Трябва ли да се регистрирам за Програмата за надстройка на iPhone на Apple?

Има ли нещо по-вълнуващо от разопаковането на нов iPhone? В очакване на капака да се плъзне, тъй като изгражда перфектното ниво на очакване. Ако се регистрирате в програмата за надстройка на iPhone на Apple, можете да изпитате тази радост всяка година. Но струва ли си цената?

Не, не, това изобщо не е объркващ избор от опции!

Изработването на финансовите подробности за покупка на iPhone може да бъде истинско главоболие. Плюсовете и минусите, скритите разходи, текущите плащания. Това е много за обмисляне, особено с широката гама от опции за покупка, достъпни на уебсайта на Apple!

Ето защо ние сме тук, за да помогнем.  

В тази публикация обяснихме всичко, което трябва да знаете за най-интригуващата от тези опции: програмата за надстройка на iPhone.  

Какво е? Колко струва? Добра идея ли е? Опитахме се да направим нещата възможно най-опростени, тъй като целта ни е да ви помогнем да вземете най-доброто решение, което можете. Това каза, че трябва да започнем с предупреждение ...

Ние не сме финансови съветници. Моля, използвайте информацията по-долу, за да разберете по-добре програмата за надстройка на iPhone, но проведете и собствено проучване.

И както винаги, не купувайте това, което не можете да си позволите!

Какво представлява програмата за надстройка на iPhone?

Вземете iPhone XS или iPhone XR с програмата за надстройка на iPhone. Изображение от Apple.

Програмата за надстройка на iPhone на Apple ви позволява да получавате най-новия iPhone всяка година, като плащате месечна такса с нулева лихва. Нещо повече, вашият iPhone винаги е покрит от AppleCare + и работи с всеки мобилен оператор.

По същество Apple ви предлага заем с нулева лихва за цената на новия ви iPhone и AppleCare +. След това изплащате този заем на 24 месечни вноски, без никакви допълнителни разходи.  

След първите 12 плащания можете да надстроите до нов iPhone и да стартирате нов 24-месечен план. 12 месеца по-късно можете да надстроите отново. И отново. И така нататък.

Ако не искате да надграждате, просто продължете да плащате месечните такси, докато не завършите 24-месечния период. Трябва само да завършите плащането за последния iPhone, който сте получили, което означава, че можете да излезете от плана 24 месеца след последното ви надстройване.

Когато всички сте платени, iPhone е ваш и можете да правите каквото искате с него. Продавайте го, пазете го, превърнете го в светилище на боговете на Apple.

Кои iPhone мога да получа?

Apple разработи програмата за надстройка на iPhone, така че клиентите да могат да получават най-новия iPhone всяка година. Това означава, че не можете да получите по-стари модели чрез програмата. Така че сега iPhone XS е излязъл, не можете да надстроите до iPhone X.

Apple обикновено пуска селекция от iPhone заедно и традиционно всеки от тях се предлага за надстройки. Например по време на писането на това за програмата за надстройка на iPhone са налични следните iPhone:

 • iPhone XR
 • iPhone XS
 • И iPhone XS Max

И разбира се, всяка година има нови версии, които можете да продължите да надграждате.

Каква е уловката?

Изглежда твърде хубаво, за да е истина, нали? Е, това не е лоша оферта, но има няколко леки усложнения, които трябва да имате предвид.

1. Трябва да закупите AppleCare +

AppleCare + е включен в месечните плащания за програмата за надстройка на iPhone.

Програмата за надстройка на iPhone трябва да включва AppleCare +, без нея не можете да се регистрирате.  

Сега AppleCare + не е непременно нещо лошо. Но това е допълнителен разход, ако не бихте го купили по друг начин. И няма начин около това.

Писали сме повече за AppleCare + в други публикации. Но по същество струва $ 149 - $ 199 и ви дава следните предимства:

 • Двугодишна гаранция, вместо стандартното едногодишно предложение на Apple.
 • Покритие за до два случая на случайни щети, като всеки подлежи на надвишена такса.
 • И 24/7 онлайн и поддръжка по телефона.

