Как да накарате известията да се доставят тихо или да се доставят на видно място в iOS и iPadOS

На пръв поглед една от основните цели на iOS 12+ е да ви помогне да насърчите по-здравословна връзка със своя смартфон. Това е обща тенденция в индустрията на смартфони и има смисъл Apple да оглави пазара.

Това включва нови функции като Screen Time и актуализации на Do Not Disturb, но има и някои усъвършенствания на начините, по които iOS обработва известията.

Един от тези начини се нарича незабавна настройка и позволява на потребителите, наред с други неща, да получават известията си по-„тихо“.

СВЪРЗАНИ:

  • Известия на iOS, Ето какво трябва да знаете
  • Известията на iOS групата не работят, как да се коригира

Какво представляват „тихите“ известия?

Моменталната настройка е функция на iOS 12+ и iPadOS, която позволява на потребителите бързо да коригират и управляват настройките си за известия, без да се задълбочават в действителното приложение Настройки

С други думи, ще можете да плъзнете известие и незабавно да „заглушите“ конкретното приложение, без да напускате заключения екран или Центъра за известия.

По принцип, когато дадено приложение е настроено да доставя своите известия „тихо“, тези известия няма да се показват на заключения екран. Също така няма да чуете никакви звуци за известяване или да видите банер в горната част на устройството си на началния екран или в други приложения.

Тези тихи известия могат да бъдат намерени в Центъра за известия, до който се достига чрез плъзгане надолу от горната част на дисплея на вашето устройство (горе вдясно на iPhone X).

По принцип това е бърз начин да сложите край на нежеланите известия или сигнали от приложения, които просто не са от значение за живота ви във всеки един момент.

И това трябва да помогне на потребителите да избегнат бича на постоянните известия, които ги пречат през даден ден. С други думи, включването на Deliver Quietly вероятно е добра идея за повечето от вашите приложения.

Как да активирам тихите известия

Активирането на тихите известия е изключително лесно. Всичко, от което се нуждаете, е известие.

Или намерете такъв на заключения екран или плъзнете надолу от горната част на вашия iPhone или iPad, за да отворите Центъра за известия. (На iPhone X плъзнете надолу от горния ляв ъгъл .)

  • Намерете известие
  • Плъзнете отдясно наляво върху известие, което искате да доставите тихо. Това ще покаже някои допълнителни опции.
  • Докоснете полето с надпис  Управление .
  • След това натиснете Доставете тихо .

Като алтернатива можете да натиснете Изключване, за  да деактивирате напълно известията за това конкретно приложение. Това означава, че те няма да се показват като банери или пинг на вашето устройство, но също така ще отсъстват и от центъра за уведомяване.

Можете също да докоснете Настройки, за да стигнете бързо до конкретното меню за настройки на известията на приложението. Това ви позволява да промените стилове на банери, звуци и опции за предварителен преглед.

Забележка: Това се отнася само за настройката за тиха доставка за това конкретно приложение - като Messages или Facebook. Ще трябва да повторите тези стъпки, ако искате други приложения да доставят известията си тихо.

Как да деактивирам доставката тихо

Понякога вероятно искате конкретно приложение да доставя известия нормално - с други думи, искате да изключите доставянето тихо. За щастие е почти толкова лесно. Но може да отнеме няколко допълнителни стъпки, в зависимост от това кои опции сте избрали.

  • Намерете тихо известие в центъра за известия. (Издърпайте надолу от горната част на дисплея или горе вдясно на iPhone X.)
  • Плъзнете отдясно наляво върху известие, което искате да доставите тихо.
  • Докоснете Управление .
  • Докоснете Deliver Prominently .

Ако нямате изчакващо известие от конкретното приложение или сте избрали да изключите изцяло известията за това приложение, ще трябва да се задълбочите в приложението Настройки .

Придвижете се до Настройки -> Известия и изберете приложението, за което искате да активирате отново важни известия. Уверете се, че заключеният екран, банери и звуци са включени.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found