Как да използвам времето на екрана с вашия акаунт за семейно споделяне

Объркани ли сте от функцията за екранно време на Apple? Ако е така, не сте сами! Получаваме много коментари и имейли за това как да използваме тази функция. По-специално, родителите и настойниците искат да знаят как да използват времето на екрана, за да проследят доколко децата им използват техните устройства.

Най-добрият начин да направите това е да използвате Family Sharing. Следвайте нашето ръководство, за да настроите Семейно споделяне на вашето устройство, след което проверете инструкциите по-долу, за да използвате Време на екрана със Семейно споделяне на устройствата на вашите деца.

Какво е времето на екрана?

Apple представи Screen Time с iOS 12, добавяйки функцията към Mac през следващата година с macOS Catalina. Това е удобен инструмент, който ви позволява да видите колко време прекарвате на устройството си и с кои приложения. Можете също да го използвате, за да зададете ограничения, престой и времеви ограничения за конкретни приложения.

Заедно с управлението на собственото си време на екрана, можете да наблюдавате това на децата си и да разрешите ограничения и за тях. Всичко, което трябва да направите за това, е да активирате Screen Time за семейно споделяне.

Активирайте екранното време за семейно споделяне

Можете да активирате функцията Screen Time с вашия акаунт за Family Sharing по два различни начина: от настройките на Screen Time и от настройките за Family Sharing. И двете опции са от вашето устройство.

Как да активирате семейното споделяне от настройките на времето на екрана:

 1. Отворете Настройки  на вашето устройство.
 2. Изберете Време на екрана .
 3. Докоснете Set Up Screen Time for Family .
 4. Следвайте указанията, за да го настроите за съществуващ Child акаунт във вашата семейна група или да създадете нов.

Как да активирате времето на екрана от настройките за семейно споделяне:

 1. Отворете Настройки  на вашето устройство.
 2. Изберете името си в горната част.
 3. Докоснете Споделяне на семейството .
 4. Изберете Време  на екрана отдолу, за да го включите.
 5. Изберете члена на вашето семейство.
 6. Докоснете Включване на времето на екрана .

Независимо от метода, който използвате, за да активирате времето на екрана за вашия акаунт за семейно споделяне, трябва да завършите кратка настройка на времето на екрана, което подробно описахме по-долу.

Завършете първоначалната настройка на времето на екрана

След като включите Screen Time, трябва да видите няколко страници за настройка, които ви превеждат през всяка от основните функции на Screen Time. Подробно описахме тези стъпки за настройка по-долу, за да ви дадем малко повече информация.

След като завършите настройката, можете по всяко време да се върнете към настройките за време на екрана, за да направите промени или да разгледате подробно за по-задълбочена персонализация.

Планирайте престой

Първото нещо, което сте помолени да създадете, е график за престой. Тази функция ви позволява да зададете начален и краен час за използване на екрана.

Например може да не искате детето ви да използва телефона си между 20:00 и 8:00 часа. Изберете часовете, които искате да блокирате, и докоснете Set Downtime .

Задайте ограничения за приложения

След това ще бъдете помолени да настроите ограничения за приложения. Тази функция ви позволява да ограничите времето, прекарано за конкретни видове приложения като социални мрежи, игри, забавления или творчество.

Докоснете категория, която искате да ограничите, след което докоснете Количество време в долната част на екрана. Можете да зададете времето, в което искате да ограничите тази категория за всеки ден. След това докоснете Set App Limit, за да завършите.

Създайте екранно време или родителска парола

След това ще бъдете подканени да персонализирате Ограниченията за съдържание и поверителност по-късно в Настройките. По-долу сме ви показали как да направите това, но първо трябва да създадете парола за екранно време (или родител).

Ще използвате тази парола, когато искате да направите промени в настройките на времето на екрана. Тя се различава от паролата за заключен екран, което означава, че можете да я запазите в тайна от децата си, за да не им позволява да редактират самите настройки.

