Трябва ли да надстроя до iOS 10 на iPhone 5 или iPhone 4

Въпреки че повечето нови версии на iOS са обратно съвместими, тъй като те работят с всички предишни модели iPhone, може да искате да помислите отново, преди да надстроите своя iPhone и iPad до по-новия iOS 10.

Новите функции в iOS 10 са предназначени предимно да се възползват от скоростите на процесора в по-новите модели iPhone. IPhone SE например предлага новия A9 чип с копроцесор M9 Motion, подобен на моделите iPhone 6 и iPhone 6S. Тези чипсети са проектирани да издържат на нарастващите нужди на новите функции на iOS. Тези функции също ще работят невероятно бързо на iPhone 7.

Тъй като iOS се разви през последните няколко издания, Apple добави много нови функции за многозадачност и базирани на жестове. Повечето от тези функции работят безупречно при по-новите модели, като същевременно причиняват проблеми със закъснението и проблеми с източването на батерията при по-старите модели.

Ще работи ли iOS 10 на моя iPhone

С iOS 10 Apple очевидно елиминира поддръжката за новия iOS на модели iPhone 4. Ако имате iPhone 4, няма да можете да изтеглите iOS 10 за вашето устройство. iOS 10 ще бъде достъпен за iPhone 5 и по-нови модели.

Важно е да запомните, че вашият iPhone 4S работи с чип A5, който е 32-битова система на чип, за разлика от чипа A9, който е 64-битов чип, който разполага с двуядрен чип с 1.8 Ghz.

Източник: Engadget

Ако използвате стария си iPhone за основи като използване на телефон, изпращане на текстови съобщения, imessage и други основни функции, може да не искате да надстроите до по-новата iOS. Ако по-старият ви iPhone 5 се държи добре на най-новия iOS 9.3.2, можете да го оставите на тази версия, за да се насладите на всички функции, налични в iOS 9.3.2, включително нощна смяна и режим на изтощена батерия. Що се отнася до писането, страхотни функции като „Повдигане и събуждане“ няма да бъдат достъпни за моделите iPhone 5.

Ако обаче искате да вземете iOS 10 за завъртане, например да изпробвате новия iMessage с подобренията на емоджи, можете да опитате да изтеглите новия iOS на вашия iPhone. Моля, уверете се, че правите правилно архивиране на iPhone с помощта на iTunes. По този начин, ако не сте доволни от проблемите с iOS 10 и искате да се върнете към стария стар iOS 9.3.2, можете да го направите лесно. Моля, обърнете внимание, че Apple позволява ограничен период от време за понижаване на вашия iPhone до предишни версии на iOS.

Съвети за ускоряване на iPhone на iOS 10

Ако сте надстроили своя iPhone с iOS 10 и изглежда, че повечето функции работят, но изпитвате някаква мудност на вашия интерфейс на iPhone, може да искате да проверите тези настройки:

Докоснете Настройки> Достъпност> и превключете Намаляване на движението на Изключено. В Достъпност можете също да изключите Намаляване на прозрачността и увеличаване на контраста. Докоснете Настройки> Общи> Търсене в светлината> Предложения за Siri. Можете да превключите тази настройка на Изкл. И накрая, извършете принудително рестартиране на устройството. Можете да направите принудително рестартиране, като натиснете и задържите бутона Начало и бутона за заспиване / събуждане, докато устройството се рестартира и не видите как се появява логото на Apple.

Като се имат предвид проблемите, възникнали след голяма актуализация на iOS, бихме препоръчали да не актуализирате своя iPhone 5 и да изчакате, докато прахът се уталожи малко. Изчакайте първия iOS 10.1, преди да вземете своя iPhone в света на iOS 10. Или поне няколко седмици, след като публичната версия стане достъпна през септември. По-добре в безопасност, отколкото за съжаление!

И ако трябва да изпитате новите функции на iOS 10 или онази нова готина игра, която работи ефективно само на iOS 10 и по-нов iPhone, може да помислите за надграждане на вашето устройство. Все още има добри сделки за новите модели iPhone SE и iPhone 6, което е доста прилично устройство за тези от вас, които все още спортуват своите модели iPhone 4S и iPhone 5.

Ето кратко обобщение на някои от новите функции на iOS 10 и какво означават те за по-стар iPhone. Можете също да прочетете по-подробни плюсове и минуси на iOS 10, като кликнете тук. Това се основава на тестване на бета версията на iOS.

Трябва ли да надстроя?

Какво означават новите функции на iOS 10 за някой, който има по-стария модел iPhone?

Raise to wake е прост и елегантен начин за отключване на телефона. По отношение на полезността това надхвърля функцията Touch ID. Не съм сигурен защо Apple не го е предоставил за новите iPad. -> Това няма да работи на по-старите iPhone като iPhone 5 и ще бъде ограничено до устройства, които разполагат с процесора за движение M9.

