Персонализирайте иконите на приложението за начален екран и изгледа „Днес“ в iPadOS

Изминаха години, откакто Apple наистина интегрира всякакви функции за „персонализиране“ в iOS. Всичко се променя с iOS 13+ и iPadOS, тъй като вече имаме тъмен режим и няколко други нови функции като Днешния изглед, по-плътна мрежа от икони и допълнителни опции за подреждане на приложения на началния екран.

Персонализирайте иконите на приложения на iPadOS

Началният екран на iPadOS вече позволява да се преглеждат повече икони на приложения, заедно с възможността за преглед на Центъра за известия. Въпреки това, с най-новия iPadOS, потребителите вече могат да коригират дали искат да имат повече екрани на недвижими имоти или по-големи икони.

За някои модели iPhone това вече се предлага с помощта на Display Zoom. Стандартният изглед показва повече съдържание, докато изгледът Zoomed ви дава по-големи икони и по-големи контроли.

С iPadOS това е настъпило, тъй като има нов раздел с настройки за функциите за начален екран и док .

Ето как можете да персонализирате иконите на приложения на iPadOS:

 1. Отворете Настройки
 2. Изберете Начален екран и док
 3. Намерете опции под икони на приложения
 4. За по-стари версии на iPadOS докоснете Display & Brightness и превъртете надолу до дъното под  Layout на началния екран

Оттук можете да регулирате размера на иконата на приложението на началния екран между „Още“ и „По-голямо“

 • Още - Показва до 30 по-малки икони на приложения на всяка страница
 • По-голямо - Показва до 20 по-големи икони на приложения на всяка страница

Това е абсолютно фантастично за потребителите на iPadOS, тъй като ви дава само малко повече персонализиране и контрол върху вашия начален екран.

Каква е уловката?

Въпреки че е добре и е възможно да можете да регулирате размерите на иконите на приложението си, това не означава, че няма никакви предупреждения.

С неотдавнашната актуализация на iPadOS същото звучи вярно, тъй като има някои потенциални проблеми за тези, които искат по-големи икони.

Още Избор на икони на приложения

Първият от тях е невъзможността джаджите ви да останат на началния екран.

Тази функционалност е въведена с iPadOS и дава на потребителите по-лесен достъп до тях. С избраната селекция „По-голям“ вместо това ще бъдете посрещнати с традиционното оформление на началния екран.

Друга забележка при промяната на иконите ви в по-голямата селекция се свежда до оформлението на мрежата.

Под стандартния формат имате решетка за десктоп от 6 x 5, осигуряваща до 30 икони. Това е вярно, независимо дали сте в пейзажен или портретен режим.

По-голям избор на икони на приложения

Когато прави промяната на Bigger, Apple дава на потребителите мрежа 5 x 4 в хоризонтална и 4 x 5 в портретна. Ако сте човек, който не харесва папки и има много приложения, бъдете готови да ги видите разпръснати на множество страници.

Закрепени приспособления и преки пътища за приспособления на началния екран

Освен размерите на иконите на приложението, iPadOS разполага и с допълнителни функции на джаджи, които ви позволяват да персонализирате пространството на началния екран. Те включват фиксирани приспособления и по-строга мрежа от приложения.

Освен това, като направите няколко допълнителни стъпки, можете лесно да прикачите любимите си преки пътища към джаджите на началния екран.

iPadOS ви позволява да фиксирате джаджи към началния екран.

Ако новата функция на фиксираните приспособления не ви харесва, можете да персонализирате началния си екран, за да премахнете изцяло джаджите.

Не виждате Today View на началния екран на вашия iPad?

 • Отидете в Настройки> Начален екран и докинг станция (за по-стари версии на iPadOS, Настройки> Дисплей и яркост)
 • Коригирайте оформлението на приложението си, ако желаете, като изберете между Още (повече приложения) или По-голямо (по-голям размер на иконата)
 • Превъртете надолу до Изглед днес
 • Включете изгледа Keep Today на началния екран

Днес изглед празен?

Ако зададете оформлението на началния екран да показва Изглед днес, но не се появява, опитайте да плъзнете нагоре в тази област (лявата страна на екрана в пейзажен изглед), за да го изведете.

Ако това не работи, нулирайте оформлението на началния екран

 • Отидете в  Настройки> Общи> Нулиране
 • Докоснете  Нулиране на оформлението на началния екран

Няма преки пътища, показващи се в днешния изглед?

 • Отидете в Настройки> Пряк път
 • Включете Разрешаване на ненадеждни преки пътища

Ако не виждате тази настройка или нейното сиво, вероятно нямате ненадеждни преки пътища на устройството си.

Или създайте свой собствен пряк път, стартирайте пряк път, който вече имате, или отидете в магазина / галерията за бързи команди и изтеглете един от преките пътища. Изпълнете този пряк път и след това проверете отново за тази настройка.

Заключение

Тази функционалност е наистина страхотна, тъй като дава на потребителите още по-голям контрол върху начина, по който виждат началния екран на iPadOS. Освен това този вид излезе от лявото поле, но още повече ни вълнува какво прави Apple с iPads.

Ако срещнете проблеми при опит за превключване между тези два режима, уведомете ни в коментарите и ще се радваме да помогнем. Междувременно, изключете звука и ни уведомете за любимата си функция на iPadOS до момента.

скорошни публикации