Преглед на събитието: Apple изненадва за услугите, въпреки заглушен надстройка на iPhone 11

Влизайки в днешното събитие на Apple, мнозина се чудеха дали ще има изненади освен типичните малки детайли. Слуховете за Apple Watch бяха неприятни, докато докладите на iPhone 11 сочат, че устройството ще бъде едно от най-малките подобрения в историята на устройството.

Докато актуализациите на iPhone наистина бяха едни от най-малко очевидните в скорошната памет, Apple дойде с повече изненади от обикновено или, казано по друг начин, слухът не направи домашното си тази година. От самото начало Apple изненадващо обяви, че Apple TV + ще стартира на 1 ноември само за $ 4,99 на месец, а по пътя дойдоха още няколко неофициални изненади.

Мислех си, че тази година ще прекарам известно време в по-задълбочено разглеждане на събитието като цяло, включително някои кусури зад кулисите и неща, които може да сте пропуснали.

Apple Arcade

Apple стартира събитието във вторник, показващо Apple Arcade, както се очакваше. Услугата позволява на клиентите да получат достъп до 100 ексклузивни, висококачествени игри на определена цена от $ 4,99 на месец. Той ще бъде достъпен на 19 септември заедно с iOS 13 и вероятно на Mac по-късно тази година, тъй като Каталина остава без дата на пускане.

Презентацията започна почти веднага с три презентации на игри на Apple Arcade. Тези презентации -  Frogger в Toy Town, Shensaki: Into the Depths  и  Sayonara Wild Hearts  бяха едни от най-малко убедителните демонстрации по време на събитие на Apple в скорошна памет. Също така е забележително, че ако в момента отидете на страницата на Apple Arcade, Apple представя няколко игри, които идват в услугата, нито една от които не е избрана за демонстрация.

Бях изненадан от това представяне концептуално, тъй като игрите, дори и висококачествените игри, все още са игри и уникалната точка за продажба на Apple Arcade е достъпът до игри, чиито компоненти са единственият компонент. Това е подобно на Apple, който обявява News +, като някой от NatGeo излезе и говори за това колко добро е списанието им. Мисля, че на Apple би било много по-добре да покаже много от игрите на бързи изблици и да се съсредоточи повече върху цената, случая на употреба и функции като възможността да играе между устройства и кръстосано запазване.

Подозирам, че Apple Arcade е дълга игра, тъй като се чувствам за повечето услуги на Apple и че компанията ще намери силна ниша в началото. Когато пристигне неизбежният „Apple Prime“, подозирам, че хората ще влязат повече в него.

Apple TV +

Това може би беше най-голямата изненада за деня и мисля, че получи най-голяма реакция от публиката. След като обобщи предаванията, които Apple вече показа, Тим Кук представи  See , относително завладяваща драма за общество, в което всички са слепи. Той продължи, че тези и на пръв поглед дузина други предавания ще бъдат на разположение, когато TV + стартира на 1 ноември. Каква е цената, която можете да попитате? $ 4,99.

Но цената не беше изненадващата част от това съобщение. Продължаващото съобщение, че Apple ще предлага TV + за една година, безплатно, с покупката на всяко устройство на Apple, започващо днес, беше истинската изненада. Това е основен ход и разкрива много повече за плана за игри на услугите на Apple, отколкото сме познавали досега. Компанията е инвестирала  милиарди само в  това ново оригинално съдържание и повечето от зрителите му никога няма да похарчат и стотинка, за да го гледат.

Вместо това изглежда, че първоначалната инвестиция за този оригинален набор от шоута е просто да привлече хората и да накара хората да плащат по-късно. Това е значителна игра и макар да оставам скептичен, мисля, че шансовете на Apple за успех в телевизията са се увеличили по моя оценка забележимо от вчера (или ако сте фен на Vergecast, вероятно 60 на скалата go90 срещу вероятно 30 вчера ).

Важна забележка: от това, което чувам, съобщенията на Disney + вътрешно разклатиха този план. До началото на тази година се предполагаше, че TV + ще бъде $ 9,99, с някаква форма на пробен стимул. Изглежда, че цената е пряка реакция.

Ай Пад

Макар че мисля, че беше доста добре разпространено, че 10,2-инчов наследник на 9,7-инчовия iPad беше на път, беше малко изненада за последната секунда, че това се случи днес, за разлика от по-късно тази година. Новият 10,2-инчов iPad включва актуализирани вътрешни елементи и интелигентен конектор за използване със Smart Keyboard. Все още струва само $ 329 и, особено сега с поддръжка на клавиатурата, това е iPad, който почти всеки трябва да получи.

