Как да видите Favicons (икони на изображения на уебсайтове) в Safari на вашия iPhone и MacBook

С обявяването на macOS Mojave и iOS 12, Apple направи много промени в популярния си браузър Safari. Една от тези нови функции е възможността за преглед на значки в разделите на Safari. В тази кратка статия ще ви покажем как можете да виждате значки в сафари, когато използвате вашия iPhone, iPad или вашия MacBook.

СВЪРЗАНИ:

  • Apple представя iOS 12, зареден с подобрения в производителността и нови функции
  • Ето най-добрите функции, които Apple не обяви на WWDC
  • Ето как Apple планира да направи старите ви iPhone по-бързи с iOS 12

Какво представляват Favicons?

В по-старите версии на Safari, когато отворите списъка си с отметки, ще видите всички връзки като текстови редове. Ако вашият списък с отметки е голям, това го прави огромен списък с копия, за да преминете, ако имате нужда от определена уеб страница. Звучи ужасно, нали? Тук Favicon идва на помощ.

„Favicon“ по същество е съкращаване на израза „ любима икона “. Терминът се използва за дефиниране на файл, съдържащ малка икона, свързана с определен уебсайт като цяло или конкретна уеб страница, ако се нуждае от този вид специална визуална поддръжка.

Иконата се появява в раздела на уебсайта до заглавието на страницата. Също така иконите се добавят към списъка с маркери, помагайки визуално да маркират страниците.

Много потребители по подразбиране използват Chrome и други браузъри, тъй като в миналото Safari никога не е поддържал Favicons. Като се има предвид, че скоростта на браузване, ефективността и защитата на Safari превъзхождат много браузъри, добавянето на Favicons определено ще направи Safari популярен браузър.

Как да видите Favicons в Safari, когато използвате macOS

macOS Mojave добави поддръжка за подпомагане на потребителите да виждат икони на изображения на уебсайтове или значки в разделите на сафари. По подразбиране тази функция е изключена, но можете лесно да я включите, като я настроите, като използвате предпочитанията на Safari.

  • На вашия MacBook, когато използвате Safari, започнете, като кликнете върху Safari, последвано от Preferences ...
  • След това кликнете върху раздели в горната част и активирайте „Показване на икони на уебсайтове в раздели“

Това е!

След като активирате тази настройка, трябва да виждате значките в разделите на Safari. Това го прави изключително удобен за сърфиране с раздели.

Винаги можете да се върнете към предпочитанията на Safari и да деактивирате тази настройка, ако не искате значките да се показват по време на вашето сърфиране.

Как да видите Favicons в Safari на вашия iPhone или iPad

Започвайки с iOS 12, Apple предостави поддръжка на значки в браузъра с раздели за всичките ви устройства с iOS. Това не е настроено по подразбиране и изисква да направите промените в настройките си, за да използвате тази функция.

Ето как можете да активирате Favicons на iOS.

  • Докоснете Настройки> Safari
  • Превъртете надолу до раздела Общи в настройките на Safari
  • Активирайте „Показване на икони в раздели“

След като активирате настройката, сърфирането ви с раздели ще ви покаже всички значки в левия ъгъл на разделите.

Надяваме се, че тази кратка статия ви е била полезна!

iOS 12 и macOS Mojave ще бъдат достъпни за всички потребители на Apple през есента. Останете на линия за още съвети и уроци през следващите дни!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found