Как да използваме приложението Apple Watch Remote за управление на iTunes музика

Едно от страхотните неща за Apple Watch е, че освен винаги полезните известия, които ви спестяват да извадите iPhone от джоба си, можете да го използвате и за управление на възпроизвеждането на мултимедия на Mac чрез iTunes, стига да е на същата WiFi мрежа.

Като човек, който живее с Apple Watch в продължение на много месеци, контролирането на iTunes е една от функциите, които използвам редовно. И ако като мен вие сте от хората, които обичат да слушат музика по цял ден, но често са в друга стая или се движат, невероятно удобно е да можете да регулирате силата на звука и да превключвате песните, без да се налага да се връщате към компютърът. В крайна сметка, какво по-хубаво от това да имате дистанционно управление на китката си?

И така, ето кратко и мръсно ръководство за възпроизвеждане на медии от iTunes чрез Apple Watch ...

СВЪРЗАНИ: 7 страхотни приложения за новия ви Apple Watch.

Сдвоете часовника си с iTunes

Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите приложението Remote на Apple Watch.

Докоснете синьото приложение Remote, за да започнете.

Ако преди това не сте добавили библиотека на iTunes, ще видите просто меню с бутон „Добавяне на устройство“.

Добавете ново устройство към дистанционното.

Ако имате Apple TV, можете също да добавите, че това устройство е почти идентично ...

Когато докоснете Добавяне на устройство, ще се появи 4-цифрена парола, която ще трябва да използвате в следващата стъпка в iTunes на вашия компютър:

Въведете паролата в iTunes.

Сега отворете iTunes на вашия Mac (или PC). Ще забележите малка икона за дистанционно управление в горния ляв ъгъл на лентата с менюта, точно под контролите за възпроизвеждане:

Свържете се с дистанционно управление в iTunes (това трябва да е необходимо само веднъж).

Докоснете иконата за дистанционно и след това въведете кода, който се показва на Apple Watch.

Ако имате повече от една библиотека на iTunes, ще трябва също да изберете коя библиотека да използвате с отдалеченото приложение, но ако имате само една (както правят повечето хора), това автоматично ще бъде зададено по подразбиране.

Свържете се с вашата iTunes библиотека

След това отворете приложението Remote на Apple Watch и трябва да видите библиотеката си в iTunes (с правилното име). Ако не просто опитайте да докоснете Добавяне на устройство  и повторете процеса отново.

Изберете библиотеката на iTunes, към която искате да се свържете.

Apple Watch обикновено отнема няколко секунди, за да се свърже с iTunes, но когато го направи, ще видите текущо възпроизвежданата песен и контроли за пропускане назад и напред и възпроизвеждане или пауза. В долната част на екрана има и плъзгач за сила на звука, който може да се контролира с помощта на Digital Crown.

Лесно пропускайте песни и регулирайте силата на възпроизвеждане.

Всъщност няма други контроли, въпреки че можете да докоснете малкия син бутон от менюто в горния ляв ъгъл, за да се върнете към основния екран за избор на устройство.

Управление на устройства

Използването на Force Touch навсякъде на този екран показва две опции: Добавяне на устройство  или Редактиране на  тези в списъка ви.

Принудително докосване, когато сте на главния екран за дистанционно управление.

Редактирането ви позволява да изтриете всички съществуващи библиотеки и да започнете отново:

Докоснете бутона x, за да премахнете библиотека в iTunes.

Пускайте музиката си чрез AirPlay

Една от страхотните функции на приложението Remote е възможността да AirPlay какво се възпроизвежда на Apple TV или компютър. Просто изпълнете Force Touch на екрана, който се възпроизвежда, за да се покаже менюто AirPlay.

Принудително докосване за опции AirPlay!

Докоснете AirPlay  и трябва да се появи списък с вашите съвместими устройства (в моя случай „Apple TV“ и „Computer“):

Възпроизвеждайте музиката си чрез Apple Watch.

Изберете една от опциите за възпроизвеждане на вашата музика на избраното устройство.

Заключителни думи

За съжаление приложението Remote има тенденция да прекъсва връзката понякога (поне в моя случай). В други случаи може да откриете, че той просто няма да се свърже с вашата библиотека в iTunes. В такива случаи може да бъдете подканени да  поправите връзката, въпреки че намирам, че отмяната и изборът на моята iTunes библиотека отново работи втори път.

Ако всичко друго се провали и имате постоянни проблеми при свързването с вашата библиотека, можете просто да премахнете всички съществуващи устройства и да опитате да ги добавите отново.

Приятно слушане!

Можете да намерите всички статии на Apple Watch за Apple Toolbox тук.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found