Apple iOS 9.3: 5 причини, поради които трябва да надстроите

Събитието „позволете ни да ви включим“ на 21 март се приближава и това означава, че ще можем да видим някои вълнуващи нови продукти от Apple. Но най-важното е, че следващата им голяма актуализация на фърмуера: iOS 9.3.

Най-общо казано, една операционна система, която наистина ми хареса, е iOS. Той предлага някои страхотни функции и всички версии на iOS винаги идват с неща, които са приятни, нови, различни и нещо интелигентно. Мога да бия гърдите си и да кажа на всеки, който се интересува, да слуша, че следващото надстройване ще бъде нещо, което ще се радваме да видим. Надявам се също, че списъкът с грешки, които сме срещали в iOS 9.2, включително празния екран на Game Center и досадни проблеми на iBook, е надявам се е разрешил.

Но нека спрем на това, тази статия не е само за мен, а и за вас, знаем, че нашите читатели ще искат да знаят защо дори трябва да се опитват да направят промяната, когато iOS 9.3 пристигне, и аз ще споделя някои причини с ти; ако съм добър в убеждаването на другите, в крайна сметка може да ви убедя да се присъедините.

Нощна смяна

Това е може би най-популярното от всички ъпгрейди, с които ще идва iOS 9.3. Разгледах уебсайта на Apple и успях да декодирам каква ще бъде тази функция. Това е характеристика, която всички ще се радваме да видим. Преди няколко месеца технологичният свят беше буен, тъй като проучванията разкриха, че сините лъчи, които излъчва нашият смартфон, ни карат да губим сън. iOS 9.3 ще донесе функционалност, която е предназначена за автоматично намаляване на количеството и нивото на синята светлина на дисплея, когато тя преминава към повече жълти тонове.

Режимът Night Shift в iOS 9.3 ще насърчи по-голямото използване на устройството преди лягане, но не бива да забравяте, че приемането на електроника прекалено близо до тялото ви все пак може да доведе до здравословни проблеми, така че дори нощната смяна да насърчава по-голямото използване на леглото ви преди лягане. устройство, все пак трябва да внимавате.

CarPlay е подобрен

Една област, която всички искаме да видим подобрения, е CarPlay; Е, изглежда Apple е видял умовете ни, тъй като е добавил ъпгрейди към този отдел на ОС. Много приложения за iOS на iOS 9 не са надстроени, за да работят добре с приложения на CarPlay, но до 21 март ще видим многото приложения на CarPlay, които са актуализирани да работят с всички приложения на iOS 9.3.

Също така ще се радваме на по-умни автомобили и ще се чувстваме по-сигурни, тъй като ще можем да използваме нашите iPhone в колата без проблеми (това е, ако не загубим концентрация). Всички неща, които бихте искали да правите с вашия iPhone по време на шофиране, ще бъдат функционални от таблото за управление на автомобила, предлагайки ви най-достъпното и безпроблемно изследване на вашето устройство.

Свързването на вашия iPhone към таблото ви позволява да четете и изпращате съобщения, да извършвате и получавате обаждания, да разглеждате, да проверявате всички актуализации и да получавате упътвания; всичко това ще ви хареса, докато все още поддържате фокуса си върху пътя.

В iOS 9.3 вече е възможно да управлявате CarPlay с лекота. Функцията вече се предлага с Siri Voice Control, така че ще можете да управлявате с копчето и бутоните на волана, докато сензорният екран все още ви предлага тази перфектна функционалност, когато искате да направите смяна.

Картите, които се появяват на таблото, вече са подобрени и към него са добавени още места и пътища. Сега картата стига дотам, че ви казва колко време ще ви е необходимо, за да стигнете до определено място и това е доста готино. Приложения като Audiobook, Podcast и iHeartradio са само някои от приложенията, които са добавени към Car Play на Apple.

Wi-Fi разговори

Някъде миналата година Verizon обеща функция, наречена Wi-Fi Calling . Това означава, че потребителите ще могат да осъществяват обаждания, без да използват кредитите си за мобилни разговори, а цялата комуникация може да се осъществи чрез Wi-Fi. Това е супер готино; всъщност тази функция трябва да заема първата или втората позиция в този списък, а не третата.

Ако вече се чувствате щастливи от перспективата да качите тази функция на вашия iPhone, мисля, че трябва да седнете и да видите тази лоша новина, преди да изскочите от кожата си. На първо място, функцията за Wi-Fi повикване е от Verizon и компанията заяви, че само iPhone от Verizon ще има привилегията да използва тази функция. Така че използвате ли устройство с марка Verizon?

Това е моментът да помислите. Второ, друга лоша новина е, че функцията Wi-Fi Calling няма да бъде достъпна на всеки iPhone на Verizon, така че ако все още използвате по-стар iPhone, Wi-Fi Calling може да не работи на вашето устройство.

Сдвояване с повече от един Apple Watch

Започвайки с iOS 9.3, потребителите на iPhone вече могат да сдвояват устройството си с повече от един Apple Watch. Фърмуерът се предлага с функционалност, която позволява на потребителите да контролират множество часовници от един iPhone, а след това собственикът ще може да настрои достъпа на всеки човек.

За да е възможно това, потребителите трябва да се уверят, че iPhone работи с IOS 9.3, а Apple Watch с WatchOS 2.2, тъй като двете операционни системи са били създадени заедно за разработчиците. За първи път потребителите ще трябва да свържат ръчно всички часовници на Apple, но след първоначална употреба потребителите ще могат да свържат своя Apple Watch с iPhone, като просто вдигнат ръце.

Още функции за сигурност

Ако сте потребител, който се грижи за сигурността, тогава iOS 9.3 ще бъде точно за вас. Подобно на всички по-стари версии на iOS, Apple винаги е успявала да добави някои страхотни надстройки на сигурността и тази версия няма да бъде изключение.

Компанията тепърва ще разкрие някои от подобренията в сигурността, които трябва да очакваме, но със сигурност ще получим някои хубави. Например увеличаването на паролата от 4 цифри на 6 цифри и това ни помага да се радваме на по-сигурно устройство, но все пак трябва да очаквате повече от Apple.

Заключение

Е, това са някои функции, които можете да очаквате от предстоящия iOS 9.3 и ние сме сигурни, че ще им се насладите, като получите надстройката, когато най-накрая започне да се въвежда. За тези от нас, които все още използват устройства с Android, преминаването към iOS ще бъде по-лесно от всякога, тъй като можете да изтеглите приложение „Move To iOS“, което ви позволява да превключите към iOS безжично.

скорошни публикации