Намали ли iOS 9 живота на батерията ви? Как да отстраним проблема с лошия живот на батерията

Редица потребители изпитват, че актуализирането до iOS 9 изглежда е намалило живота на батерията на техните iOS устройства.

Например, един потребител заяви, че:

„Инсталирах iOS 9 на моя iPhone 6 и животът на батерията е ужасен. Надявам се скоро да излязат с лепенка. ”

Също така имайте предвид, че проблемите с изтощаването на батерията обикновено се съобщават от потребителите след големи актуализации на iOS, като iOS 9. Ето как да коригирате лошия живот на батерията на iOS 9:

1-Force рестартиране

Ако смятате, че вашият iPhone се чувства по-топъл от обикновено, това показва, че има CPU дейности, които произвеждат топлина (и източване към батерията), когато стартирате взискателни приложения. Силовото рестартиране може да върне нещата към нормалното. За целта натиснете и задръжте едновременно бутона за захранване и бутона за начало, докато не видите логото на Apple.

2-Ако това не реши проблема с изтощаването на батерията, нулирайте всички настройки, като отворите Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки.

Други съвети за увеличаване на живота на батерията на iOS 9:

1-Изключете услугите за местоположение. Услугите за местоположение са много полезни. Но включвам услугите за местоположение само когато имам нужда. Отидете в Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение. Ако не искате да изключите изцяло услугите за местоположение, можете също така индивидуално да контролирате кои приложения имат достъп до услугите за местоположение. Можете да изключите Услугите за местоположение за определени приложения.

2- Деактивирайте опресняването на фоновото приложение. Background App Refresh позволява на приложенията да проверяват за актуализации и съдържание. Въпреки че това може да е много полезно, това ще увеличи използването на батерията. Просто докоснете Настройки> Общи> Обновяване на фоновото приложение и изключете Обновяване на фоновото приложение.

3-Деактивирайте автоматичното изтегляне. Отидете в Настройки> Магазини за приложения и iTunes и изключете Автоматично изтегляне.

4-Изключете Push Notifications. Отидете в Настройки> Известия и изключете всяко приложение, за което не искате да получавате известия. Просто изберете приложенията, които не ви интересуват, така че искате да изключите.

Също така имайте предвид, че iOS 9 включва нова настройка, наречена Батерия. Просто натиснете Настройки> Батерия. Този раздел включва полезна информация.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found