Как да синхронизирате музика между устройства с помощта на iCloud Music Library

iCloud Music Library ви позволява безжично да синхронизирате цялата си музикална колекция на множество устройства на Apple. Той работи, като съпоставя песните във вашата библиотека със записи, налични в музикалния магазин на iTunes, което ви позволява да ги изтегляте или стриймвате от всяко място с интернет връзка. 

Подобни публикации: 

 • Настройте и използвайте Apple Music
 • Как да настроите и използвате iTunes Match
 • Пълното ръководство за iCloud

Купували ли сте някога компактдиск и сте забравили да го синхронизирате с вашия iPhone? Или какво ще кажете, когато искате да слушате този рядък албум, но не е в Apple Music?

iCloud Music Library предлага решение на тези проблеми и не само. Той е достъпен безплатно за всеки, който има абонамент за Apple Music или iTunes Match и работи на iPhone, iPad, iPod Touch, HomePod, Mac или PC.

По същество тя работи, като сканира вашата съществуваща музикална библиотека и я съпоставя с песни, налични в музикалния магазин на iTunes - надградени песни до по-висококачествени версии, където е възможно. Всичко, което не може да бъде сравнено, се качва в iCloud, за да имате достъп отвсякъде. Можете да качите до 100 000 песни, при условие че те са по-малко от 2 часа и по-малко от 200 MB.

Продължете да четете, за да разберете как можете да синхронизирате музика между устройства, като използвате iCloud Music Library.

Как да използвам iCloud Music Library

Влезте в своя Apple ID

iCloud Music Library е достъпна за всички абонати на Apple Music или iTunes Match. За да го включите, първо трябва да се уверите, че всичките ви устройства са влезли в Apple ID, свързан с вашия абонамент.

На устройство с iOS

 1. Отидете в Настройки> Вашето име > iTunes & App Store
 2. Влезте> Въведете данните за вашия Apple ID

На Mac или PC

 1. Отворете iTunes> Акаунт> Вход ...
 2. Въведете данните за вашия Apple ID

Включете iCloud Music Library 

Препоръчваме ви да направите резервно копие на вашата музикална библиотека, преди да продължите. Трябва да включите iCloud Music Library за всяко устройство, което искате да използвате:

На устройство с iOS

 1. Отидете в Настройки> Музика
 2. Включете iCloud Music Library

На Mac или PC

 1. Отворете iTunes> Предпочитания> Общи
 2. Включете iCloud Music Library
 3. Щракнете върху OK

Ако вече имате музика на устройството, ще имате две опции: Запазване на музика или Изтриване и замяна. Тази първа опция обединява тази музика с вашата музикална библиотека iCloud.

Отстраняване на неизправности в iCloud Music Library

Събрахме няколко съвета за отстраняване на неизправности, в случай че имате проблеми. Има и някои страхотни ресурси в Apple Support, ако имате нужда от тях.

Актуализирайте софтуера си

Уверете се, че вашият софтуер е актуален. Винаги използваме най-новия софтуер в Apple ToolBox, така че проверете дали има актуализации за вашите iOS устройства и Mac (macOS.)

Позволете време за синхронизация

iCloud Music Library може да отнеме от десет минути до десет часа, за да започне да работи. Тази скорост зависи от размера на вашата библиотека и качеството на вашата интернет връзка.

Ако е минало известно време и все още не можете да видите цялата си музика, опитайте да отворите iTunes на Mac или PC, който има вашата основна музикална библиотека, и отидете на File> Library> Update iCloud Music Library.

Рестартирайте вашето устройство

Ако продължавате да имате проблеми, трябва да проверите отново настройките за всяко устройство. Уверете се, че всичко е вписано в Apple ID, който е свързан с вашия абонамент за Apple Music или iTunes Match. Уверете се, че iCloud Music Library е включена за всяко устройство. И накрая, рестартирайте всяко устройство и оставете време за iCloud Music Library да сканира и качи вашата библиотека.

Това е всичко, което трябва да знаем за iCloud Music Library - сега можете да получите достъп до цялата си музикална колекция на всичките си устройства на Apple! Споделете вашите мисли за тази услуга в коментарите.

скорошни публикации