iPhone продължава да се нулира, как да поправя

Няма нищо по-досадно от това да имате iPhone, който продължава да се нулира. Това може да направи вашия iPhone неизползваем! Няколко читатели съобщават, че този конкретен iPhone продължава да рестартира проблема след надстройките им до най-новата версия на iOS. iFolks се оплакват от два различни типа проблеми с нулирането. Първо, техните iPhone се рестартират на случаен принцип без видим модел или предвидимост. В един момент те използват своите iPhones както обикновено, а в следващия момент, взрив - той изведнъж се нулира. За други, може би по-нещастен iFolk, техните iPhone са заседнали в непрекъснат цикъл на рестартиране - никога не минават покрай екрана с логото на Apple, а се нулират отново и отново.

Опитайте тези съвети, за да определите времената, когато вашият iPhone продължава да се рестартира

 • Проверете нивото на батерията и проверете състоянието на батерията (за хора, използващи iOS 11.3 и по-нови версии)
 • Задайте вашата дата и час от Set Automatically на Manual
 • Опитайте да нулирате всички настройки на вашия iPhone
 • Използвайте самолетен режим, за да изключите Cellular
 • Актуализирайте вашия iOS до най-новата версия
 • Принудително рестартирайте вашия iPhone
 • Актуализиране на приложения
 • Почистете вашия порт за зареждане на мълния
 • Проверете данните за диагностика и употреба
 • Възстановете до фабричните настройки

iPhone продължава да се нулира / рестартира след актуализация на iOS 11.xx?

Вижте тази статия за стъпки за отстраняване на този проблем в iOS 11.

Проверка на батерията

IPhone6S изглежда особено склонен да се изключи, дори когато процентът на батерията показва 30% или повече. Този конкретен проблем е причинен от дефектни батерии на iPhone. Въпреки това, много други потребители на iPhone модели са открили подобни проблеми с производителността на батерията с техните iPhone.

Добрата новина е, че в момента Apple подменя батерии за засегнатите iPhone. Проверете тук сайта за поддръжка на Apple, за да видите дали вашето устройство отговаря на условията за подмяна. Ако вашият модел iPhone не е в списъка, обадете се на екипа за поддръжка на Apple или задайте лична среща в местния магазин на Apple. Някои читатели съобщават, че Apple е заменила батериите си, дори когато моделът им iPhone не е бил в списъка на сайта за подмяна.

Проверете здравето на батерията си

Понякога вашият iDevice се хваща в цикъла за рестартиране поради здравословното състояние на батерията и проблеми с възможностите за върхова производителност. Започвайки с iOS 11.3, Apple изтласка нова функция за здравето на батерията само за iPhone (към момента на писането.) Тази все още бета функция позволява на потребителите да проверяват състоянието на батерията на своя iPhone. Погледнете състоянието на батерията на вашия iPhone, като отворите  Настройки> Батерия> Състояние на батерията (бета) и го докоснете. Погледнете както максималния капацитет, така и по-важното, възможностите за максимална производителност. Вижте как вашият iPhone измерва! 

Ако Peak Performance Capability показва нещо различно от нормалното, прочетете внимателно информацията под Peak Performance Capability, за да научите повече за това, което проверката на състоянието на батерията е открита на вашето конкретно устройство. Може да научите, че вашето устройство е включило управление на производителността, че iOS не е в състояние да определи състоянието на батерията или че здравето на батерията ви е значително влошено. И може да ви посъветва да смените батерията или да потърсите допълнителна помощ чрез поддръжката на Apple.

Винаги актуализирайте

Това неочаквано поведение често се случва на вашия iPhone, iPad или iPod touch, когато използвате по-стара версия на iOS. Затова се уверете, че вашият iPhone работи с най-новата версия на iOS. Лесно е да се провери! Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера. Ако има налична актуализация, продължете и изтеглете и инсталирайте новата версия. Вижте дали това решава проблема с вашия iPhone продължава да се нулира.

Когато се съмнявате, използвайте принудително нулиране 

Това действие е първото нещо, което трябва да направите, ако имате проблеми с вашия iPhone

 1. За iPhone 6S и по-долу, всички iPad и iPod Touch, натиснете и задръжте бутона за начало и бутона за заспиване / събуждане в продължение на 10 секунди, докато видите как се появява логото на Apple. Освободете бутоните и оставете устройството да се стартира самостоятелно
 2. Ако използвате iPhone 7 или 7+, ще трябва да натиснете бутоните Sleep / Wake и бутона за намаляване на силата на звука, докато не видите логото на Apple
 3. За iPhone 8, 8+ и X: Докоснете (бързо натиснете и освободете) бутона за увеличаване на звука. След това докоснете (бързо натиснете и освободете) бутона за намаляване на звука. Натиснете и задръжте страничния бутон, докато видите логото на Apple, след което отпуснете

Понякога принудителното нулиране е най-често срещаният отговор на проблеми с iPhone след надстройка на iOS.

