Кратко ръководство за използване на функцията за обложка на албума в iTunes

Най-страхотното при по-новите iPod и iPhone е възможността да добавяте обложки на албуми към песните, съхранявани във вашата библиотека и на вашето устройство. Много хора обаче смятат, че тази функция е трудна за работа, особено ако са нови в iTunes. С това ръководство стъпка по стъпка ще добавите произведения на изкуството към вашата библиотека в iTunes за нула време. Има два начина това действително да бъде направено.

Ръчен метод

Първо трябва да изберете песента или албума, към който искате да добавите обложката на албума. След като направите това, ще трябва да щракнете с десния бутон върху конкретната писта или писти. Това ще изведе меню, което ви дава различни опции за това, което искате да направите по-нататък. Ако погледнете високо в менюто, ще видите раздел, който казва „Вземете информация“.

Това е първият начин, по който можете да добавите произведения на изкуството, така че кликнете тук. Ще видите, че има много различни раздели, към които можете да добавите информация, като заглавието на песента и изпълнителя, ако погледнете последния раздел, в който пише „Произведение“, ще видите, че има бяло поле, в което можете да добавите обложката на албума си.

В това поле можете или да копирате и поставите изображение, или да добавите изображение, което вече сте съхранили на вашия компютър. Най-добрите залози за намиране на добри изображения са уебсайтът на групата, уебсайтът на звукозаписната компания, wikipedia.org или Amazon.com. Ако искате да имате обложка на албума, можете да запазите снимка от Google или дори да сканирате изображението.

Тук можете да видите празното поле, в което ще добавяте обложката на албума си. Има и други раздели, които можете да редактирате, както например общата информация и дори можете да добавите текстовете към любимите си песни.

Както можете да видите, изображението вече е добавено към моя файл и чрез просто натискане на OK мога да запазя файла с новото произведение на изкуството, така че да е готов за синхронизиране с устройството ми.

Автоматизиран метод

Другият метод за добавяне на обложки на албуми е много по-опростен и по-ефективен. За да направите това, трябва да започнете отново, като щракнете с десния бутон върху песента или песните, които искате да редактирате.

След като направите това, трябва да превъртите надолу до мястото, където пише „Вземете произведения на албума“. Това ще генерира различни изображения от iTunes магазина, които да използвате. Не е нужно да плащате за тези изображения, но трябва да имате акаунт в iTunes Store, за да можете да използвате тази функция. Можете също така, в iTunes, да отидете в менюто Разширени и да изберете „Вземи произведения на албума“. 

Прозорецът на състоянието на iTunes в горната част ще започне да показва лента за напредъка, докато сканира вашата библиотека в iTunes за албуми и изтегля правилното изкуство от iTunes.

Както можете да видите от изображението по-горе, iTunes магазинът е намерил съответстващото произведение на изкуството към песента, която съм избрал да редактирам, и я обработва автоматично, за да може да бъде добавена към моя файл. Това означава, че след като синхронизирам тази песен с iDevice, произведението автоматично ще се появи.

Както можете да видите, това наистина е всичко, когато става въпрос за добавяне на произведения на изкуството към файловете във вашата библиотека в iTunes. Всеки може да го направи и вашата библиотека ще изглежда страхотно за нула време.

скорошни публикации