Можете също така да изберете да платите $ 100 повече, за да получите допълнително покритие за кражба и загуба, въпреки че има още по-голямо превишение.

AppleCare + не е най-евтината или най-изчерпателна застраховка. Но това се осигурява от самите Apple, така че знаете, че няма да получите хитър ремонт. Също така е по-лесно да се справите с Apple, отколкото с повечето застрахователни компании.

2. Заседнали сте в екосистемата на Apple

Всички знаем, че устройствата на Apple не играят добре с другите. Не е ужасно, Apple може да предложи най-добрата екосистема наоколо, но ако не искате да се ангажирате с iPhone поне през следващите две години, програмата за надстройка на iPhone не е за вас.

Разбира се, може да се почувствате заседнали с Apple. Но има и по-лоши места.

Това е може би най-големият мотиватор на Apple за предлагането на програмата за надстройка на iPhone. Колкото повече хора убедят да се регистрират, толкова повече хора вероятно ще продължат да купуват нови iPhone всяка година. Което ги кара да купуват други продукти на Apple.

Разбира се, можете да сменяте оператори, когато пожелаете - за разлика от конкурентните програми, предлагани от AT&T или Verizon, - но не можете да спрете да получавате iPhone. Освен ако не се придържате към последния си ъпгрейд за две години и не завършите 24-месечния план за плащане.

3. Трябва да преминете кредитна проверка

За да се регистрирате за Програмата за надстройка на iPhone, трябва да преминете кредитна проверка. Това означава, че ако обмисляте само програмата за надстройка на iPhone, защото в противен случай не можете да си позволите iPhone, тя може дори да не е достъпна за вас.

Разбира се, за всеки е по-лесно да плати за iPhone над 24 месеца, отколкото да го плати предварително. Но си струва да прецените финансите си, за да сте сигурни, че имате достатъчно пари, за да си позволите плащанията всеки месец.

Apple си партнира с Citizens One, за да осигури проверки за финансиране и кредит.

Кредитната проверка се управлява от Citizens One. И те могат да използват меко или твърдо изтегляне на вашите данни, което означава, че ако не успеете да проверите кредита, това може да повлияе на вашия кредитен рейтинг в бъдеще.  

Ако имате много непогасени задължения, ниски доходи или големи разходи, може да не преминете проверката. В този случай може да е по-добре да изчакате, докато се подобри.

Колко струва програмата за надстройка на iPhone?

Цената на месечните ви плащания зависи от това кой iPhone получавате и кое ниво на покритие на AppleCare +.

Програмата за надстройка на iPhone не добавя интерес. Така че лесно можете сами да определите цената на плащанията си. Погледнете общите разходи за iPhone и AppleCare +, след което разделете на 24 месечни плащания. Et voila!

Позволете ми да ви разгледам пример:

iPhone XS, 64GB, космическо сиво = $ 999

AppleCare + за iPhone XS = 199 долара

Общо = $ 999 + $ 199 = $ 1198

Месечни плащания = $ 1,198 / 24 = $ 49,91

Всъщност това е с 0,6 ¢ повече от това, но Apple закръглява надолу!

Разбира се, различен iPhone - като iPhone XR - или различно ниво на AppleCare + - като опцията за кражба и загуба - ще ви даде различно месечно плащане.

Има набор от месечни плащания въз основа на вашия модел iPhone, капацитет и ниво на покритие на AppleCare +. Изображение от Apple.

Има ли скрити такси?

Няма лихва по заема, така че никога не плащате повече от пълната цена на iPhone, ако сте платили предварително.  

Има обаче няколко допълнителни разходи, които не винаги са ясни от месечните плащания, изброени на уебсайта на Apple: данък върху продажбите и разходи за превозвач.

1. Данъкът върху продажбите се очаква предварително

Данъкът върху продажбите се дължи предварително, когато получите нов iPhone от Apple.  

Разбира се, размерът на данъка варира в различните щати, така че е невъзможно да кажа точно колко е той. Но процентът се изчислява върху общата цена на вашия iPhone и AppleCare +. Не при месечните Ви плащания.