Промяна на дата и час

Променете датата на вашия iPhone. Докоснете Настройки> Общи> Дата и час . Деактивирайте функцията „Задаване автоматично“ и ръчно задайте час за дата, която е била в миналото. След това рестартирайте устройството си. След като проблемът с рестартирането бъде разрешен, променете настройките за дата и час обратно на „Задаване автоматично“ 

Актуализирани приложения?

Следващото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че всичките ви приложения за iOS са актуални. Ако имате изчакващи актуализации на приложения, не забравяйте да актуализирате тези приложения и вижте дали това решава проблема ви с нулирането. Много от нас пренебрегват да актуализират приложенията си на трети страни, така че направете рутинно обновяване и на тях.

Наскоро закупено приложение на трета страна често причинява този проблем. За да стесните опциите, препоръчваме да изтриете приложението / приложенията, което сте купили или актуализирали наскоро. Предлагаме да насочите към приложенията, които сте инсталирали или актуализирали преди последното надстройване на iOS на вашия iPhone. Опитайте се да запомните дали сте инсталирали или актуализирали приложение точно преди вашият iPhone да започне това странно поведение. Ако не сте сигурни, погледнете датата, на която сте инсталирали актуализацията на iOS (Настройки> Общи> Актуализация на софтуера) и отбележете тази дата. След това отворете App Store и проверете приложенията, които сте инсталирали или актуализирали оттогава.   Не забравяйте да включите и деня, в който сте актуализирали своя iOS . Сега деинсталирайте всички тези приложения ИЛИ ги деинсталирайте едно по едно и вижте дали това решава проблемите с нулирането на вашия iPhone.

Ако вече сте опитали принудителното нулиране и актуализирането / изтриването на приложението и продължавате да изпитвате проблема с нулирането, предприемете подробните стъпки по-долу, за да разрешите този проблем на вашия iPhone.

Проверете вашия порт за зареждане 

Погледнете отблизо порта за зареждане на Lightning в долната част на вашия iPhone. Вижте и вижте дали в порта няма слепи замърсявания, прах или отломки. Ако е така, опитайте да дадете на вашия Lightning порт добро почистване! Това може да реши проблемите ви. И не забравяйте да премахнете всеки случай, преди да прегледате и почистите всеки порт на вашия iPhone, включително жакове за слушалки и портове за зареждане.

Проверете някои настройки

Проверете Настройки

 • Отидете в Настройки> Поверителност> Превъртете надолу до Диагностика и употреба> Докоснете Данни за диагностика и употреба.  Погледнете и вижте дали някое от вашите приложения се показва няколко пъти. Ако е така, деинсталирайте това приложение. Проверете и вижте дали това е решило проблема.
 • Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки.  Въведете вашата парола, ако е поискано. Това действие връща обратно всички ваши iPhone към фабричните настройки, но не губите нито една от вашите данни или вашите приложения. Трябва обаче да въведете отново информацията и паролата си за WiFi.

Възстановете вашия iPhone от резервно копие

Първото нещо, което трябва да опитате, е да възстановите вашия iPhone от архива си. Надяваме се, че отделяте време да правите редовни архиви на вашия iDevice. Архивите са от съществено значение, особено когато сте изправени пред проблеми като този.

Възстановяването от Backup е много лесно, въпреки че звучи технически. Следвайте стъпките по-долу, за да възстановите вашия iPhone с помощта на архива си.

 1. Свържете вашия iPhone към вашия компютър с iTunes. Уверете се, че използвате най-новата версия на iTunes на вашия компютър.
 2. Потвърдете „Доверете се на този компютър“, ако съобщението се появи на вашия iPhone
 3. Щракнете върху Restore Backup
 4. Изберете архива, който искате да възстановите на вашия iPhone, от списъка с резервни копия.
 5. Щракнете върху Възстановяване и оставете процеса да завърши на вашия iPhone
 6. След като вашият iPhone се синхронизира, можете да го изключите от компютъра си и да го тествате.