Любопитен съм и защо съществува iPad Air? Той има забележимо по-добри вътрешни елементи на по-ниска ценова точка от iPad Pro, но ако толкова държите на спецификациите на вашия iPad, надявам се да спестите малко повече пари и да изберете Pro, тъй като е толкова по-добър от iPad Air. Ако не, купете iPad.

iOS 13, iPad OS и macOS Catalina

Бърз антракт за обсъждане на iOS 13 и iPad OS. Apple отбеляза заедно с новия iPad, че ще се доставя с iPad OS, когато стартира на 30 септември. Оттогава беше обявено, че това е и датата на стартиране на iOS 13.1, което изглежда показва, че iPad OS няма да стартира до публично до 13.1, което е необичайно.

iOS 13 ще стартира на 19 септември, но в него липсват значителен брой предварително обявени функции. Неща като преки пътища на Siri, актуализации на AirDrop и споделяне на аудио са преместени в iOS 13.1. Това е така, защото iOS 13 е имал невероятно груб цикъл на разработка, чувал съм от множество източници и Apple избра да ускори 13.1, за да спечели малко време, ако възникнат проблеми, когато iOS 13 се доставя на тези нови устройства. Най-новите бета версии на iOS 13 са далеч подобрени от по-рано това лято, но остават нестабилни в някои случаи на употреба.

Също така е забележително, без споменаване на macOS, което има смисъл, тъй като Apple планира да обяви нов хардуер за Mac и да стартира операционната система по-късно тази година. В момента обаче Каталина е в тежко състояние на развитие, със значителни проблеми и грешки. Много от тях вероятно ще бъдат подредени до края на октомври, когато трябва да стартира операционната система.

Apple Watch Series 5

Днес Apple изненада мнозина в технологичния свят, като не само обяви часовник от серия 5, за който някои (включително и аз) съобщиха, че може да не се случва, но и че включва вероятно първата заявена от потребителя функция: винаги включен дисплей.

Току-що закупих Series 4 преди няколко месеца, след като се придържах към Series 2 за няколко години, и съм силно склонен да надграждам само за тази функция. Броят пъти, в които трябва да преместя леко китката си твърде далеч, за да е подходящо в конкретните обстоятелства, е много и открих, че по време на тренировки часовникът често не може да разбере, че се опитвате да го погледнете. Часовникът разполага и с някои подобрени вътрешни елементи и свързана със здравето функционалност, което се очакваше.

Apple опитва още едно вълнуващо ново нещо с часовниците тази година: отделяне на калъфите от лентите. Преди това компанията продаде серия от предварително определени комбинации с възможност за размяна на ленти. Сега, когато купувате от Apple онлайн или в магазина, вие избирате корпуса и лентата независимо, за да създадете вашата идеална комбинация. Има и някои нови опции на корпуса: титан и керамика.

Подозирам, че този опит има потенциал да бъде един от най-добрите в Apple Store и вероятно е трябвало да работи, като начало. Радвам се да видя дали това води повече хора към Watch.

Още нещо, което със сигурност ще привлече хората към часовника: Серия 3 сега е само 199 долара. (Чувал съм, че са обновили чипа в Series 3 тихо, но все още не са получили потвърждение)

iPhone 11

Няма да прекарвам много време в разговори за iPhone тази година, тъй като те бяха по-малко от очакваното (повече за това защо малко по-малко). IPhone 11, който наследява XR, се отличава с нова гама от цветове (червено, черно, бяло, зелено, жълто и лилаво), които изглеждат ужасно в сравнение с изходящата гама, по мое мнение, нов A13 Bionic чип и нови камери. Животът на батерията също е един час по-дълъг в сравнение с последните години, който вече е отличен живот на батерията.

Тези нови камери включват много нови функции, но най-забележителното в съзнанието ми е способността да се правят широкоъгълни снимки и видеоклипове и нов „тъмен режим“ като Google Pixel. Ако се занимавате с фотография на телефона си, това са страхотни неща и съм сигурен, че много ще им харесат. Apple също показа „Слофи“, които са селфи на забавен каданс, че въпреки първоначалната мечка в Twitter, мисля, че ще стане нещо много бързо.

Обикновено бих посъветвал да не надграждам до този iPhone, ако имате XR и да кажа, че в противен случай това е iPhone, който трябва да получите. Въпреки това - Apple имаше още едно изненадващо съобщение: iPhone 11 започва от $ 699, вместо $ 749 като миналата година. Това означава, че ако сте на програма като Apple Upgrade Program на Apple, може да си струва да надстроите, просто защото плащането ще бъде по-евтино и ще получите допълнителните предимства на новия модел.

