Как да вмъкнете основни латински символи на iPad / iPhone и iPod Touch

Може да искате да вмъкнете / напишете основни латински символи или символи (Unicode латински букви с диакритика) или специални символи с акценти, като използвате екранната клавиатура на вашето устройство. Например, кажете, че сте посетили Турция и искате да изпратите имейл на приятелите си за храната там и да им кажете за отличния „d ö ner kebap“, който сте яли. Вместо да пишете „D o ner kebap“, вие искате да го напишете правилно, без да инсталирате приложение на трета страна. Буквите на клавиатурата на вашето устройство e, y, u, i, o, a, s, l, z, c, n . имат допълнителни опции за символи. Задържането на тези букви предоставя списък на свързани символи, от които можете да избирате. Когато се появят тези допълнителни опции за символи, просто почистете пръста си (без да повдигате пръста си), за да вмъкнете избрания от вас знак.

Латински символи

Въпреки че има много латински символи, има шепа, които обикновено се използват по време на ежедневни разговори. Ето как можете да ги използвате на вашия iPad или вашия iPhone.

Първият е "цента". Този символ за  цент,

¢  (от латинската дума  centum , означаваща „сто“), използвана и в много парични системи, различни от тази на американската валута за ценови етикети.

Следващият често срещан латински символ, който хората обикновено използват, е символът за „градуси“. Това се използва предимно по отношение на температурата.

Използване на общи латински символи на вашия iPad 

За някои от тези често срещани знаци всичко, което трябва да направите, е да натиснете и задържите определен буквен бутон за няколко секунди и ще намерите избора, както е показано по-горе.

Използване на символа „Центове“ на вашия iPad или iPhone

Например, когато натиснете и задържите бутона „$“ на клавиатурата на iPad за няколко секунди, ще намерите символа за центове заедно с други често срещани символи за валута. Просто плъзнете пръста си, докато натискате символа „центове“ и той се вмъква там, където и да се опитвате на документа. 

Използване на символа „Градуси“ на вашия iPad

По същия начин можете да натиснете и задържите бутона „0” на вашия iPad или iPhone и той разкрива символа за степен, който можете бързо да използвате във вашата комуникация.

Ако сте на вашия MacBook или Mac, най-лесният начин да получите символ за градуса е да използвате клавишната комбинация Option + Shift + 8

Pro-Tip 1:

На вашия iPad продължавайте да натискате клавиша Shift (горната страна, сочеща стрелката) и натиснете и задръжте различни букви, за да разкриете различните символи и символи.

Pro-Tip 2:

Ако използвате латински или гръцки символи от време на време, може да искате да превключите на гръцката клавиатура (предпочитана за въвеждане на математически или физически символи) и след това да създадете клавишна комбинация  за тях в Настройки> Общи> Клавиатура> Бързи команди, така че не трябва да се движите напред-назад между обикновената клавиатура и гръцките символи.

чрез приложението за символи

Как използвате глифи на вашия iPad

За потребители, които търсят по-разширен речник, като пълен набор от символи Glyph (включително логото на Apple) и други често срещани гръцки знаци, можете да направите това, като промените клавиатурата на iPad чрез приложението Settings.

  1. Докоснете Настройки> Общи> Клавиатури
  2. Докоснете Клавиатури> Добавяне на нова клавиатура ...
  3. Изберете „японски“> „кана“ като клавиатура
  4. Докоснете ABC и след това 123
  5. Докоснете символа „T“, за да разкриете допълнителни знаци, които можете да използвате.

Използването на японската / Kana клавиатура може да бъде трудна настройка. Ако използвате специални символи и работите много със символи, има клавиатура на трета страна, която си заслужава да бъде проучена. Това е Unichar.

Unichar Unicode клавиатура за iPad

Приложението Unichar за клавиатура предоставя широка библиотека от символи на Unicode, които можете да използвате не само на вашия iPad или iPhone, но и с вашия Apple Watch.

Има 18 различни категории символни символи, от които можете да избирате, които включват голямо разнообразие от математически и научни символи.

Някои от тези категории изискват покупки в приложението, но безплатната версия предоставя стотици интересни символи на Unicode, от които можете да избирате, когато пишете на вашия iPad или iPhone.

Можете да избирате измежду икони за точки, технически символи, пиктограми, знаци и стандартни символи, общи дроби, римски цифри и много други.

Можете също да търсите герой, като просто го нарисувате в полето за търсене!

След като инсталирате Unichar, можете да го използвате на вашия iPad или iPhone, като просто превключите клавиатурите, като докоснете иконата „Globe“ на клавиатурата на iPad.

Другото приложение за клавиатура, което е популярно сред хората, които използват символи, е приложението за символи .

Леко приложение на трета страна, което си заслужава да се проучи за символи на клавиатурата, е „ Символи и символи LTE“ в магазина за приложения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found