за съхранение, което искате да отделите за Apple Music. Когато на устройството ви започне да се изчерпва локалното хранилище, Apple Music безпроблемно ще изтрива песни, които не сте пускали от известно време и песни, които сте добавили преди много време. Не се притеснявайте, те все пак ще бъдат във вашата библиотека.

9. Потърсете Essentials и следващите стъпки

Току-що намерихте нов изпълнител, който харесвате? Essentials и Next Steps са чудесни места за започване.

Курацията на Apple Music за хора и изкуствен интелект е легендарна. Но има и два други типа подбрани плейлисти, които може да сте пропуснали (защото те не са под препоръки). Те се наричат ​​Essentials и Next Steps - и определено си заслужава да ги слушате.

Просто потърсете произволен изпълнител, последван от „основни неща“ или „следващи стъпки“ в лентата за търсене. Плейлистът Essentials ще ви даде най-популярните и достъпни песни от всеки изпълнител. Плейлистът „Следващи стъпки“ ще копае малко по-нататък и ще открие по-дълбоки изрязвания като B-страни и не-единични песни.

10. Възползвайте се от Siri

Siri + Apple Music е мощно сдвояване.

Едно от предимствата на използването на Apple Music на устройства на Apple е, че можете да се възползвате от Siri за дълбок контрол на възпроизвеждането. За добро или лошо, това просто не е нещо, което в момента е възможно за платформа като Spotify на iOS или HomePod.

Просто опитайте. Можете да кажете „Хей, Сири, играй Dreams от Fleetwood Mac.“ Но става по-дълбоко от това. Опитайте да кажете „Хей Сири, пусни най-новата песен на Дрейк“ или „Хей Сири, пусни най-популярната песен от 2017 г.“ Ще бъдете изненадани от нивото на детайлен контрол, който цифровият асистент има върху Apple Music.

11. Използвайте EQ на вашия iPhone

Докоснете настройката Late Night, за да включите музиката си "до 11".

Ако използвате Apple Music на вашия iPhone, може да не знаете, че iOS всъщност има множество настройки на EQ, изпечени точно в тях. Те могат да бъдат намерени в Настройки -> Музика -> EQ. Имайте предвид, че това ще повлияе както на песните, съхранявани локално на вашето устройство, така и на песните, предавани чрез Apple Music.

Има разнообразие от предварителни настройки, от които можете да избирате, от джаз до рок до говорима дума. Професионален съвет: Опцията Late Night всъщност ще направи музиката ви по-силна, само в случай, че трябва да увеличите нещата до 11. Има подобни настройки в Android, но можете да получите достъп директно до тях, като докоснете менюто с три точки в Apple Music .

12. Намерете приятелите си

Тези съвети за Apple Music ви позволяват да намерите приятелите си в музиката на Apple.

В повечето случаи музиката е просто по-добра, когато е споделена. Apple Music всъщност има вградена социална платформа, така че можете да видите какво слушат приятелите ви и обратно. За да го настроите, просто отидете на За вас и докоснете иконата на профила в горния десен ъгъл. Оттук ще видите опция Вижте какво слушат приятелите. Докоснете го и следвайте инструкциите.

За да търсите приятели, отворете Apple Music и натиснете Търсене. След това въведете псевдонима на Apple Music (@applemusicnickname) на вашия приятел или името на Apple ID. Трябва да видите изскачаща опция с надпис Хора - просто докоснете профила и натиснете Следвайте. Можете също така да следвате приятели в Apple Music.

13. Вземете Apple Music безплатно

Ако сте абонат на Verizon или обмисляте смяна, можете да получите безплатна музика на Apple за шест месеца.

Искате ли Apple Music безплатно? Разбира се. За съжаление платформата не предлага безплатно ниво с реклами като някои от конкурентните услуги за стрийминг. Но ако сте на Verizon или сте готови да смените оператора, има друга възможност за получаване на безплатна Apple Music (поне временно).

Миналата година Verizon обяви ексклузивно партньорство с Apple, предлагайки шест месеца Apple Music безплатно на своите безжични клиенти. В момента е достъпен както за нови, така и за настоящи клиенти на Verizon. Ако това ви звучи като нещо, което би ви интересувало, просто отидете на специалната страница на Verizon по въпроса, за да [научите повече].

14. Спрете HomePod да ви обърка

Защото когато не искате вкусът на приятеля ви да обърка курацията на Apple Music.

За разлика от вашия iPhone, HomePod вероятно е устройство, което други хора от дома ви ще използват. Но какво се случва, когато съквартирант, член на семейството или приятел, който харесва съвсем различен жанр музика, започне да възпроизвежда любимите си парчета? Може сериозно да обърка препоръките ви. За щастие можете да деактивирате ролята на HomePod в курирането на вашите препоръки.

На вашето iOS устройство просто отворете приложението Home. След това отидете до вашия HomePod и натиснете Подробности. Оттам нататък използвайте Use Listening History е деактивирано. Отсега нататък историята на HomePod не може да повлияе на персонализирането на Apple Music. (Можете да направите това и на iOS. Просто отидете в Настройки> Музика.)

15. Събудете се с Apple Music

С Apple Music никога повече няма да ви се налага да бъдете будни от Radar.

Вероятно използвате вашия iPhone като будилник. И ако правите това от известно време, вероятно мразите всеки един звук, вграден в iOS (ако чуя Radar още веднъж ...). Въпреки че е малко скрит, всъщност можете да използвате всяка песен от Apple Music като повикване за събуждане.

Просто отворете приложението Clock и отидете до вашите аларми. Докоснете Редактиране и след това докоснете всяка аларма. След това изберете менюто Звук и натиснете Избор на песен. Оттук ще бъдете отведени до вашата музикална библиотека iCloud. Можете да изберете всяка песен, която сте добавили към библиотеката си - въпреки че няма опция за търсене на Apple Music от приложението Clock.

16. Вижте тези текстове

Никога повече не пейте грешни текстове на песен с този съвет на Apple Music.

Понякога вероятно пеете песен погрешно (дали „не ме сваляй, Брус“ или „не ме сваляй, гроос“?). Това е добре, но си струва да се отбележи, че Apple Music всъщност има текстове за някои песни, вградени в платформата. Така че можете да видите какво всъщност пеят любимите ви изпълнители, без да напускате приложението.

На която и да е страница, която се възпроизвежда, просто докоснете менюто с три точки в долния десен ъгъл. Оттам в менюто, което се появява, трябва да видите бутон за текстове. Докосването на това ще ви отведе до нова страница с текста на песента. Имайте предвид, че все още не всички песни поддържат тази функция, но повечето популярни песни го правят.

17. Използвайте преки пътища

Не се плашете от преки пътища - това е много полезно, когато се използва с Apple Music.

Apple Music е доста лесен за използване самостоятелно. Но той, както всичко друго, може да бъде надграден с помощта на малко известното приложение на Apple Shortcuts. Можете да отключите много функционалност, която иначе не бихте използвали, като използвате клавишни комбинации. И затова е срамно защо повече хора не го използват.

Искате ли бързо да премахнете всички дублиращи се песни от библиотеката си? Можете да направите това с едно докосване. Искате ли да видите цялата си музикална година, като най-добрите си парчета и изпълнители, на едно място? Можете да направите и това. За да започнете, прочетете предишното ни ръководство за най-добрите преки пътища за Apple Music.

Имате ли някакви съвети за Apple Music, които сме пропуснали? Кажете ни по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found