Също така не забравяйте, че трябва да платите данък върху продажбите отново, когато надстроите своя iPhone. Умна идея е да оставите малко пари за данък върху продажбите, когато дойде този ден. По този начин можете да надстроите веднага!

2. Не забравяйте за разходите за услуги на превозвача

Програмата за надстройка на iPhone ви предоставя чисто нов iPhone с покритие AppleCare +. Не получавате SIM карта или договор за услуга на оператор.

Това означава, че все още трябва да плащате за месечен договор за оператор, за да получавате текстове, минути и данни на вашата SIM карта. Но не е нужно да чакате до края на съществуващия си договор, за да се регистрирате в програмата.  

Трябва ви активен акаунт с един от тези четири оператора, за да се регистрирате за програмата за надстройка на iPhone. Изображение от Apple.

Ако вече имате договор за оператор и активна SIM карта, просто го поставете в новия си iPhone, когато се регистрирате за програмата. При условие, че това е SIM картата с правилния размер за вашия iPhone.

Ако нямате активен договор или SIM карта, първо трябва да подредите това. Не можете да активирате нов iPhone без SIM карта.

Мога ли да търгувам със съществуващия си телефон?

Ако е iPhone: абсолютно. Ако е нещо друго: не съвсем.  

Когато се регистрирате за Програмата за надстройка на iPhone, можете да търгувате със съществуващия си iPhone, за да намалите месечните си плащания. Според Apple стойността на вашия iPhone се изважда от общата цена на покупката, преди да се раздели на 24, за да получите вашите плащания.

Роботът за рециклиране на Apple се грижи за старите устройства по начин, който е добър за планетата - а може би и за вашия портфейл! Изображение от Apple.

Ако нямате iPhone, не можете да намалите месечните си плащания, но все пак можете да търгувате за Apple Gift Card.

Услугата за търговия на Apple ви позволява да търгувате със смартфони, таблети, компютри или интелигентни часовници в замяна на карти за подарък. Сумата, която получавате, се променя непрекъснато. А за някои устройства Apple предлага само да го рециклира безплатно.

Уловката при картите за подаръци е, че не можете да ги използвате, за да изплатите вашите iPhone Upgrade Payments. За месечните си плащания трябва да се регистрирате с валидна кредитна или дебитна карта.  

Можете обаче да използвате вашата подаръчна карта, за да получите други аксесоари от Apple. Неща като калъф, протектор на екрана или някои AirPods биха вървели много добре с нов iPhone.

Мога ли да надстроя моя AT&T iPhone?  

Много хора задават този въпрос дали в момента са с AT&T, Sprint, Verizon, T-Mobile или други оператори. Отговорът е да, можете да надстроите всеки iPhone в Apple Store. Все пак ще продължите да носите отговорност за всички неплатени плащания на това устройство.

Това означава, че ако сте по средата на двугодишния договор за iPhone с AT&T, можете да търгувате с вашия iPhone, за да се присъедините към програмата за надстройка на iPhone, но все пак трябва да платите останалата част от договора си за AT&T. И сега също трябва да извършвате плащания към Apple.

Ако вече сте платили телефона си и можете да анулирате договора, направете го. Или поне се уверете, че плащанията ви са намалени до ставки само за SIM.

Има ли план за разсрочване на програмата за надстройка на iPhone?

Програмата за надстройка на iPhone е план за разсрочено плащане, но това е фиксиран период от 24 месеца.

Общата цена, която плащате чрез програмата, е същата като предварителната цена на вашия iPhone с AppleCare +. Просто е разбито на 24 равни месечни плащания или вноски, без добавена лихва.

Как да се регистрирам за Програмата за надстройка на iPhone?

Можете да се регистрирате за Програмата за надстройка на iPhone в Apple Store, на уебсайта на Apple или чрез приложението Apple Store.

Изберете програмата за надстройка на iPhone от опциите за плащане, където и да купувате от Apple.

