Как да отстранявате проблеми с iPhone, който не се зарежда безжично

Има ли нещо толкова ужасно като събуждането на наполовина мъртвия iPhone? Е, да. Но това все още е досадна ситуация. Може би сте забравили да го заредите за една нощ или може би има нещо нередно в безжичното зарядно устройство на вашия iPhone.

Докато вашият iPhone поддържа безжично зареждане, трябва да можете да го използвате. (Имайте предвид, че само iPhone 8 и по-новите модели имат безжично зареждане.)

Но ако устройството ви е с безжична връзка и все още имате проблеми с зареждането, може да има нещо друго. Нека да разгледаме.

Свързани:

  Отстраняване на проблеми с безжичното зареждане на Qi

  Независимо дали вашият iPhone се зарежда изключително бавно или изобщо не се зарежда, ето няколко неща, които трябва да опитате да отстраните вашия конкретен проблем.

  Уверете се, че вашето безжично зарядно е включено

  Уверете се, че използвате висококачествен аксесоар с активиран Qi - и се уверете, че е включен.

  Това може да звучи като предложение „без духа“, но трябва да се провери, преди да се пристъпи към други стъпки. Уверете се, че вашето безжично зарядно устройство Qi е включено в работещ контакт или разклонител.

  Но има някои други общи съвети за поддръжка, които трябва да имате предвид, преди да продължите.

  Например, ще искате да се уверите, че вашето безжично зарядно устройство е аксесоар с възможност за Qi от реномирана марка. Безжичните зарядни устройства, които не поддържат Qi или некачествени опции от скицирани компании, може да не работят с вашия iPhone.

  Ако между захранващия кабел и зареждащата подложка има порт за зареждане, опитайте да почистите порта за зареждане с Q-tip и проверете дали зареждащата подложка работи по-добре.

  Рестартирайте вашия iPhone и актуализирайте софтуера си

  Когато се съмнявате, рестартирайте iPhone.

  В много случаи бъговото или бъги поведението може лесно да бъде отстранено чрез просто рестартиране. Това важи и за функцията за безжично зареждане на iPhone. Ако срещате проблеми с безжичното зареждане на iPhone, може да искате да изключите iPhone или да извършите Hard Reset.

  Извършване на принудително рестартиране на iPhone X / XR / XS.

  По същия начин Apple редовно закърпва софтуерни грешки, които биха могли да възпрепятстват безжичното зареждане. Дори ако не изпитвате активно проблеми с зареждането, ще искате да инсталирате най-новия наличен софтуер, когато можете.

  Ако проблемите със зареждането продължават и подозирате, че все още може да е грешка в софтуера, може да искате да извършите възстановяване на DFU. Това е едно от най-дълбоките „нулирания“, които можете да извършите на iPhone. Просто прочетете нашето ръководство за това как да го направите.

  Свалете всички случаи от вашия iPhone

  Свалете онези дебели калъфи за iPhone преди зареждане.

  На теория само металните кутии ще пречат на безжичното зареждане на базата на Qi. Но на практика понякога дебелите пластмасови калъфи също могат да създадат проблеми.

  Особено дебели калъфи за iPhone, като LifeProof или Otterbox, могат да попречат на безжичното зареждане поради разстоянието, което те създават между iPhone и намотка за зареждане. Това може да доведе до по-ниски скорости на зареждане или безжично зареждане, което изобщо не работи.

  Нещо повече, някои случаи могат да попречат на способността на iPhone да остане хладен, докато се зарежда. Топлината не е най-доброто нещо за електрониката - и ако устройството ви се прегрява по време на зареждане, това може да намали живота на батерията ви.

  Внимавайте за поставянето на iPhone на безжичното зарядно устройство

  Уверете се, че вашият iPhone е поставен правилно върху подложката за зареждане.

  Начинът, по който поставяте своя iPhone на безжично зарядно устройство, е може би най-важното нещо, което ще искате да имате предвид, когато използвате Qi-базирани решения.

  Казано по-неспециалистично, Qi използва зареждаща намотка за безжично прехвърляне на енергия към вашето устройство. Но тези намотки могат да бъдат фини. Ако устройството ви не е правилно подравнено с намотките на зареждащата подложка, тогава може да срещнете проблеми.

  Ако iPhone е твърде далеч от намотката за зареждане, скоростите на зареждане може да се окажат абсурдно бавни. По същия начин, ако бобината и iPhone не са подравнени правилно, зареждането може изобщо да не се извърши. Още по-лошо, може дори да получите „пинг“ за зареждане или да видите индикатора за зареждане да работи нормално - дори ако устройството не се зарежда. По-вероятно е не, затова много потребители се събуждат с полузаредени устройства.

  Ако всичко друго се провали ...

  Ако все още срещате проблеми с безжичното зареждане на вашия iPhone, може да има повреден компонент или хардуерен проблем с вашето устройство. Опитайте различно безжично зарядно устройство, за да видите дали работи; в противен случай препоръчваме да занесете вашия iPhone в Apple Store или упълномощен доставчик на услуги, за да могат те да диагностицират и отстранят проблема.

  Надяваме се, че Apple скоро ще пусне своя собствена марка AirPower подложки за безжично зареждане, които ще захранват Apple iPhone, Apple Watch, AirPods и може би дори Apple Pencil.

  Планирате ли да преминете към новите зарядни устройства на AirPower, когато бъдат пуснати?

  скорошни публикации