Клъстери: Изстискване на повече място за вашия Mac

Не знам за вас, но обичам да извличам колкото се може повече от моя Mac. Искам да се уверя, че имам достатъчно място, за да мога да правя каквото искам върху него. След известно време сте склонни да поставяте много файлове, филми, снимки и приложения на вашия Mac и мястото на твърдия диск започва да става все по-малко и по-малко. Да, можете да вземете външен твърд диск и да разтоварите куп файлове. Но има по-опростен, по-лесен и по-евтин начин да си спестите малко място на вашия Mac. И най-хубавото е, че след малко настройка той работи във фонов режим и не е нужно да се притеснявате за нещо.

Говоря за приложение за Mac, наречено Клъстери. Клъстерите е приложение, което се инсталира на вашите системни предпочитания и ви помага да спестите малко място на вашия Mac. Начинът, по който работи приложението, е, че избирате папки, на които искате да спестите малко място. Например имам много приложения, така че ще добавя папката си Приложения към клъстерите. Тогава ще свърши останалото. Той ще компресира папката и ще ми даде малко място на твърдия диск.

След първоначалното сканиране през папката вече сте готови. Сега клъстерите ще работят във фонов режим и ще продължат да компресират папката Applications, така че да можете да спестите още повече място. И не е нужно да правите нищо. Избрах някои от най-големите си папки, които да сложа в клъстерите. Например моите приложения, снимки, филми и музикални папки са в клъстери. След като настроих това в началото, едва ли ми се е налагало да отварям клъстери отново. Просто продължава да работи и ми спестява повече място на твърдия диск. Това е толкова просто приложение, което работи толкова добре. Можете да си купите клъстери за $ 13 и повярвайте ми, струва си всяка стотинка в количеството пространство, което в крайна сметка спестявате с времето.

скорошни публикации