Календар: Минимален календар в лентата с менюта

Опитвам се да запазя менюто си възможно най-малко. Ако нямам нужда от него или не използвам приложението, обикновено не го оставям в лентата с менюта. Трябва да сте практично приложение и приложение, което да използвам през цялото време, за да остана в менюто си. Е, преди няколко седмици мисля, че намерих приложение, което се проби в менюто ми и вярвам, че ще остане там известно време. Говоря за Календар. Това е толкова просто приложение, което живее във вашата лента с менюта, но все пак за мен е толкова полезно и мощно.

Calendarbar е приложение, което ви показва вашите събития за iCal, Google Cal и Facebook, които живеят във вашата лента с менюта. И основно това е основната цел на приложението. Както можете да видите от моментната снимка по-горе (За съжаление направих снимката по-горе от лентата на календара, тъй като не исках да споделям някои от нещата, които бяха в моя календар), приложението изглежда добре и е направено добре. Колкото и просто да изглежда това приложение, има и още нещо. В това приложение има много работа зад кулисите. Едно от хубавите неща, които можете да направите за това приложение, е да го персонализирате. Можете да промените шрифта и размера на шрифта, както и ширината на лентата на календара.

Една от другите страхотни функции е как можете да персонализирате календарите. Както споменах преди, можете да показвате вашите събития в iCal, Facebook и Google Calendar. Но вие имате възможност да покажете всички от тях или само тези, които искате. Повечето от нас днес имат повече от един календар в iCal или Google Calendar. Можете да изберете да покажете кои календари искате и дали искате да покажете някой от тях. Аз лично показвам моите събития в Google Calendar и Facebook само в лентата на календара.

С последната актуализация на лентата на календара вече можете да синхронизирате задачи от iCal. Това е хубава малка функция, която трябва да имате. Можете също да стартирате приложението направо от Alfred, Launchbar или Quicksilver.

Като цяло приложението е страхотно приложение. Толкова ми харесва, защото ако просто искам да видя какъв е графикът ми за днес или за следващите няколко дни, мога просто да щракна върху приложението в лентата с менюта и да видя моя график. Не трябва да отварям iCal или Google Calendar, след което да проверя графика си. В един момент би било хубаво, ако можете да добавяте събития и да създавате задачи чрез приложението.

Можете да получите лентата с календари в Mac App Store за $ 0,99 за ограничен период от време, докато е в продажба. Силно ви препоръчвам да отидете и да го вземете.

скорошни публикации