След приключване на настройката можете да оставите настройките на времето на екрана такива, каквито са, или да влезете в настройките, за да направите повече промени. По-долу сме описали някои от допълнителните настройки, които може да искате да промените.

Допълнителни ограничения за времето на екрана

Заедно с възможността да редактирате настройките, които сте конфигурирали, можете да се впуснете по-дълбоко в Screen Time по всяко време за повече ограничения и ограничения.

Ако все още не сте в настройките за време на екрана, посетете ги отново, като отворите Настройки> Време на екрана на вашето устройство, след което докоснете името на члена на вашето семейство, за да редактирате настройките на времето на екрана, а не собственото си.

Персонализирайте дни за ограничения на приложенията

Може да искате да позволите на детето си да използва определени приложения като развлечения или игри повече през уикендите, отколкото през седмицата, когато има училище.

Докоснете App Limits и изберете категорията, за която искате да редактирате ограничението, или докоснете Add Limit, за да създадете нова. Докоснете Време> Персонализиране на дни и изберете всеки ден от седмицата, за да създадете различни времеви ограничения за тях.

Персонализирайте дни за престой

Можете също така да персонализирате настройките за престой в зависимост от дните от седмицата. Това означава, че можете да спрете децата да използват устройствата им в учебните дни или да им позволите да ги използват по-късно през уикенда.

За да направите това, изберете Престой от настройките на времето на екрана на детето си, след което докоснете опцията Персонализиране на дни . Изберете всеки ден, за да създадете различни настройки за престой за тях.

Ограничения за съдържание и поверителност

Това е важен раздел на „Време на екрана“, тъй като ви позволява да решите типа съдържание, което детето ви има право да вижда, заедно с какви промени може да направи в настройките на устройството.

Включете ограниченията за съдържание и поверителност, като използвате превключвателя в горната част на страницата с настройки. След това преминете през всяка опция, за да персонализирате по-фините детайли.

Съхранявайте покупки, разрешени приложения и ограничения на съдържанието

Можете да изберете дали да разрешите на детето да инсталира и изтрива приложения, да прави покупки в приложението и да решава дали да се изисква парола.

След това можете да активирате или деактивирате конкретни приложения на устройството, като Mail, Safari, AirDrop, Camera и Wallet. Когато деактивирате приложение, то изчезва от устройството изцяло, докато не го активирате отново.

Следващият раздел е друг важен, който трябва да проверите. Ограниченията на съдържанието ви позволяват да решите какъв тип съдържание вашето дете може да гледа от филми и телевизионни предавания до книги и приложения.

Всеки има свои собствени опции, от които можете да избирате, включително възраст за приложения и рейтинги за филми. Също така ще забележите, че можете да ограничите определени типове уеб съдържание, език и опции на Game Center от тази страница.

Просто преминете през всяко от тези Ограничения на съдържанието едно по едно, за да не пренебрегнете важна настройка.

Поверителност и разрешени промени

Последните две области в Ограниченията за съдържание и поверителност ви позволяват да разрешавате или забранявате споделяне на местоположение, промени в парола, промени в акаунта и други елементи. Просто докоснете всяка от тях и изберете Разрешаване или Не разрешаване .

Как да проверите отчета за активността на екрана

Друга прекрасна характеристика на Screen Time е отчетът за активността. Това ви дава подробен преглед на това колко време е прекарал някой на устройството си, с кои приложения и др.

Насочете се към настройките си  и изберете Време на екрана, след което изберете члена на семейството, чиято дейност искате да видите. Трябва да видите обобщен отчет в горната част на настройките, който можете да докоснете за допълнителни подробности.

На подробния екран можете да промените времевата линия на Днес или Последните 7 дни, за да видите времето, прекарано за всяко приложение през този период от време.

Докато превъртате надолу, можете да проверите броя на взиманията, броя на известията и най-популярните часове за всяко приложение.

