Зарядни устройства за iPhone. Fast vs Trickle, ето какво трябва да знаете

Батерията, намерена на вашето iOS устройство, е проектирана да използва комбинация от бързо и поточно зареждане. По този начин компанията твърди, че зареждането трябва да е по-лесно от всякога на мобилните устройства. За съжаление, Apple продължава да включва старо училище с 5W USB-A зарядно устройство с всеки iPhone, а не нещо, което може да осигури по-бързо зареждане. Поради това мнозина търсят популярни зарядни устройства на трети страни, за да свършат работата.

Не всички зарядни устройства си приличат, като някои акцентират върху бързото зареждане, а други се зареждат. В тази статия ще научите повече за двете. Оттам нататък ще подчертаем някои популярни зарядни устройства на трети страни.

Бързо зареждане срещу таксуване

С бързо зареждане батерията на вашето устройство се зарежда бързо, докато достигне 80 процента. Фактори като температурата и дали използвате устройството по време на зареждане могат да повлияят на това колко време е необходимо на батерията да достигне този процент. Ограничаването на бързото зареждане до прага от 80 процента би трябвало да увеличи живота на батерията на вашето устройство, като същевременно намали времето, необходимо на устройството да се зареди почти напълно.

Какво ще кажете за зареждане с капки? Последните 20% от зареждането са проектирани да облекчат електрическия ток, за да удължат живота на батерията. Постепенното зареждане също така ограничава възможността за пожар или експлозия, тъй като позволява батерията на телефона ви да избегне прегряване.

Има ли проблеми с бързото зареждане на вашия iPhone?

Тук има два въпроса. Първо, сега мнозина вярват, че бързото зареждане ще изтощи батерията по-бързо поради количеството енергия, която се натъпква в батерията. Поради това сега някои препоръчват зареждането на вашето устройство през нощта със струйно зарядно устройство (като това, предоставено от Apple) и използване на бързо зарядно устройство през деня.

Причината? Много от тези видове зарядни устройства, които сега са на пазара, използват интелигентен дизайн, който се зарежда само до определени температури.

Оттам зареждането се забавя, докато температурата падне до по-комфортно ниво, като по този начин удължава живота на батерията.

Зарядни устройства, които препоръчваме

Ето някои налични зарядни устройства, които препоръчахме поради посочените по-долу причини:

Придържайки се към Apple за зареждане с капки

Смущаващо е, че Apple доставя 5W USB-A зарядно устройство с всеки iPhone, който продава, като се има предвид колко мощни са тези смартфони (и колко скъпи са за закупуване.) Наскоро слухът съобщи, че Apple планира да продължи да доставя 5W зарядно устройство с iPhone 2019. За щастие има много местни и зарядни устройства на трети страни, които можете да закупите, за да ускорите нещата.

Apple също отмени слуховата система за зареждане AirPower, добавяйки проблеми към потребителското изживяване.

През 2018 г. Apple избра да премине от Lightning към USB-C за своя набор от iPad Pro модели. По този начин стартира зарядни устройства за стена USB-C, които работят и с iPhone . Единственото изискване е да закупите и USB-C към Lightning кабел.

Към днешна дата Apple предлага 18W и 30W USB-C захранващ адаптер; и двете осигуряват подобно, но по-бързо зареждане, като 5W зарядното устройство.

Apple също предлага интелигентни калъфи за батерии за много от своите модели iPhone, включително iPhone 11 Series и X Series. Те най-добре се описват като осигуряване на поточно зареждане.

Препоръчителни бързи зарядни устройства за iPhone и банки

Компактно зарядно за стена с вградени защитни функции

Можете да намерите бързи зарядни устройства, които представляват батерии и тапи за стена. Ето няколко препоръчани от нас:

Aukey прави някои страхотни продукти за зареждане, включително ултра компактен изход с двоен порт 2.4A и сгъваем щепсел. На цена от около $ 10, щепселът използва адаптивно зареждане за всички 5V USB захранвани устройства при до 2.4A.

Компанията също така прави впечатляващо зарядно за кола, което свършва работата.

Това, което ни харесва, е, че включва вградена защита за защита на вашите устройства срещу прекомерен ток, прегряване и презареждане.

