Macbook Pro 2016 Refresh, Boom or Bust?

Влезте в BestBuy през всеки даден уикенд и ще откриете десетки хора, които проверяват различните уреди и приспособления. През последните няколко години Apple доста добре пусна на пазара своите продукти с BBuy. По-рано влизаше в магазина и можеше да видиш отделна ярко осветена секция на магазина с всички продукти на Apple. Тези продукти бяха изложени на големи дървени маси, подобно на типичния Apple Store. Изборът на марка беше умишлен. За секунда ви накара да почувствате, че сте били в Apple Store.

По време на това последно пътуване вчера, въпреки че видях отделната секция на Apple, пълна с тийнейджъри, които проверяват новите iPad професионалисти и MacBooks, също така видях, че другите марки са последвали пътя на Apple. Имахте отделна хубава малка секция за нещата на Samsung, както и малък малък ъгъл, пълен със Sony устройства. Изглежда, че предимството, което Apple показа пред своите конкуренти чрез уникалната си марка на дребно, може да не е достатъчно за продажба на повече продукти. Apple ще трябва да демонстрира иновативни продукти, които могат да стоят сами по себе си и да бъдат уникално привлекателни за клиентите на Apple.

Продажбите на компютри и лаптопи като цяло бяха доста мрачни. Когато разглеждате продажбите на Mac на годишна база, спадът е забележим. Apple е продала 4,03 милиона Mac през второто тримесечие на 2016 г., в сравнение с 4,6 милиона през второто тримесечие на миналата година; това е с 12,4% по-ниско. Приходите на Mac са намалели с 9,1%, като този път са намалели от 5,6 млрд. Долара миналата година на 5,1 млрд. Долара. Реакцията на Apple беше да представи нова линия от MacBooks тази година. Доста лека и лъскава. Опресняването на MacBook pro е закъсняло от известно време, така че може да се очаква Apple да представи нова линия от актуализирани MacBook Pro устройства на WWDC.

Слуховете около това ново опресняване са много, както всеки друг продукт на Apple. Дали новите функции наистина ще имат предимство пред останалите лаптопи, така че да повлияят на клиентите да отворят портфейлите си и да надстроят до новия MacBook Pro?

Най-големият слух циркулира, че Apple ще добави сензорен дисплей, интегриран в клавиатурата на MacBook pro. Този дисплей ще бъде интегриран в пространството, където виждаме функционалните клавиши. В зависимост от това какво прави потребителят във всеки момент, дисплеят ще предоставя персонализирани преки пътища и т.н.

Източник: Мартин Хаек

Следващата функция, за която стана дума, е интегрирането на защитата от вашия iPhone в MacBook . За да намалите времето за влизане на вашия MacBook Pro, можете да използвате докоснатия на вашия iPhone, за да се удостоверите и MacBook Pro автоматично ще ви влезе, ако държите iPhone близо до себе си. Понастоящем тази функция е достъпна от приложение на трета страна. Мисля, че интегрирането на това в новата линия на MacBook Pros ще бъде страхотна функция и може да намали времето за влизане.

Функцията, за която много се говори, е въвеждането на Siri в семейството на MacBook . Слуховете за тази функция като ключов компонент на OS X 10.12 бяха широко разгласени. Siri на Mac ще има свой собствен прозорец в System Preferences и потребителите могат да го активират бързо, като използват клавишна комбинация или команда „Hey Siri“. Въпреки че въвеждането на гласовия асистент ще бъде нова и страхотна функция за OS X, това не е уникално предложение. Windows 10 представя Cortana от известно време с лозунга „Дори и на новите Mac, те нямат това“. Това със сигурност ще се промени!

Поддръжката за USB-C и Thunderbolt 3 ще бъде налице като част от това опресняване на MacBook Pro. По отношение на процесора, определено може да се очаква новите чипове Skylake да захранват както 13-инчовите, така и 15-инчовите модели. От графичната страна на къщата няма да се изненадаме да видим нов мощен AMD чип, захранващ 15-инчовите професионалисти Retina MacBook.

Също така ще бъде интересно да видим как Apple подхожда към различните налични портове на MacBook Pro. Приложи минималистичен подход, когато освежи MacBooks тази година. На този етап със сигурност не можем да кажем коя от тези функции всъщност ще се появи или не в обновените MacBook Pros. Надяваме се, че когато влезете в магазин BestBuy следващия уикенд, ще бъде хубаво да видите раздела за Apple, пълен с нови хора, които кипят от енергия и ентусиазъм.

Какви са някои от очакванията ви от новия MacBook Pro 2016? Споделете вашите мисли в раздела за коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found