Подобрете навиците си и подобрете живота си с Habitify

Включването на нови навици в живота ви може да бъде трудно. Независимо дали искате да започнете по-строги упражнения или просто да пиете повече вода всеки ден, запомнянето и поддържането са предизвикателства сами по себе си.

Тук инструмент като Habitify може да бъде много полезен. Habitify е приложение, което предоставя напомняния, показва ви напредъка ви и в крайна сметка ви помага да формирате, следвате и дори поправяте навиците си.

Ето всичко, което трябва да знаете за Habitify и как може да ви помогне да развиете добри навици.

Свързани :

 • 4-те най-добри приложения за проследяване на храна за 2019 г.
 • Как да използвам автоматично проследяване на съня на Apple Watch
 • Следете приема на вода на iPhone и Apple Watch
 • Как да персонализирате показателите на Apple Watch, за да проследявате тренировките си

Какво е Habitify?

Както споменахме, Habitify е приложение за различни платформи, което ви помага да създавате и проследявате навиците си. И той използва много лесен процес.

 1. Създайте навик, който може да бъде всичко - от промяна на здравето или начина на живот до усвояване на ново умение.
 2. Действайте по навика си от удобното напомняне и след това го маркирайте като завършено в приложението.
 3. Проверете напредъка си с лесни за четене диаграми и информация, които ще ви накарат да се гордеете с представянето си.

Habitify има прост модел, нали? Но приложението предлага гъвкави, интуитивни и обширни функции, които го отличават сред обикновените проследяващи навици. Така че, нека проверим тези функции!

Какви функции предлага Habitify?

Най-добрият начин да обясните характеристиките на Habitify е да преминете през интерфейса на приложението. Достъп до всяка област с бутоните в долната част на екрана на приложението.

Вестник

Зоната на списанието е мястото, където виждате и маркирате своите навици. Ще видите навиците на всеки ден, по една седмица и просто докоснете кръга, за да маркирате един завършен. Можете също да прегледате предишни дни, за да видите тези навици, които сте изпълнили или пропуснали, ако искате.

Докоснете отгоре, за да видите всички навици или тези за определен период от деня, като сутрин или следобед. И ако създадете много навици, можете да скриете тези, които сте завършили, за по-чист изглед на това, което остава за деня.

Вестник Habitify

Ако докоснете навик, ще видите допълнителни подробности относно него конкретно. Можете да проверите текущата си серия, седмична цел, календар на изпълненията, степента на завършеност и ефективността. Това е прекрасно за разглеждане на задълбочен поглед върху вашите навици. Ако искате да направите промяна, като например часа на деня или напомнянето, просто докоснете Редактиране , направете промяната и докоснете Запазване .

В зоната на списанието се определят и навиците ви. Просто докоснете знака плюс, дайте име на навика си, изберете Повторение, Начална дата, Напомняния и Час на деня, докоснете Запазване и сте готови!

Създайте нов навик

Имате голяма гъвкавост при избора на тези опции за вашия навик.

 • Повторение : Ежедневно ви позволява да избирате дните от седмицата, Седмичното ви позволява да избирате броя на дните в седмицата, а Интервалът ви позволява да изберете колко дни подред.
 • Началната дата е проста, при която можете да изберете текущия ден или ден в бъдещето.
 • По подразбиране напомнянията са активирани и настроени за 9:00 ч. Можете да деактивирате напомнянето или да го редактирате за различно време. С надстройката Premium можете да добавите повече от едно напомняне.
 • Времето на деня ви позволява да избирате между сутрин, следобед, вечер или по всяко време.
Изберете опции за новия си навик

Напредък

Областта Progress е не само полезна, но и впечатляваща за навигатора с толкова информация, колкото получавате.

Започвайки отгоре, ще видите съотношението Днешните навици , което е чудесно за бърз поглед. Точно отдолу можете да видите колко добре се справяте за тази седмица , показвайки всеки навик с неговия брой изпълнения.

Вижте навиците за днес и тази седмица

След това ще видите вашата диаграма на степента на завършеност, която можете да видите на седмица или месец.

След това идва графика за Време за чекиране и след това диаграма за ежедневна ефективност ; и двете видими за последните 30, 60, 90 или 180 дни.

В долната част можете да проверите списъка си с навици за този или последния месец, или тази или миналата година.

Провери напредъка си

Как е това за много полезни данни? Никога повече няма да се налага да се чудите колко дни подред сте изпълнили този нов навик, който сте създали! Всички подробности, от които се нуждаете, са за вас.

Настройки

Следващата област, която трябва да посетите, е секцията Настройки. Тук можете да преглеждате и редактирате подробности за профила си, да управлявате навиците си, да експортирате данни, да активирате тъмен режим, да включвате заключването на поверителността, да коригирате значката на приложението, да контролирате известията си и др.

