Графикът за нощна смяна не работи? Как да поправя

Има много страхотни неща за нова актуализация на iOS или iPadOS, но един разочароващ аспект е броят на грешките, които обикновено тормозят устройствата. В iOS 13 и iPadOS виждаме повече отчети за грешки и проблеми с тази версия, а след това почти всяка друга основна в скорошната памет. Най-новият от които причинява проблеми на тези, които използват планиране на нощна смяна.

Изглежда, че планирането на Night Shift е нарушено за някои, без видима рима или причина. За щастие интернет помощниците дойдоха на помощ.

Какво е Night Shift?

Още в старите дни на iOS 9, тогава Apple започна да се фокусира повече върху благосъстоянието на своите потребители. iOS 9.3 представи режим Night Shift, който намалява синята светлина, излъчвана от вашия iPhone и iPad дисплей, когато се използва.

Обща тема в наши дни е, че синята светлина, която идва от различните ви устройства, всъщност работи, за да ви държи будни. Това може да причини неспокойни нощи заедно с потенциални увреждания на зрението ви, ако се взирате в екрани твърде дълго.

С Night Shift екранът ви ще покаже жълтеникав оттенък, за да помогне за намаляване на вредните сини светлини, идващи от този великолепен дисплей. Всъщност Night Shift си проправи път не само до iPhone, но и до iPad и Mac през годините в опит да помогне.

Как да коригирам планирането на Night Shift не работи

Една от ключовите характеристики на Night Shift беше възможността да зададете конкретен график за това кога ще бъде активиран. Това ви дава по-добър контрол върху това кога да затъмнявате светлините, но има и проста опция „Залез до изгрев“, при условие че сте активирали услугите за местоположение.

Въпреки че бяха пуснати преди години, потребителите на Night Shift се сблъскаха с някои проблеми в последно време, с пускането на iOS 13.3 бета. Все повече потребители започват да съобщават, че планирането на Night Shift вече не работи.

Ето какво трябва да направите, за да заработите Night Shift отново:

  1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Превъртете надолу и изберете  Поверителност
  3. Докоснете Услуги за  местоположение
  4. Превъртете надолу и докоснете  Системни услуги
  5. Превключете  персонализирането  на системата  в позиция Включено

За някои потребители изглежда, че iOS и iPadOS деактивират тази функция, докато се актуализират. И това причинява проблемите с Night Shift. След като го активирате отново, планирането на Night Shift трябва да работи както обикновено и както сте свикнали, дори с тези нови и актуализирани устройства.

Заключение

Нощната смяна е чудесен начин да запазите очите си да не се взират твърде дълго в сините екрани. С тази способност за планиране дори не е нужно да се притеснявате да го настроите ръчно сами.

Ако продължавате да имате проблеми с планирането на нощна смяна, уведомете ни в коментарите по-долу. Междувременно ни кажете какво мислите за iOS 13 и ако сте развълнувани от всички нови функции.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found