Топ iOS 10 функции за средния Джо или Джил

iOS 10 най-накрая е тук! Това десето въплъщение беше обявено този юни с много помпозност и обстоятелства на Apple World Wide Developer's Conference (WWDC.) От септември вашият iPhone и iDevices задават тенденцията с всички функции на iOS 10 на Apple.

Тим Кук нарича iOS 10 „най-голямото ни издание досега, с невероятни функции в Messages и изцяло нов дизайн за Maps, Photos и Apple Music“. Разработчиците приветстват тази актуализация и новите функции на iOS 10 като „майката на всички актуализации на iOS“.

iOS 10 е истински грим!

Apple преработи всички основни основни компоненти на своята операционна система и дори въведе няколко заявки на фенове, включително възможността да изтрие избрани собствени приложения на Apple (често наричани стокови приложения) на вашия iPhone или iPad. Чакахме го много дълго и сме толкова щастливи, че най-накрая е тук. Той дори е в нашия списък с желания за функции на iOS 10 от януари 2016 г.

Тук, в AppleToolbox, експериментирахме с всички функции на iOS 10 от бета версията на разработчика, пусната през юни. По пътя научихме доста наистина страхотни неща за този нов iOS.

Така че, за да помогнем на вас, нашите читатели, да се адаптирате бързо към всички функции на iOS 10, ние съставихме това изчерпателно ръководство. Това ръководство ви показва най-доброто и най-яркото от iOS 10 за всички ваши iDevices. И ние внимателно подбрахме най-добрите функции, които повечето iFolks използват редовно.

За тези, които имат късмета да имат новия iPhone 7, iOS 10 е напълно оптимизиран за вас! Следователно нашето ръководство предоставя най-добрите съвети и трикове за уникалните аспекти на iOS 10 за вашия iPhone 7.

Нашите тестове през последните няколко месеца ни убеждават, че iOS 10 е изключителен! И ние от сърце препоръчваме да инсталирате iOS 10 на вашия iDevice, особено ако използвате iPhone 6 и по-нова версия.

Окончателна присъда за iOS 10: Изключително!

Но ... за всички, които се съмняват, ето нашият Топ 10 списък с функции, които според нас правят този iOS толкова страхотен и създават изключително iPhone изживяване.

10 начина, по които новият iOS 10 ще направи вашия iPhone по-добър

 iOS 10 Топ функции

Нашето ръководство за iOS 10 е разделено на два раздела

  1. Първият раздел представя всички нови функции и предоставя съвети как да извлечете максимума от iOS 10.
  2. Вторият раздел предоставя допълнителни справочни статии, които правят вашето iOS 10 изживяване още по-добро.

През цялата година нашето ръководство за функции на iOS 10 непрекъснато се актуализира с нова информация и съвети, предоставени от нашия персонал и вас, нашите читатели. Така че маркирайте тази страница и я споделете с всички ваши iFriends и iFamily. И всеки друг, който обича своите iPhone, iPad и други iDevices!

За тези от вас, които имат малко по-стар iPhone, прочетете нашия преглед тук. Моля, обърнете внимание, че iOS 10 не се предлага за модели iPhone 4 и по-ранни поколения.

Трябва ли да надстроя до новия iOS 10 на по-стар iPhone? 

Основите на функциите на iOS 10

И така, какво всъщност е променено?

Най-просто казано, много! iOS 10 е забавно и приключенско пътешествие. Ще ви преведем през всички интересни, полезни и страхотни функции. Разбира се, имахме леки резерви относно някои от функциите при тестване на по-ранни бета версии на iOS 10. Но оттогава Apple отстрани повечето от тези проблеми.

Първо първо

Изчезна познатата функция „Slide to Unlock“. Вместо това iOS 10 включва функция „Raise to Wake“ . Тази функция работи само с iDevices с вградени усъвършенствани процесори за движение. Така че за iFolks с по-стари iPhone и iPad отключете устройството, като натиснете бутона за начало.

Как да отключите iDevice в iOS 10?

Каква е разликата между отключване и отваряне в iOS 10?

Приспособления в iOS 10

Веднага след като отключите своя iPhone или iPad, виждате новия страничен панел на приспособленията. Плъзнете надясно от новия заключен екран и вашите джаджи се показват. В зависимост от настройките ви дори не е необходимо да отключвате iDevice, за да видите своите джаджи.

Тази функция на iOS прави достъпа до информация изключително лесен и в сравнение с по-ранните версии на iOS, вашите джаджи показват много повече информация.