Отидете до касата, както обикновено, като изберете iPhone и желаната конфигурация. Но се уверете, че купувате един от най-новите iPhone, за да отговаряте на условията за програмата. Също така изберете един от четирите партньорски оператора на Apple за активиране:

 • AT&T
 • Спринт
 • T-Mobile
 • Verizon

След това можете да видите програмата за надстройка на iPhone като опция за плащане. Изберете го и попълнете вашите лични данни и данни за плащане. Първо трябва да преминете кредитна проверка.

И не забравяйте да направите резервно копие на съществуващия си телефон, преди да го търгувате или продавате!

Какво трябва да имам?

Проверката за кредит означава, че трябва да сте навършили 18 години, за да се регистрирате в програмата за надстройка на iPhone. Също така трябва да предоставите следната информация, когато се регистрирате:

 • Номер на социална осигуровка
 • Дата на раждане
 • За да се регистрирате в Apple Store, имате нужда и от:
  • Шофьорска книжка / Издаден от държавата документ за самоличност
  • Кредитна или дебитна карта / паспорт / военен документ за самоличност / скорошна сметка за комунални услуги / акт за раждане

Как работят надстройките на програмата за надстройка на iPhone?

Регистрирането за Програмата за надстройка на iPhone означава, че сте се съгласили да отделите поне следващите 24 месеца, плащайки за iPhone. Това, което го прави различен от плана за плащане на Apple iPhone е възможността ви да надстроите само след 12 плащания.

Проследявайте кога отговаряте на условията за надстройка или продължете да проверявате с Apple. Снимка от picjumbo.com от Pexels

Когато надстроите, заменяте текущия си iPhone с нов и стартирате нов 24-месечен план за плащане. Не е нужно да завършите изплащането на оригиналния iPhone, тъй като Apple го връща от вас.

Кога мога да надстроя iPhone?

Можете да надстроите след 12 плащания към вашия iPhone. Забележете формулировката там: 12 плащания, а не 12 месеца . Всъщност можете да надстроите само след 6 месеца, при условие че сте платили равностойността на 12 плащания.

Можете да платите това на еднократна сума по време на надстройка или можете да платите двойно за първите шест месеца. Така или иначе ще платите същата сума.

Разбира се, това означава, че ако се регистрирате в програмата за надстройка на iPhone още през март. Все още можете да надстроите до новите версии през септември! Така че няма нужда да чакате идеалното време за присъединяване към програмата.

Колко струва надстройката?

Няма такса за надстройка, но трябва да платите данък върху продажбите на новия си iPhone по време на надстройката. Това варира в различните щати и се изчислява въз основа на пълната цена на вашия iPhone и AppleCare +, а не на месечните ви плащания.

Също така си струва да споменем, че ако надстроите до по-скъп iPhone, следващите месечни плащания ще бъдат по-високи. В същото време тези плащания ще спаднат, ако надстроите до по-евтин iPhone - човек може да мечтае!

Ами ако iPhone е повреден?

Трябва да поправите повредата на вашия iPhone, преди да можете да го надстроите. Изображение от Puls.

Тук идва AppleCare +. Не можете да надстроите повреден iPhone, но тъй като е покрит от AppleCare +, имате пълна гаранция и защита за до два случая на случайни повреди.

Ако искате да надстроите повредения си iPhone, първо трябва да го поправите. Това може да означава плащане на излишък от AppleCare + за отстраняване на случайни щети. Ако вече сте използвали двата си инцидента на случайни повреди, трябва да платите извън гаранционната такса за ремонт.

След като вашият iPhone бъде ремонтиран, можете да го надстроите както обикновено.

Трябва ли да запазя своя iPhone, когато надстроя?

Не. Можете да запазите своя iPhone само когато решите да изплатите пълните 24 месеца. Когато надстроите, текущият ви iPhone се заменя с новия.

Мислете за това като за размяна на всичко, което ви остава да платите на този iPhone.

Така че, ако оригиналният ви iPhone и AppleCare + струват 1200 долара. След 12 месеца сте платили половината от него, като остават 600 долара за плащане през следващите 12 месеца. Когато надстроите, Apple взема вашия iPhone и отписва останалия баланс.  