Помислете за извършване на DFU Restore, особено ако вашият iPhone изпитва този проблем често и многократно.

 Как да архивирате с дизайн в ума

Ако не сте сигурни как да архивирате вашия iPhone или iPad, просто следвайте стъпките в статията по-долу. Ще научите как бързо да архивирате всичките си iDevices. Съветите също ви предоставят добра стратегия за архивиране; кога да архивирате, колко често и как да създавате множество резервни копия.

Като минимум препоръчваме да вземете резервно копие във вашия iCloud, за да имате достъп до вашите данни. Това е за онези читатели, които не използват iTunes за своите резервни копия.

Кой се страхува да загуби своите iPhone данни, Ръководство за архивиране

След като завършите архивирането на вашия iPhone, това ще ви даде спокойствие, преди да извършите фабрична настройка на устройството. Има шанс да загубите старите си архивни съобщения от вашия iPhone, когато направите чиста инсталация. Има много приложения на трети страни, като iBackupBot, които ви помагат да възстановите старите си SMS и архивирани съобщения, когато правите чиста инсталация на вашия iPhone.

Да се ​​възстанови до фабричните настройки?

Неочакваното рестартиране често е причинено от софтуер, хардуер или съдържание. Ако предишните решения не са успели да отстранят неочаквано рестартирането на вашия iPhone, следващата препоръка е да преинсталирате iOS и да възстановите напълно iDevice до фабричните настройки. Въпреки че това може да звучи тревожно, трябва да сте добре, ако направите резервно копие на вашия iPhone, преди да го върнете към фабричен режим. Не искате да губите ценно съдържание, така че е важно първо да архивирате. Като архивирате, извличате цялото си съдържание.

Моля, обърнете внимание, че ако сте потребител на Apple Watch, резервните копия на данните на часовника, които може да имате на вашия iPhone, няма да бъдат възстановени, ако извършите чисто инсталиране, вместо възстановяване от резервното копие.

Следвайте стъпките по-долу, за да възстановите вашия iPhone във фабрични настройки

 1. Докоснете Настройки> Профил на Apple ID> iCloud и изключете „Намери моя iPhone“.
 2. Свържете вашия iPhone към компютъра с помощта на USB кабела. Уверете се, че използвате най-новата версия на iTunes
 3. Изберете вашия iPhone в iTunes
 4. Кликнете върху „Възстановяване на iPhone“. Щракнете върху Restore отново, за да може iTunes да почисти вашия iPhone и да инсталира най-новата iOS
 5. Вашият iPhone ще се рестартира, след като възстановяването приключи.
 6. Сега, когато вашият iPhone има чиста инсталация, можете да възстановите от резервно копие, за да върнете личните си данни обратно на вашия iPhone.
 7. Не забравяйте да се върнете назад и да включите своя „Намери моя iPhone“ в настройката си iCloud.

Горните стъпки, въпреки че отнемат много време, са полезни, когато имате грешка в инсталацията на iOS. В повечето случаи възстановяването с помощта на резервно копие се справя с повечето проблеми, включително този проблем, при който вашият iPhone продължава да се нулира.

Съвети за читатели 

 • Един четец изключи LTE за няколко часа, след това го включи отново и рестартирането на iPhone спря
 • Новият iPhone на друг потребител се рестартира на случаен принцип и тя забеляза, че веднага след рестартирането, нейният iPhone отвори приложението Instagram. След деинсталиране на Instagram проблемът с рестартирането изчезна. След няколко дни без рестартиране, тя преинсталира Instagram без повече проблеми

Обобщение

В този момент, ако вашият iPhone все още е заседнал в цикъл за рестартиране, е време да се свържете с екипа за поддръжка на Apple. Уговорете среща с Genius в местния Apple Store или се свържете с член на екипа за поддръжка по имейл, телефон или чат. Шансовете са, че ако нищо не работи, вашият iPhone се нуждае от ремонт. Надяваме се, че вашият iPhone все още е покрит от AppleCare +. Ако не, уговорете среща все пак, за да може Apple да диагностицира какво се случва. И тогава решавате да го поправите чрез Apple, доставчик на услуги на трета страна, или изобщо не.

Моля, имайте предвид, че имаше някои специфични за модела проблеми с iPhone, при които проблемът с нулирането беше по-разпространен от другите модели. Ако имате iPhone 6 плюс и изпитвате този проблем, предлагаме ви да се свържете с екипа за поддръжка на Apple и да разговаряте с тях за този проблем.

скорошни публикации