Готини известия: Това е може би най-голямата промяна (визуално) в iOS 10. Въпреки че Apple не създава нищо ново тук, а промяна, която се очакваше с нетърпение. Във всички предишни версии на iOS всичко, което можете да направите с вашите известия, е или да отворите, което отваря основното приложение, или да ги отхвърлите. С iOS 10 и 3-d докосване сега можете да направите много повече с известията на iPhone. -> „Прохладата“ в по-голямата си част ще изисква 3D докосване на вашия  iPhone

Нови стилове за бърз достъп

В iOS 10 плъзнете надясно и ще видите различни джаджи, плъзнете наляво и ще имате камерата. Плъзгането надолу ще доведе до центъра за уведомяване, докато прекарването нагоре ще ви покаже контролния център. В контролния център виждате нов музикален контролер, който работи магически не само със собствения музикален плейър на iPhone, но и с всеки друг. -> Тази функция в iOS 10 може да се използва с вашите модели iPhone 5. Не открихме никакви проблеми с бавността или замръзването и т.н., когато изпробвахме това в бета версиите. Хареса ни тази удобна функция както на iPhone, така и на iPad.

Кажете сбогом, за да плъзнете, за да отключите

„Плъзнете, за да отключите“ е подпис за Apple от години и всички знаем, че Apple е малко бавен, когато става въпрос за отпускане на своите функции. Но изглежда, че сме виждали много от този. В iOS 10 вече няма да виждаме функцията „плъзгане за отключване“. Потребителите могат да отключват своите устройства чрез Touch ID или чрез въвеждане на парола (която ще бъде единствената опция за iPhone 5 или по-стара версия). -> Не е голяма оферта, ако използвате модели iPhone 5

Apple Music

Ажиотажът за Apple Music не е нов, всъщност беше последният WWDC. Изглежда, че свръхшумът беше измислен, тъй като приложението не представи нищо ново, освен шепа хаотични функции. Този път технологичният гигант внесе малко разумност в приложението с по-опростен дизайн, хладни цветове и множество нови функции. Една от тези функции е възможността да има на екрана текста на песента, която се изпълнява в момента. -> Време е да премахнете праха от старата караоке машина. Напълно сериозно, Apple направи някои доста прилични промени в Apple Music и може би си заслужава да опитате с iOS 10.

Карти

Apple никога не е бил известен със своята „функционалност на картата“. Нещата вероятно ще се променят с официалната версия на iOS 10. Приложението вече има по-добър дизайн, хлъзгави анимации и търсенето на различни точки стана лесно. За да бъда честен, Google все още е най-доброто нещо, което някога се е случвало на навигационната система, но разликата със сигурност се увеличава. -> Смятаме, че в тази нова версия има някои добри функции за интеграция. Картите в iOS 10 включват информация за трафика по маршрута, с опции за алтернативни маршрути и маршрути, които избягват пътни такси. Има динамичен изглед, който позволява на потребителите да увеличават и намаляват, за да видят как изглеждат условията на трафика отпред, и има опция за търсене по маршрут, за да намерят бензин, храна, кафе и други, докато пътуват.

Също така, когато паркирате колата си на оживен паркинг, можете да накарате Maps да запомни мястото за паркиране, така че да улесни проследяването на колата ви. Заслужава си да опитате!

Спомени + Снимки

С новите снимки на Apple компанията наистина иска потребителите да откажат използването и изтеглянето на Google Photos. С помощта на ново и интелигентно разпознаване на лица и изображения вече е изключително лесно да групирате вашите снимки според пътувания, поводи, хора и т.н. Тези снимки след това могат да бъдат използвани за създаване на малък клип с която и да е песен във фонов режим . -> Очаква се мудност поради по-ниската процесорна мощност на по-старите модели iPhone

Всички нови съобщения

Приложението за съобщения ще получи огромен ремонт с iOS 10. Ще има множество нови функции като текстови анимации, ръкописни бележки, страхотни анимации, които покриват целия екран, по-големи емотикони и възможност за зареждане на популярни GIF файлове и други. Промяната в приложението за съобщения в iPhone беше много необходима и очаквана и с пускането на iOS. -> Ако сте фен на iMessage, в приложението iMessage с iOS 10 има много звънци и свирки. Определено трябва да вземете новите емотикони за разходка на вашия iPhone 5.    

Готини 3-d бързи клавишни комбинации

Това е наистина интересно; чрез 3-d докосване сега можете да изведете специфични за приложението опции и приспособления. Например можете да докоснете и задържите приложението си за поща на началния екран и да го изберете, за да добавите към своите джаджи. Това обаче вероятно ще работи при приложения само за Apple - поне засега! -> Не се предлага на модели iPhone 5. Надяваме се, че Apple прави алтернативен начин на тези преки пътища за хора, които нямат 3D докосване, когато пуснат iOS през септември.

Изтриване на приложения на Apple

Ако сте от тези потребители, които винаги са искали да изтрият конкретно приложение за акции, тогава ще ви хареса iOS 10. Най-новата операционна система ще позволи на потребителите да изтрият някои от приложенията за акции. -> Трябва да можете да правите това на по-старите си модели iPhone 5 без никакви проблеми.

В обобщение,

ясно ни е, че с по-новите версии на iOS, Apple въвежда много страхотни функции, но те изискват да надстроите вашия iPhone до по-новите модели, за да извлечете най-доброто от тези функции. Определено можете да опитате iOS 10. Нашият съвет ще бъде да изчакате няколко седмици, преди да го изпробвате на по-старите си модели iPhone 5. Ако го направите предварително и го изтеглите и по някаква причина не харесвате това, което виждате, винаги можете да преминете към по-стара версия на iOS 9. Винаги можете да изберете да надстроите своя iPhone до по-нов модел. Със слуховете около iPhone 7, които ще бъдат пуснати тази година, моделите iPhone 6 може да станат по-достъпни.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found