Ако не надградя на 12 месеца, плащам ли повече?

Да, плащате повече, но имате и своя iPhone за по-дълго. Така че някак си балансира. Важните неща, които трябва да претеглите, са колко ви остава да изплатите спрямо колко можете самостоятелно да продадете своя iPhone.

Ако сте на 23 месеца по план и вашият iPhone с AppleCare + струва 1200 долара, остават ви само 50 долара за плащане. Ако надстроите сега, това е всичко, което получавате за това от Apple.  

eBay е добър вариант за частна продажба на вашия iPhone, но не забравяйте да вземете предвид таксите! Изображение от Wikipedia.

И все пак бихте могли доста лесно да продадете двегодишен iPhone за повече от 50 долара. В този случай е по-добре да платите последния месец и да продавате своя iPhone самостоятелно. След това използвайте тези пари за нов ъпгрейд.

Ако обаче сте на план само за 18 месеца, все още имате още 300 долара за изплащане. В зависимост от състоянието на вашия iPhone може да е по-трудно да го продадете за повече от това. Или допълнителните печалби, които правите, може да не си струват усилията.

Погледнете в eBay на използваните аукциони за iPhone, за да добиете представа за цените, на които е предназначено вашето устройство. Сортирайте, като приключите най-скоро и се уверете, че iPhone, които гледате, действително имат оферти за тях!

Как да надстроя iPhone?

Посетете уеб страницата на програмата за надстройка на iPhone, за да проверите дали отговаряте на условията за надстройка. Той гарантира, че сте изпълнили плана поне шест месеца и сте извършили еквивалента на 12 плащания.

Първата стъпка е да проверите дали отговаряте на условията за надстройка. Изображение от Apple.

След това можете да изберете да надстроите чрез самия уебсайт, в приложението Apple Store или като посетите Apple Store. Изберете следващия iPhone, който искате, и нивото на покритие на AppleCare +, за да определите продължаващите си месечни плащания.

По същия начин, както когато се присъединихте, трябва да имате акаунт в един от четирите партньорски оператора на Apple, за да активирате вашия iPhone. Също така трябва да потвърдите личните си данни и данни за плащане.

И накрая, изчакайте да получите новата си надстройка. Ако сте в магазин, това трябва да е веднага. В противен случай получавате прогноза за доставка, когато поискате надстройка. Доставките се доставят с комплект за търговия, за да можете да върнете своя iPhone обратно.

Не забравяйте да направите ново архивиране на iCloud или iTunes, преди да търгувате с вашия iPhone!

С кои оператори мога да използвам програмата за надстройка на iPhone?

iPhone от програмата за надстройка на iPhone работят с всеки оператор. Въпреки това! Когато се регистрирате за програмата или надстроите устройството си, трябва да активирате своя iPhone чрез един от партньорите на Apple:

 • AT&T
 • Спринт
 • T-Mobile
 • Verizon
Въпреки че вашият iPhone е отключен, трябва да се регистрирате или да надстроите с един от тези оператори. Изображение от Apple.

Това се чувства малко противоречиво. И това е малко. Технически, след като активирате вашия iPhone, можете да промените SIM картата на всеки друг оператор. Но за да стигнете толкова далеч, трябва да имате акаунт в един от четирите изброени по-горе.

За простота е най-лесно просто да се придържате към един от тези превозвачи. Ето защо те си партнират с Apple, за да го направят.

IPhone отключени ли са?

Да. Всеки iPhone, който закупите директно от Apple, е отключен. И това включва устройствата, които получавате чрез програмата за надстройка на iPhone на Apple. Това означава, че работят с всеки мобилен оператор.

След активиране с един от четирите партньорски оператора на Apple, можете да замените SIM картата си с всичко, което искате и тя ще работи.

Какви други възможности за плащане има?

Вероятно четете само това, защото сте объркани от обхвата на опциите за плащане, налични на уебсайта на Apple.

