iMovie '11 все още не поддържа много AVCHD (.mts) файлове; Заобиколно решение

Както бе отбелязано от много от първите потребители на iMovie '11 (част от пакета iLife '11), софтуерът все още не поддържа импортирането на AVCHD (.mts) файлове от редица видеокамери. Както е описано от Apple Discussions poster boombass:

„След инсталирането се опитах да импортирам някои свободни .mts файлове, но те са в сиво. Кратки проучвания не помогнаха. “

Като заобиколно решение някои потребители са прибегнали до използването на VoltaicHD, софтуерен инструмент, който може да импортира и конвертира различни AVCHD файлове във формати, съвместими с iMovie '11. След това клиповете могат да бъдат импортирани и редактирани с помощта на iMovie.

Актуализация: Apple вече публикува статия от базата знания, която разглежда този проблем и предлага метод за достъп до AVCHD файловете. Той гласи:

„Някои видеокамери, които записват множество формати, изискват допълнителни стъпки за импортиране на двата формата в iMovie '09 и iMovie '11. […] За да преглеждате и импортирате AVCHD клипове от вашата мултиформатна видеокамера в iMovie, MP4 / iFrame кадри трябва да бъдат импортирани, за предпочитане архивирани и след това изтрити от вашата видеокамера. След като всички MP4 / iFrame клипове бъдат изтрити от вашата видеокамера, изключете видеокамерата от вашия компютър и след това я свържете отново. Клиповете AVCHD трябва да се появят в прозореца за импортиране на iMovie. "

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found