Осъществяване на най-доброто от приспособленията за iOS 10

Приспособленията ви позволяват бърз и елегантен достъп до информация, без да е необходим достъп до някое от приложенията. Доста спретнато!

На пръв поглед изглежда, че екранът на приспособленията може да изтече вашите лични данни, тъй като не се изисква парола. Не се страхувайте. iOS 10 ви дава пълен контрол върху това, което се показва на заключения екран и как искате да показвате каквато и да е информация.

Докоснете Настройки> Парола и изберете какво е разрешено за достъп, когато устройството ви е заключено. Това включва Днешния изглед, Siri, Начален контрол и Изглед на известия.

След като се запознаете с тези страхотни джаджи, плъзнете надясно и получавате своя нов и подобрен Център за управление. Хубаво.

Подобрен център за управление в iOS 10

Сега, когато приспособленията за заключен екран са настроени, нека да разгледаме новия и подобрен контролен център.

Изборът на функции е наистина лесен в новия контролен център. Спомняте ли си как бутоните за сила на звука бяха толкова близо, че беше трудно да се използва, без да се докосне някой друг бутон? Е, добре дошли в по-голям и по-добре проектиран контролен център!

Как да използвам новия и подобрен iOS 10 Control Center

А плъзгането наляво в контролния център ви дава изцяло нов панел за възпроизвеждане на аудио.

Актуализирани опции за известия

iOS 10 също така въвежда по-богати известия. В горната част на екрана е включена лента за търсене на прожектори и известията се появяват с нови опции 3D-Touch, така че да можете да правите основни неща, без дори да отваряте приложения.

iOS 10 носи свобода от собствените приложения на Apple

Да. Чухте го добре.

С iOS 10 е възможно изтриването на повечето предварително инсталирани приложения . Така че сега можете да изберете всички приложения,  които ви подхождат. Дните на използване на стандартни приложения на Apple свършиха (в по-голямата си част.)

Това е ОГРОМНА промяна, която феновете на Apple искаха още от първия iPhone. И е много лесно да изтриете стокови приложения от вашия iDevice и да използвате алтернативни приложения за вашите задачи. Освен това възстановяването на стокови приложения е лесно, само в случай че решите, че не харесвате новото си приложение. Всички те са достъпни в магазина за приложения!

Така че, ако сте готови да се отървете от някои от тези стокови приложения и да надникнете в някои от препоръчаните ни заместители, щракнете по-долу, за да научите всичко за тази нова функция, за да започнете.

Как да изтриете собствени приложения и да използвате други приложения в iOS 10

Как да премахнете и възстановите приложенията на Apple в iOS 10

iMessage в iOS 10, The New Kid on the Block

Въпреки че слуховете за използването на iMessage в андроид платформите не се осъществиха, Apple добави много повече функции в iMessage, привеждайки платформата си за съобщения до настоящите стандарти. iMessage накрая се конкурира с всички останали приложения за съобщения.

Ако сте запален потребител на iMessage и го използвате, за да поддържате връзка с приятелите и семейството си, някои от новите функции на iMessage определено носят усмивка. Apple отдели много време и усилия за обновяване на това приложение в iOS 10.

И така, добре дошли в един цял нов свят на анимирани фонове, балон ефекти, емоджификация, отговори с докосване, ръкописни съобщения и цифрово докосване. Време е…

Как да се възползвате максимално от новите функции на iMessage в iOS 10

На всичкото отгоре, функцията Digital touch в iMessages е наистина страхотна функция за тези, които обичат да персонализират вашите съобщения. Така че отидете и проверете сами!

Как да използвам Digital Touch със съобщения в iOS 10

Досега представихме всичко, за да започнете да използвате невероятните и богати функции на iOS 10 съобщения. По-късно обсъждаме още повече съвети за iMessage като използването на стикери и пускането на Siri да работи с iMessage.

Тъй като Sirikit вече е отворен за разработчици на трети страни, очакваме много  нови функции и забавни неща в iMessage напред.

Добре, може би все още не сте впечатлени ... И така, нека стигнем до наистина добрите неща в iOS 10

Камери, снимки и папараци в iOS 10

Светлини, камера, екшън

Не е изненадващо, че една от най-важните характеристики на смартфона е неговата камера. Хората често взимат решения за покупка на смартфон въз основа на камерата (камерите).

За потребителите на iPhone 7 новите и подобрени спецификации на камерата са може би една от основните причини да се регистрирате. Вашият DSLR се изправя пред сериозна конкуренция с оптимизацията на камерата на iPhone 7 и камерата на iOS 10.

