Иконата за звънене или сила на звука продължава да се появява на iPhone? Как да поправя

Силата на звука, звуковите ефекти, слушалките или символът на звънене на вашия iPad или iPhone изскачат ли случайно на екрана ви или се показват в центъра? Или забелязвате, че иконата за сила на звука продължава да се появява след отваряне на приложение? Случва се дори когато iDevice спи? Не можете да го свалите? Ако е така, не сте сами!

Немалко от нашите читатели ни казват, че техните икони за сила на звука се появяват, без да натискат някой от бутоните за сила на звука или звънене. И показва онази икона на камбана - понякога с, а понякога и без индикаторите на лентата за сила на звука под нея. И какво става тук?

Следвайте тези бързи съвети, за да извадите иконата си на звънене или сила на звука извън екрана

 • Премахнете всеки случай
 • Превключете страничния превключвател няколко пъти
 • Почистете ключовете и бутоните
 • Принудително затваряне на отворени и спрени приложения
 • Нулирайте всички настройки на устройството
 • Рестартирайте или Принудително рестартирайте
 • Проверете за повреда от вода или течност
 • Свържете се с екипа за поддръжка на Apple, когато подозирате хардуерни проблеми

Заседнали сте в режим на слушалки? 

Ако символът показва режим на слушалки, това е малко по-различен проблем. Вижте тази статия и видео за съвети относно справянето с iDevices, заседнали в режим на слушалки.

Премахнете всеки случай

Често случаят, който обгражда вашия iPhone или iPad, е проблемът, като блокира или оказва натиск върху превключвателите и бутоните. Затова преди отстраняване на неизправности премахнете случая си и вижте дали този проблем продължава или не.

Случаите често натискат бутоните за звънене или звука и следователно тази икона се показва на екрана ви.

Ако използвате калъф, проектиран за различен модел, случаят обикновено е виновникът.

Почистете контактите

Смятаме, че този проблем може да се дължи на замърсяване, корозия или запушване на контактите на бутона за сила на звука / звънене - това важи особено за модели iPad, които разполагат с голям кръгъл плъзгащ се страничен превключвател.

Така че, ако вашето устройство има този страничен превключвател за изключване или ориентация на екрана, нека почистим и се опитаме да изчистим тези контакти. Физически преместете този превключвател напред-назад поне 10 пъти и вижте, че почиства нещата и помага. 

За хората, които виждат този проблем със своите бутони за сила на звука, изпълнете същите стъпки на натискане на превключвателите поне 10 пъти, за да получите по-добри контакти.

Проследете с мека кърпа, за предпочитане микрофибър, и почистете отново бутоните и превключвателите с кърпата, за да вземете остатъци от отпадъци и мазнини.

Затворете Open Apps

Понякога причината за този проблем е реклама, която играе във фонов режим или е останала. Рекламите са във всякакви приложения и по-специално на уебсайтове.

Така че най-лесният начин да спрете тези реклами е да затворите отворените си приложения.

Как да принудите да затворите приложения

 1. Двойно натиснете бутона за начало или плъзнете нагоре лентата за жестове на дома
 2. Плъзнете нагоре при всеки преглед на приложението към горната част на екрана 
 3. Продължете да плъзгате нагоре при непрекъснат преглед на приложение, докато не останат никакви приложения и не видите началния екран
 4. Проверете дали иконата на звънене / сила на звука е изчезнала или остава

Вижте приложението Настройки

Изключете промяната с бутони

 • Отворете  Settings> Sounds & Haptics
 • Изключете промяната с бутони 
 • Проверете и вижте дали иконата на звънене / сила на звука вече е отлепена или все още е залепена!

Използвайте Assistive Touch Feature в Достъпност 

 • Отидете в Настройки> Общи> Достъпност> AssistiveTouch
 • Включете AssistiveTouch
 • На екрана се появява малка кръгла икона
 • Докоснете иконата
 • Изберете Устройство 
 • Докоснете веднъж иконата за увеличаване или намаляване на звука 
 • Изчакайте, докато иконата на звънене / сила на звука изчезне от екрана ви (обикновено 20-30 секунди)
 • Проверете дали символът за звънене / сила на звука е изчезнал, ако е така, изключете Assistive Touch (освен ако не ви харесва!)

Нулирайте всички настройки на вашето устройство

Някои хора откриха, че случайната настройка е причинила проблема. Установяването на кой конкретен често е трудно и отнема много време.

Затова, вместо да вървите един по един, просто нулирайте настройките на устройството си!

За нулиране на настройките

 • Отворете  Настройки> Общи> Нулиране  
 • Докоснете Нулиране на всички настройки
  • Извършването на това действие връща всички персонализирани настройки и функции към фабричните настройки по подразбиране - неща като тапети, настройки за достъпност, настройки за известия, настройки „Не безпокойте“ и т.н.
  • Той също така премахва всички съхранени пароли за WiFi, така че ги имайте под ръка, за да ги въведете отново

Рестартирайте или Принудително рестартирайте

Някои хора установиха, че рестартирането на техните устройства е решило проблема, така че опитайте. Просто изключете устройството си, изчакайте няколко звука и включете отново.

Ако простото рестартиране не даде резултат, опитайте принудително рестартиране и вижте дали това прави номера!

Извършете принудително рестартиране

 • На iPhone 6S или по-малък плюс всички iPad и iPod Touch, натиснете едновременно Home и Power, докато не видите логото на Apple
 • За iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте бутоните Side и Volume Down за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple 
 • На iPhone X Series (XS, XR и X) или iPhone 8 или iPhone 8 Plus: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и незабавно освободете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте страничния бутон, докато не видите логото на Apple 

Потърсете щети от вода или течност

Ако вашият iDevice наскоро се хвърли и се намокри или напои, възможно е да има някакви вътрешни повреди на вашия хардуер и вашите бутони.

Затова проверете за повреди от водата и погледнете индикатора за контакт с течност (LCI) на вашето устройство 

Повечето iPhone имат LCI в или около порта на SIM картата.

LCI се активира при контакт с вода или течност. Цветът на индикатора обикновено е бял или сребърен, но става червен, когато докосне вода.

Ако откриете, че вашето устройство има повреда от течности, лошата новина е, че повредата от течност на iPhone или iPod не се покрива от гаранцията на Apple. Обичайното средство за защита на Apple тук е закупуването на ново устройство.

Свържете се с екипа за поддръжка на Apple

Ако нито едно от горепосочените решения не е помогнало, време е да проверите щателно вашето устройство в Apple Store, чрез Apple Support онлайн или при доставчик на Apple Service. 

Ние особено препоръчваме да разговаряте онлайн с поддръжката на Apple - това е лесно и удобно, а времето за изчакване обикновено е най-малкото.

скорошни публикации