 • Apple iPhone Плащания
 • Програми за вноски AT&T
 • Програма за плащане на устройство Verizon
 • Еднократно плащане
 • Или програмата за надстройка на iPhone.

Има много възможности за избор и може да бъде повече от малко объркващо. Обяснихме всяка от опциите със сравнение по-долу.

Apple iPhone Плащания

Въпреки че звучи много подобно на програмата за надстройка на iPhone, Apple iPhone Payments се различава по няколко много важни начина:

 • Всички iPhone са налични на него
 • Не е необходимо да купувате AppleCare +
 • Не получавате опция за надстройка след 12 месеца.
 • Apple закръглява месечните плащания до най-близките 99 ¢!
Apple iPhone Payments ви позволява да се придържате към iPhone, но не ви дава възможност да надграждате всяка година.

Освен това това е по същество същият 24-месечен заем с нулева лихва. Вашите месечни плащания са по-малко, защото не се нуждаете от AppleCare +, но допълнителното закръгляване прави останалите алтернативи по-привлекателни.

Все още можете да изберете да надстроите своя iPhone след 12 месеца, но това ще зависи от продажбата му на частно ниво и използването на парите за изплащане на останалите 12 месеца от заема ви.  

По същество това се случва с програмата за надстройка на iPhone, освен че сега нямате гаранцията, че можете да продадете своя iPhone за 50% от първоначалната му цена. Освен това, тъй като нямате AppleCare +, поправката струва повече, ако го повредите.

Програми за вноски AT&T

С AT&T се предлагат две програми на вноски:  

 • AT&T Напред  
 • Или AT&T следващата всяка година.
Плановете за плащане на AT&T ви свързват с тяхната сервизна мрежа, но ви позволяват да преминете към други смартфони.

И двете опции предлагат заем с нулева лихва с опция за надграждане отчасти. Тъй като сделката се осигурява от AT&T, не е нужно да надграждате до друг iPhone всяка година. Вместо това можете да опитате Google или Android. Но сте закъсали с AT&T.

Ако анулирате услугата си AT&T, те очакват изцяло да платите остатъка на вашето устройство.

1. AT&T Напред

Този план предлага най-ниските месечни плащания, тъй като срокът е удължен до 30 месеца. Това не означава, че плащате по-малко като цяло, просто че плащате една и съща сума за по-дълъг период от време. Което означава, че не можете да надграждате толкова често.

След като изплатите 80% от устройството си, което е 24 месеца, имате възможност да надстроите. Това означава, че AT&T ви дава само 20% стойност за обмен на вашия двегодишен телефон. Вероятно можете да получите повече от това на независимия пазар.

2. AT&T Следваща всяка година

Този план е идентичен с програмата за надстройка на iPhone, с изключение на това, че сте обвързани с AT&T вместо с Apple. И не е нужно да получавате AppleCare +.

Цената на вашия iPhone е разпределена за 24 месеца и можете да изберете да надстроите след първите 12 месеца. Когато направите това, започва още 24-месечен период.

Плащане чрез устройство Verizon

Планът за плащане на устройства на Verizon също ви свързва с тяхната сервизна мрежа, но ви освобождава от смяна от iPhone.

За пореден път този план е същият като програмата за надстройка на iPhone - без да е необходимо да купувате AppleCare +, но ви свързва с Verizon вместо с Apple.

Цената на вашия iPhone е разпределена за 24 месеца и можете да изберете да надстроите след първите 12 месеца. Тъй като сте с Verizon, вместо това можете да надстроите до устройство Google или Android.

Както при AT&T, ако отмените услугата си Verizon, трябва незабавно да изплатите останалата част от телефона, така че сте обвързани с Verizon за срока на плана.

Кое е най-доброто?

Това е чудесен въпрос и отговорът зависи от това, което искате. Тъй като това е публикация за програмата за надстройка на iPhone, за която основната точка за продажба са годишните надстройки, предполагам, че това е, което търсите.