Дори и за нас, по-възрастните iPhone, Apple не разочарова! iOS 10 включва основен ремонт както на камерата, така и на снимките. И тези нови функции са лесни за достъп и използване. Бъдете фотограф с най-висока оценка само с помощта на тези нови функции на камерата на iOS 10!

Всичко ново в приложението iOS 10 Camera

Картината си заслужава хиляди думи

Преоткрийте най-ценните си снимки чрез спомени. Новото приложение Photos е актуализирано с усъвършенствана функция за разпознаване на лица, която разпознава снимки и съпоставя снимки на хора през различни дати и часове.

В приложението Снимки има новата настройка, наречена брилянтен плъзгач, предлагаща повече интелигентност, така че да подобрите снимките си с още по-малко усилия. Няколко докосвания и имате някои от най-невероятните снимки някога - направо на вашия iPhone.

Научете как да направите най-доброто от приложението Photos в iOS 10

Нека има музика

Открихме очите си с новото приложение за камера и снимки на iOS 10, сега нека се отдадем на слуховите си сетива.

Apple тотално преработи приложението си Apple Music в iOS 10. Повторният дизайн беше нещо, от което Apple се нуждаеше, за да се конкурира с други доставчици на стрийминг музика, като Spotify.

Този луд претрупан и сложен интерфейс от предишните версии на iOS е изчезнал завинаги . Сега потребителският интерфейс на Apple Music е красиво изчистен и лесен за използване. Apple Music в iOS 10 спортове наистина чисти функции 3D Touch, които ви позволяват да споделяте песни и албуми само с едно докосване.

ПЛЮС, идиосинкразиите на функцията Connect са готови!

Караоке Някой?

Също така ново за Apple Music е наличието на текстове. Вземете групово караоке на следващата вечер с приятели и семейство! Все още не всички песни имат текстове и все още има някои изпъкналости по пътя, като текстовете понякога не синхронизират с песента. Но Apple е в процес на разработване на тези пречупвания и добавяне на повече текстове на песни.

Така че за всички вас, любители на Apple Music, имаме страхотна секция за преоткриване на Apple Music и всички нови функции на iOS 10.

Как да извлечете най-доброто от новата музика на Apple в iOS 10.

Сега разгледахме някои от забавните функции на iOS 10, нека да разгледаме някои от другите функции, които правят деня ви още по-продуктивен, защото нали ...

Места за разходка и неща за вършене в iOS 10

Apple Maps в iOS 10 разполага с автоматизирана навигация. Отворете приложението, когато напускате работа, а Карти показва маршрута ви и подчертава всички проблеми с трафика по него.

Сири е на картата

Въпреки че тя работи зад кулисите през повечето време, Siri все още има фейслифт в iOS 10. Siri и Maps са оптимизирани и просто работят много по-добре в iOS 10. В зависимост от вашите записи в календара, Siri активно предлага маршрути и часове , и подробности за местоположението.

Картите са преработени с опростен и лесен за употреба интерфейс, осигуряващ обратна връзка, която е навременна и много по-лесна за разбиране.

Всичко ново в iOS 10 Maps

Къде е Уолдо (или каквото и да си кръсти колата си)?

Винаги ли сте посещавали търговски център или лекарски кабинет и сте забравили къде сте паркирали колата си?

Е, iOS 10 ви покрива. С новата си функция за автоматично паркиране, Maps знае къде сте паркирали и ще освети известие, за да може лесно да проследи колата ви на паркинга.

Това е някакво умно мислене ... в частта на Apple.

Няколко от любимите ми неща ... за запомняне

Що се отнася до проследяването на нещата, които трябва да направите, приложенията Notes и Reminder са там, за да ви спасят. С Notes в iOS 10 основната промяна е около поверителността и добавянето на съвместна функция.

Ако планирате парти с приятели, поканете ги с помощта на споделена бележка. Добавете изображения, карти, контролни списъци и т.н. към бележките си и вземете нещо страхотно!

Как да използвам бележки в сътрудничество с други в iOS 10

Една нова функция в iOS 10, наистина полезна за хора, които използват множество езици при комуникация, е многоезичната клавиатура.

Многоезичното писане на клавиатура е изключително лесно за писане на различни езици. Лесно се настройва и има голямо удобство. Като цяло клавиатурата QuickType е много по-лесна за ползване в iOS 10.