Решение за батерията за вашите устройства на Apple

ANKER осигурява вградена защита за батерията на вашия iPhone

Ако търсите решение за батерията, помислете за PowerCore Lite 10000 от Anker, което е леко, компактно преносимо зарядно устройство от 10000 mAh, което използва изключителните PowerIQ и VoltageBoast на компанията, за да осигури бързо зареждане. Тази захранваща банка може не само да захранва вашия iPhone, но и други телефони като Samsung (за задържанията в кръга на вашето семейство или приятели).

Ако търсите нещо с още по-голям капацитет, помислете за USB C Power Bank RAVPower 26800mAh PD Portable Charger. Устройството може да открива и регулира зарядния ток, за да постигне най-бързото зареждане с лекота.

Едновременно зареждайте 3 устройства с лекота.

Преносимото зарядно устройство RAVPower 26800 е малко по-скъпо от продукта PowerCore Lite, но има допълнителни звънци и свирки. Първо и най-важно, можете да използвате банката RAVPower за зареждане на вашия MacBook. Той може също така да зарежда вашия Nintendo Switch, докато играете, което е доста страхотна функция за геймърите. Има и вградена функционалност за захранване на преносимия ви Chromebook.

Това устройство отнема само около 4 - 5 часа, за да се зареди напълно, в сравнение със 7 - 10 часа за някои от другите популярни батерии. RAVPower също така включва висококачествено презареждане, късо съединение и защита от пренапрежение

Максимално зареждане на батерията

За да оптимизира заряда на вашата батерия, Apple предоставя текущ списък с общи съвети за производителност. Те включват гарантиране, че вашето устройство използва най-новата версия на iOS, за да избегне екстремни температури на околната среда.

Други препоръки

  • Премахнете определени калъфи по време на зареждане . Ако забележите, че устройството ви се нагрява по време на зареждане, извадете го от кутията.
  • Ако съхранявате устройството си (т.е. не планирате да го използвате известно време), заредете го до около 50 процента и след това го изключете. Напълно разредените устройства за дълъг период могат да станат неспособни да задържат заряд. От друга страна, този, който е напълно зареден (и не се използва), може да загуби капацитет и следователно да съкрати живота на батерията.

През последните години Apple също улесни много прегледа на информацията за използването на батерията. В центъра на това е инструмент за здраве на батерията, който можете да намерите в приложението Настройки под Батерия.

Разбиране на използването на батерията на вашия iPhone.

Очаква се iPhone да продължи 500 или повече цикъла, което е около две години за средния потребител. Към този момент литиево-йонната батерия вероятно се е разградила до 80 процента от капацитета си. Можете да видите къде стои телефонът ви, като влезете в приложението Настройки и докоснете Батерия. От там изберете Здраве на батерията.

В горния пример максималният капацитет на телефона все още е 100 процента.

Повече за инструмента за здраве на батерията

Под екрана за използване на батерията на вашето устройство с iOS ще намерите полезна информация, която да прегледате за най-добри практики. От този екран например можете да видите списък с приложения, които извършват фонова дейност. Можете да изключите това, като посетите приложението Настройки под Общи> Обновяване на фоновото приложение .

Намерете приложенията за свиване на батерията на вашия iPhone.

Други съобщения, които може да видите на този екран, могат да включват:

  • Местоположение и фоново местоположение . Ако приложението използва услуги за местоположение прекомерно, изключете го, като отидете в Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение.
  • Начален и заключен екран . Ако тези два екрана използват много батерия всеки ден, може да получите повече известия, отколкото е разумно необходимо. Регулирайте ги, като отидете в Настройки> Известия.
  • Няма покритие на клетката или нисък сигнал . Ако винаги сте в район, където няма покритие, може би е разумно да включите самолетен режим и да запазите батерията си. За да направите това, отворете Центъра за управление и докоснете иконата за самолетен режим.

Обобщение

С всяка изминала година Apple се справя все по-добре с максимизирането на живота на батерията на своите мобилни устройства. В същото време компанията ви улеснява да разпознавате колко енергия използва вашето устройство и защо.

Що се отнася до бързо зареждане спрямо зареждане, Apple е разработила система, която увеличава живота на батерията, като същевременно отчита и нашия бърз живот, който изисква нашите устройства да работят и работят през по-голямата част от деня.

Какви стъпки предприемате, за да увеличите максимално живота на батерията на вашето iOS устройство? Уведомете ни в коментарите по-долу.

скорошни публикации