Safari не работи на летище, хотел или обществен WiFi? Как да поправя

Имали ли сте някога проблеми със Safari или достъп до интернет, докато сте отседнали в хотел или ваканционен имот? Избраният от вас Safari или уеб браузър работи добре във вашия дом и в офиса, но просто няма да си сътрудничи по време на пътуване.

Проблеми с обществените WiFi връзки

Някои потребители се сблъскват с подобен проблем, докато се опитват да се свържат с обществен WiFi на летището или кафенето. Вашата WiFi връзка показва силен сигнал и е свързана, но страницата ви в Safari никога не се зарежда .

Вашият Safari не работи ли на обществен WiFi? Ако е така, ето пет стъпки, за да се погрижите за проблема си на вашия Mac!

Симптомите на проблемите на Safari на MacBook

В зависимост от мрежовите настройки на вашия MacBook, вашето устройство се свързва автоматично с WiFi на хотела, но когато се опитате да стартирате сайт, той се зарежда частично и спира.

Вашият MacBook може автоматично да се свърже с мрежата на хотела, ако в настройките на мрежата сте изключили „Помолете да се присъедините към мрежи“.

Не стигате до знака WiFi на страницата на вашия компютър. Ако имате този проблем и не сте имали никакви предизвикателства, докато свързвате вашия iPhone или iPad към мрежата на имота, моля, следвайте стъпките по-долу, за да го разрешите.

5 стъпки за коригиране на Safari, който не работи на обществен Wi-Fi за MacBooks

Стъпка - 1 Щракнете върху Apple Menu> System Preferences> Network

Стъпка - 2  Изберете Разширени

И отидете до раздела DNS

Стъпка - 3 Премахнете всеки Google или Open DNS адрес

Изтрийте всички DNS адреси, които сте използвали, от списъка с DNS сървъри, така че сега той да сочи само към хотелския DNS сървър, както е показано в стъпка 2 по-горе.

Стъпка - 4 Щракнете върху OK и презаредете страницата си в Safari

Появява се страницата за вход в публичния WiFi. Попълнете подробности, ако е необходимо.

Стъпка - 5 След като влезете в системата, трябва да сте добре да разглеждате мрежата

Ако все още имате проблеми, свързани със Safari, моля, проверете нашето подробно Ръководство за отстраняване на неизправности в Safari.

Не забравяйте, че сте на обществен Wi-Fi и вземете подходящи мерки за сигурност.

След като се върнете в офиса или дома си и сте използвали отворен DNS или публичния DNS на Google на Wi-Fi, проверете дали се свързвате през тях.

Не работи?

Ако екранът за вход все още не се показва, отворете нова сесия на Safari. След това въведете този уеб адрес  captive.apple.com   в адресната лента.

Това показва HTTP (или несигурна страница.) Опитайте отново, за да се свържете със страницата за добре дошли и влизане в публичния WiFi.

Този проблем обикновено се случва с хотелските wifi мрежи и други обществени wifi мрежи, тъй като те искат да влезете в техния локален DNS сървър, за да влезете. Надяваме се, че сте успели да влезете и вече можете да разглеждате или гледате любимите си предавания на Netflix.

Получаване на съобщение за грешка Не можете да установите сигурна връзка? 

Някои читатели ни казват, че виждат съобщения за грешки, като „Safari казва, че не може да установи сигурна връзка“ или че уебсайтът използва слабо криптиране.

Safari изисква уебсайтовете, които посещавате, да отговарят на стандартите на Apple за силно криптиране, така че потребителите да имат сигурна уеб връзка. Тези правила са създадени, за да защитят вашата сигурност и поверителност при сърфиране онлайн.

И така, когато Safari прецени, че дадена уеб страница не отговаря на защитените стандарти на Apple, виждате следното:

 • Safari казва, че няма да отвори уебсайта, защото използва слабо криптиране
 • Или Safari показва съобщение, че не може да отвори страницата, защото не може да се установи сигурна връзка със сървъра

Можете да заобиколите тази грешка, като използвате алтернативен браузър, като Firefox, Dolphin или Chrome

Виждате пленен уеб адрес от apple?

След като използвате публична WiFi мрежа, може да видите уеб адреса captive.apple.com (или нещо подобно) в долната част на екрана. Понякога на екрана се появява и съобщение за успех.

Тези страници са тестове на Apple, изпратени, когато сте се свързали с този обществен WiFi.

За да ги премахнете, рестартирайте вашия Mac

Ако се появят отново, отворете Safari  > Предпочитания  > Поверителност>  Управление на данните на уебсайта>  Премахване на всички .

Safari не се свързва на вашия iPhone или iPad?

Много потребители на iDevice ни казват, че когато посещават хотел или летище, когато отворят Safari за влизане, изскача празна страница за вход. Но след това страницата изтече, без да попълвате или показвате място за влизане!

Първо, опитайте да влезете с помощта на вашия панел за настройки на WiFi

 • Докоснете Настройки> WiFi
 • Изберете името на мрежата.
 • Изчакайте да се появи екран за вход
  • Ако не го виждате, докоснете „i“ до името на мрежата и докоснете Присъединяване към мрежата
 • Ако е необходимо, въведете потребителско име и парола или каквато и да е поискана информация

Следвайте тези съвети, за да накарате Safari да работи

 1. Отидете в Настройки> Safari
 2. Изключете опцията Блокиране на изскачащи прозорци
  1. Ако вече е изключен, включете го, изчакайте 30 секунди и изключете обратно 
 3. Отворете Настройки> WiFi
 4. Докоснете името на WiFi мрежата (или летището и т.н.) на хотела
 5. На страницата с подробности превключете Auto-Join и Auto-Login OFF 
 6. Натиснете Renew Lease
 7. Опитайте да се свържете отново - потърсете екрана за приветствие или влизане (изскачащ)

Ако това не помогне, опитайте да отворите пленяване

Ако екранът за вход все още не се показва, отворете сесията на Safari. След това въведете този уеб адрес  captive.apple.com   в адресната лента. Това показва незащитена страница. Сега се опитайте да се свържете със страницата за обществено достъпа и влизането в публичния WiFi.

Относно пленените WiFi мрежи

Мрежите за отвличане (наричани още платени услуги, абонаментни мрежи или WiFi Hotspots) са видът мрежи, намиращи се в градове с възможност за WiFi, хотели, летища, обществен транспорт, кафенета, интернет кафенета (където те все още съществуват) и други обществени места. Затворените мрежи ви принуждават (HTTP клиент) да видите конкретна уеб страница, обикновено страница за вход или регистрация, преди да можете да използвате интернет нормално.

Когато се присъедините към тези мрежи, често има такси и други такси за използването на мрежата.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found