Как да използвам многоезично писане в iOS10

Въпреки че iOS 10 ви позволява да замените приложението Mail, Apple направи някои невероятни промени, включително нови функции за интеграция във водещото си приложение Mail. Например резбованите разговори в Mail вече показват съобщения в един прозорец.

За тези с iPad Pro виждате нов изглед с 3 колони. Новите усъвършенствани филтри ви помагат да превключвате по имейла си по-продуктивно.

Ако обаче винаги сте искали да замените Mail с друго приложение, тествахме няколко от пощенските приложения там. Може би дори да вземете AOL Alto за пробно пътуване? Да, казахме AOL ... Да, знам, че сме изненадани колкото всеки с всички иновативни функции на това безплатно имейл приложение.

Трите най-добри приложения за електронна поща, които да разгледате, докато стартирате iOS 10 на вашия iPhone

iOS 10 - Други забележителни функции

Ако свършите място за съхранение на вашия iPhone и iPad, iOS 10 автоматично премахва песни, за да освободи място на вашия iDevice. Тази функция е толкова интелигентна, че изтрива само песни, които не са възпроизвеждани на вашия iDevice от дълго време. И разбира се, песента ви се съхранява в iCloud, така че връщането й обратно в iDevice е само едно докосване и изтегляне.

Достъпът до файловете на вашия Mac или Macbook на вашия iDevice е възможен и с iOS 10 – УАУ!

За тези от вас с 3D Touch навигирането във вашия iDevice пейзаж е интуитивно и наистина страхотно. Вижте всички нови 3D сензорни функции, включени в iOS 10.

Всичко ново с 3D Touch в iOS 10

Време е за лягане!

Функцията Clock в iOS 10 въвежда доста изискана функция, наречена Bedtime, която си заслужава да се опита. Приложението работи в тъмен режим и възпроизвежда успокояващи звуци, за да ви събужда всяка сутрин. И за края на деня включва напомняния, че е време да заспите!

Включете играта си

iOS 10 премахна приложението на игралния център и го замени с GameKit. Game Center винаги беше тромав, така че сме много щастливи да го заменим. Разработчиците и геймърите имат големи надежди за GameKit.

Имате гласова поща!

За хората, които изпитват предизвикателства при слушане на гласовата си поща, Apple предлага хубав малък начин да получат препис от вашата гласова поща. Ние обичаме тази функция.

Как да използвам преписи на гласова поща в iOS 10

Специална доставка за iPad

Потребителите на iPads вече могат да държат два различни прозореца на Safari отворени един до друг, недостъпни в iOS 9 и по-долу.

Как да отворите няколко инстанса на Safari на iPad с iOS 10

Обобщение

iOS 10 печели злато със своите нови и интересни функции! Ние следим отблизо публичната версия на iOS 10 и всички нейни актуализации, така че когато знаем нещо, вие знаете нещо. Има още толкова много неща за писане с новата Siri и как Siri работи с много от новите функции на iOS 10.

Не получихме възможността да тестваме приложението „Начало“ на iOS 10 и бихме се радвали да чуем от вас в коментарите, ако използвате автоматизация на дома чрез това приложение.

Все още не сте убедени, че е необходима актуализация на iOS? Вижте всичко, което бихте пропуснали, ако не актуализирате до iOS 10.

10 неща, които можете да правите само с iOS 10, но не можете в iOS 9

Така че нека да научим заедно за тези нови функции на iOS 10, като експериментираме, изпробваме нещата и решим какво ни харесва най-много за нашите iDevices. И разбира се, Apple винаги ни предоставя актуализация с някои скрити функции - така че уведомете ни какво намирате!

Нови скрити функции, идващи към iOS 10

Към днешна дата намираме iOS 10 доста стабилен в сравнение с предишните бета версии на iOS. Видяхме няколко хълцания тук и там и планираме да ги покрием в нашия раздел за отстраняване на неизправности за iOS 10.

Не забравяйте да направите резервно копие на вашия iPhone или iPad, преди да инсталирате iOS 10

Apple продължава да прави революция в персонализираното изживяване на смартфона - то се подобрява с всяко поколение. И ние се радваме за това ...

Така че нека направим най-доброто от iOS 10. Моля, уведомете ни в коментарите дали има други функции на iOS 10, които бихте искали да покрием, или ако намерите един от тези скрити скъпоценни камъни. Обичаме да чуваме вашите преживявания с iOS 10, докато изпробвате някои от новите функции, така че продължете и споделяйте.

скорошни публикации