Този отчет е ценен инструмент за получаване на представа къде вашето дете прекарва по-голямата част от времето на устройството си.

Съвети за отстраняване на неизправности при споделяне на време на екрана и семейството

Ако Screen Time с не работи правилно със Family Sharing, ето няколко неща, които можете да опитате да поправите:

 1. Уверете се, че устройството на детето ви е актуализирано до последната версия на iOS, iPadOS или macOS.
 2. Деактивирайте и активирайте отново времето на екрана от настройките на двете устройства.
 3. Излезте и влезте отново в акаунтите в iCloud и на двете устройства.
 4. Рестартирайте и двете устройства.

Много възприемани проблеми с Screen Time всъщност идват от неразбиране на това как работи. Има три основни правила, които трябва да знаете, когато използвате времето на екрана със семейно споделяне:

 1. Семейното споделяне ви позволява само да контролирате времето на екрана за детските акаунти във вашето семейство. Това е всеки под 13 години.
 2. Не можете да създадете парола за Screen Time за устройството на детето си, ако то вече е включило Screen Time. За да го поправите, изключете Screen Time на устройството им, след което използвайте вашето, за да го включите отново и да създадете парола.
 3. Ако акаунт на дете желае да не споделя използването на времето на екрана с акаунти на родител / настойник, организаторът на семейството също трябва да промени акаунта си на родител / настойник.

Сив екран на екранно време

Ако видите сив екран при достъп до време на екрана, това означава, че не сте настроени като родител / настойник. Тук е важно да се отбележи, че акаунт за „възрастен“ не е непременно акаунт на родител / настойник.

Помолете вашия организатор за споделяне на семейството да включи настройката родител / настойник, за да коригирате времето на екрана.

Погрешка изключи „Време на екрана“ и няма достъп до него отново

Виждали сме този проблем от много потребители. Те използват Family Sharing и под Screen Time има опция да не позволят на родителите / настойниците да преглеждат информацията за Screen Time. След като активират това, вече не могат да използват функциите за време на екрана, защото всичко е сиво.

За да поправи това, родителят или настойникът за вашия акаунт за семейно споделяне трябва да ви предостави привилегии за споделяне на семейство / настойник.

Екранното време не ви позволява да промените паролата му?

Някои родители откриха, че децата им са разбрали екранно време или парола за родители и са успели да заобиколят всички ограничения! За да върнете тези родителски контроли на място, можете да опитате да промените паролата, само за да откриете, че старата парола остава активна.

Ако не можете да получите Screen Time за актуализиране на паролата му, най-надеждното решение, което знаем, е да нулирате всички настройки на устройството на детето си. Обикновено използваме това като крайна мярка, тъй като връща всички ваши настройки обратно към фабричните настройки.

Ако искате да го направите, отидете в Настройки> Общи> Нулиране и изберете Нулиране на всички настройки . Това нулира всичко в приложението Настройки до състоянието му по подразбиране, включително известия, сигнали, яркост и аларми.

Нулирането на всички настройки също връща всички ваши персонализирани и персонализирани функции като тапети и настройки за достъпност обратно към фабричните настройки. Трябва да преконфигурирате тези настройки, след като устройството ви се рестартира.

Извършването на това действие не засяга нито едно от личните ви данни на устройството, включително снимки, текстове, документи и други файлове.

Други проблеми с паролата за времето на екрана?

Ако имате други проблеми с паролата за времето на екрана, вижте видеоклипа по-долу за допълнителна помощ.

Научете повече за използването на Family Sharing

Надяваме се, че тези съвети и трикове ще ви помогнат да настроите времето на екрана със семейно споделяне за вас и вашите близки. Ако искате да научите повече за Family Sharing, разгледайте нашия преглед на Family Sharing за устройства на Apple.

И ако имате собствени съвети, които искате да споделите, моля не се колебайте да го направите в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found