Следващият въпрос е относно лоялността към марката. Който и план да изберете, вие сте обвързани с тях за поне две години: Apple, AT&T или Verizon. С кого се чувстваш най-сигурен?

Ако анулирате своя план за обслужване с AT&T или Verizon, трябва да платите остатъка на вашия смартфон през следващото месечно плащане. Докато Apple ви позволява да преминете към друг доставчик на услуги по всяко време, просто трябва да се придържате към iPhone.

И накрая, склонен ли сте към инциденти? Смятате ли, че трябва да вземете AppleCare +? Вашият нов iPhone вече има едногодишна гаранция и ако надграждате всяка година, не се нуждаете от повече от това. Но AppleCare + го предпазва от случайни повреди.

AppleCare + прави всичко различно, ако го добавите, тогава всички опции са на една и съща цена. Това е същото, независимо от iPhone, който искате да получите.

Ако не искате AppleCare +, програмата за надстройка на iPhone вече не работи. Тъй като това е покупка, която не подлежи на договаряне, и месечните Ви плащания значително оскъпяват.

Ако все още искате да се придържате към Apple, но не искате AppleCare +, Apple iPhone Payments вероятно е най-добрият ви вариант. По този начин трябва да продавате самостоятелно своя iPhone, когато надграждате.  

Просто се уверете, че получавате достатъчно от продажбата, за да изплатите останалото салдо с Apple, след което стартирайте нов план за плащане със следващия iPhone, който искате.

Различна ли е програмата за надстройка на iPhone във Великобритания?

На първо място, това е написано iPhone Upgrade Program . Странно, нали? Но това не е единствената разлика за британците:

 • Няма предварително платен данък върху продажбите, но правите авансово плащане в размер на £ 69, което се изчислява от общите разходи на iPhone.
 • Заемът се финансира от Barclays bank вместо Citizen.
 • Получавате отключен iPhone, точно както в САЩ, но не е необходимо да имате акаунт при конкретни оператори, за да го активирате. Вие сте напълно свободни да изберете всеки превозвач.
 • Няма опция за добавяне на покритие за кражба и загуба към вашия AppleCare +.
 • И накрая, можете да се регистрирате само в Apple Store. Не е достъпно онлайн или чрез приложението Apple Store.
Във Великобритания трябва лично да посетите Apple Store, за да се присъедините към програмата за надстройка на iPhone. Изображение от Apple.

Това изглежда като няколко разлики, но същността на програмата (аз) е същата. Получавате заем с нулева лихва за вашия iPhone с опция за надграждане на всеки 12 месеца.

Трябва ли да се регистрирам за Програмата за надстройка на iPhone?

Програмата за надстройка на iPhone е добър вариант, ако искате да имате най-новия iPhone всяка година. За да опростим нещата допълнително, направихме кратък списък за и против.

Плюсове на програмата за надстройка на iPhone

 • Това е 0% лихвен заем, разпределен над 24 относително ниски плащания.  
 • Не сте обвързани с нито един доставчик на услуги, тъй като iPhone е отключен.
 • Няма нужда да се притеснявате, че ще продадете своя iPhone самостоятелно, за да надстроите.
 • Можете да надстроите само за шест месеца, ако искате да изплатите половината от iPhone.
 • Вашият iPhone е защитен срещу случайни повреди по време на плана.

Недостатъци на програмата за надстройка на iPhone

 • AppleCare + е скъпо изискване, което може да не се чувствате необходимо.
 • Трябва да преминете кредитна проверка и бюджет за друго месечно плащане.
 • Обвързани сте с Apple и не можете лесно да промените друг смартфон.
 • Все още трябва да платите данък върху продажбите предварително, когато се присъедините или надстроите.
 • За да се присъедините или надстроите, ви е необходим акаунт в един от партньорските оператори на Apple.
Кой iPhone искате да получите като следващото си надстройване? Изображение от Apple.

Ууу! Това почти го покрива. Надяваме се, че тази публикация е била полезна. Уведомете ни за вашите въпроси за програмата за надстройка на iPhone в коментарите и ще бъдем сигурни, че ще получим отговорите, които търсите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found