Това е страхотен и изненадващ ход, тъй като противоречи на настоящата философия на Apple за „фокус върху ASP“. Мисля обаче, че професионалистите ще компенсират по-голямата част от загубата и това ще доведе до по-голям брой продадени бройки.

iPhone 11 Pro

Това са шокиращо скучна актуализация на моделите от последните години, но уви, не всеки ден не може да бъде Erntedankfest и вълнуващите актуализации пристигат следващата година. Тези телефони включват още по-добра камера и леки подобрения във всички останали технически аспекти на телефона, включително дисплея, Face ID и процесора.

Забележителни са обаче две нови функции на iPhone 11 Pro (три, ако включите камерата): Първо, новите цветове и матовото покритие изглеждат  отлично . По-специално, аз съм голям фен на прашното зелено и вероятно ще избера този модел, ако надстроя. Второ, подобренията в живота на батерията при тези модели са нелепи - четири часа при Pro и пет при Pro Max.

За съжаление, няма допълнителен стимул за надграждане тази година, за разлика от iPhone 11, тъй като Pro все още започва от $ 999 и мисля, че е дори по-трудна продажба от обикновено с новата ниска цена XR. Също така е важно да се отбележи, че миналата година имаше около два месеца, когато XS и XS Max бяха в продажба преди XR, което не е така в този кръг. Подозирам, че пропорционално 11 Pro и Pro Max може да са най-малко популярните iPhone някога.

Цени на iPhone

Основната изненада, която се надявах да видя днес, че не получихме, беше обновяване на програмата за надстройка на iPhone, за която източниците твърдят, че е в процес на разработка. Програмата остава същата като предишните години, но има някои нови опции за ценообразуване извън програмата.

Apple вече силно стимулира търговията и рекламата на цените на телефони с предполагаемо намаляване на разходите. Вече можете също да купувате iPhone на определена месечна цена извън програмата (която, за разлика от iUP, не включва AppleCare или възможност за търговия веднъж годишно), но това вероятно ще помогне за преместването на единици. Предполагам, че ще има някаква форма на заем, свързана с това, но ще бъде интересно да се види от кого и какво може да означава за бъдещето на iUP

Забележими отсъствия

Имаше две забележителни отсъствия от днешното събитие, които мисля, че почти всички предполагаха, че ще присъстват днес:

Първо: Говори се, че Apple пуска устройство „Apple Tag“, за да се конкурира с компании като Tile, които ще се интегрират с новото приложение iOS 13 Find My. По-рано не сме докладвали за това, но също така чух от източници, че това идва, малко по-късно тази година.

Второ, и най-забележителното, през по-голямата част от тази година се говори, че iPhone 11 ще предлага двустранно зареждане. Това би позволило на потребителите да зареждат AirPods или Apple Watch с телефона си, като го поставят на гърба на устройството. Снощи Ming-Chi Kuo съобщи, че Apple е изтеглила функцията последната секунда поради проблеми с производителността и няма да присъства днес.

Това се забелязва по две причини: първо, мога да си припомня само още един път, когато Apple изтегли основна хардуерна функция толкова близо до събитие - третото поколение iPod touch трябваше да има видеокамера до около седмица преди - но това никога се случи в този мащаб. Това е толкова безпрецедентно, че ми е трудно да повярвам, че Apple е имала време да премахне хардуера за двустранно преди събитието и той все още може да присъства в доставените устройства, но е изключен. Ще бъде любопитно да видим разрушаването на 20 септември.

На второ място, това е вторият (или третият или четвъртият, в зависимост от това, когото питате) Apple, по отношение на безжичното зареждане, първият е AirPower. Разликата тук е, че AirPower би бил технологичен крайъгълен камък, докато двустранното зареждане е нещо, което Samsung и други производители са внедрили без проблем. Много странно и подозирам, че тук се крие добра история, която някой ден ще бъде разказана.

Заключение

Като цяло това беше доста добро събитие с няколко прилични изненади - подозирам, че не е последното за годината. Новите iPhones, макар че може би са извън годината за потребителите на моделите от последните години, остават най-добрите iPhone досега, а и двата нови iPad и Apple Watch са най-добрите устройства в двете си продуктови линии.

Все още чакаме този Apple Prime - което със сигурност трябва да е част от стратегията тук. Ако не, Apple News + ще бъде много самотен.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found