Регулирайте настройките си

Имайте предвид, че някои функции, като тъмен режим и заключване на поверителността, изискват абонамент Premium.

Как е ефективен Habitify?

След като вече знаете целта на приложението, как да го използвате и имате ясна представа за неговите функции, вероятно имате един въпрос. Как Habitify ще ми помогне?

Няма да забравите да завършите навик

Каква полза от опитите за формиране на нов навик, ако забравите всичко за него? Да си спомните да предприемете действия по навик, особено нов, е половината от успеха.

Според Форбс репликата или спусъка е първата част от структурата на навиците:

Това е частта от цикъла на навиците, където сте задействани да предприемете някакво действие чрез реплика във вашата вътрешна или външна среда.

Тъй като Habitify предлага полезни и гъвкави напомняния, вие имате този тригер, от който се нуждаете за всеки навик, всеки ден!

Можете да настроите напомняне за вашия навик, когато го създавате и редактирате, ако установите, че различно време работи по-добре за вас. Ще видите това напомняне да се появи и ще знаете, че имате малка задача, която трябва да изпълните.

Ще разберете дали трябва да направите промяна

Да имате представа за навиците си е от съществено значение за успешното изграждане на добри. Ще искате да знаете как се представяте и какво прави и какво не работи. Всичко е свързано с напредъка.

От Time online:

Напредъкът е напредък, колкото и малък да е той. Това е още един мощен навик: ако можете да се съсредоточите върху напредъка, вие подобрявате както своето щастие, така и мотивацията си.

Поради усъвършенстваното проследяване на напредъка, можете не само да видите колко добре се справяте с един поглед, но можете също така да разгледате ниската пясъчност на всеки навик. Това ви позволява да предприемете действия, ако е необходимо.

Например, може да забележите, че сте склонни да игнорирате новия рутинен навик в неделя. Така че, променете го на друг ден, в който можете да го завършите и да постигнете целта си за седмицата.

Като друг пример, може би се затруднявате с навика си да научите ново умение следобед. Вместо това го променете на сутрин, вечер или дори по всяко време, за да го завършите и постигнете тази цел.

Ще бъдете по-мотивирани

Положителното подсилване или награда е най-добрият начин за усвояване на нови навици и мотивацията играе роля в това. Както Форбс казва в друга своя статия за навиците:

Победите създават инерция. За да бъдете вдъхновени за създаване на добри навици или за прекъсване на лош навик, човек трябва да се фокусира върху ежедневните победи.

Habitify се стреми да ви помогне да ви мотивира с ивици и завършвания, които играят ролята на тези „ежедневни печалби“.

Можете ясно да видите на екрана на списанието, както и самия навик колко дни са във вашата серия. Така че, ако създадете навик за всеки ден, ще видите колко дни подред сте го изпълнили. Това може да бъде страхотен мотиватор! Ако видите, че сте изпълнили навик над 20 дни подред, наистина ли искате да прекъснете тази ивица?

Мотивирайте се от навика си

Освен това можете да разгледате диаграмата за степента на завършеност, описана по-горе в областта Прогрес. Ако докоснете и задържите индикатора в диаграмата, можете бързо да видите степента на завършеност за седмицата или месеца. Така че, предизвикайте себе си, за да имате най-високия процент, който можете!

Можете да използвате Habitify навсякъде

Приложението, което използвате ежедневно, няколко пъти на ден, трябва да бъде лесно достъпно, когато и където имате нужда. Кой иска да продължи да разменя устройства, за да стигне до приложението, от което се нуждае?

За най-простият начин да проследите навиците си, Habitify е наличен за iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, Android и мрежата. Това означава, че няма никаква караница да вземете друго устройство! Просто се насочете директно към уебсайта Habitify, за да вземете приложението там, където имате нужда, или да го използвате точно от там.

Habitify на Apple Watch

Habitify се предлага безплатно, така че е категоричен инструмент за проследяване на навици. Ако ви харесва, намирате го за полезен и се интересувате от допълнителни функции за приложението, можете да надстроите до абонаментен план. Това ще ви даде екстри като тъмен режим, заключване на поверителността и джаджа Today.

Не е ли време да промените навиците си с Habitify?

Със сигурност можете да изпробвате много проследяващи навици и може би вече използвате такъв. Но като настоящ потребител горещо препоръчвам Habitify.

Той е достъпен на различни платформи, лесен е за използване, предлага полезни данни за вашия напредък и няма абсолютно никакви реклами. И така, какво чакаш? Не е ли време да промените вашите навици с Habitify? Когато го направите, отворете обратно и ни кажете как харесвате приложението в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found