Gboard на Google за iPhone - 14 основни съвета за разглеждане

Клавиатурата на Gboard на Google внася доста добри екстри в своето коте за потребители на iOS, освен подобряване на скоростта на писане. За хората, които използваха традиционната клавиатура на iPhone, си струва да опитат да използват Gboard за няколко дни, за да осъзнаят огромната разлика, която може да направи.

За тези от вас, които вече са започнали да се наслаждават на функциите на Gboard на вашия iPhone, бих казал, че има много повече от това, което изглежда на пръв поглед.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да използвам новия поверителен режим на Gmail на вашия MacBook
  • iPhone клавиатура бавна, Възможни съвети за разглеждане
  • 10 от най-добрите клавиатури на трети страни за вашия iDevice

Ето 14 от любимите ни съвети за извличане на най-доброто от Gboard на вашия iPhone:

1. Забавлявайте се с въвеждане с плъзгане

Набирането с плъзгане, както го нарича Google, ви позволява да плъзгате върху символите и ви позволява лесно да въведете думата, която искате. Това не изисква потупване на всеки символ, за да образува дума, тъй като научава стила ви на плъзгане и автоматично разпознава думата, която възнамерявате да въведете на вашето устройство. Това със сигурност е забавен начин да разговаряте с вашите пъпки без грешки.

2. Вградено търсене в Google

Много често много от нас трябва да търсят нещо и да ги споделят с приятели. Това изисква отваряне на браузър, след това търсене на термина, копиране и поставяне на връзки към отговорите в прозореца за разговор на приятел и т.н. При Gboard това се случва в областта на клавиатурата. Например, ако вашият приятел ви попита каква е столицата на Китай, можете бързо да го потърсите в Google от това приложение и да изпратите резултати на приятеля си там и след това толкова просто.

3. Търсене и изпращане на GIF файлове

GIF файловете са навсякъде и вършат добра работа, като карат хората да се смеят, освен че им помагат да изразят чувствата си. С Gboard на вашия iPhone можете да търсите и изпращате GIF файлове направо от клавиатурата си. Кажете сбогом на тези приложения за генератор на GIF и забавните разговори, базирани на настроението, сега са лесни с Gboard.

4. Пряки пътища до пунктуацията и изписването с главни букви

Gboard е изпълнен с редица преки пътища, които ви помагат бързо да получите достъп до функционалностите на клавиатурата. Един от тези преки пътища е за въвеждане на пунктуации. Ако искате да добавите пунктуация, докато пишете нещо, просто натиснете и задръжте точката и ще видите всички пунктуационни знаци на екрана. Изберете този, който искате и той ще бъде добавен към вашия текст.

Често трябва да пишем с главна буква и Gboard го прави изключително лесно. Просто докоснете клавиша за заключване на капачки и след това плъзнете до буквата, която искате да въведете с главна буква, и оставете докосването си. Това е полезно, когато пишете неща като име на човек или име на фирма и т.н.

5. Гласови съобщения

Google Gboard се предлага с функцията за диктовка, която ви позволява да пишете с гласа си на вашия iPhone. Въпреки че Apple има свой собствен инструмент за диктовка, струва си да опитате версията на Google на същия. За да активирате функцията, просто натиснете и задръжте интервала на вашия iPhone и скоро ще видите екрана за диктовка.

Вече можете да говорите с вашия iPhone и той ще пише на вашия екран.

6. Използвайте интервал като тракпад

Trackpad ви позволява да превключвате между думи на вашите устройства, а клавишът на интервала на Gboard прави същата работа като тракпад. Докато пишете нещо, можете да плъзнете по интервала, за да се придвижвате между думите, които пишете. Това премахва неприятностите с ръчното поставяне на курсора някъде в текста, което често е неуспешен опит за много от нас.

7. Намерете и изпратете емоджи

Подобно на GIF файловете, Gboard също ви позволява да изпращате емотикони директно от самата клавиатура. Той се предлага с предварително заредени емоджи, които можете да избирате, за да изпратите на приятелите и семейството си. Това, което е толкова специално за емотиконите на Gboard, е, че можете да търсите любимите си емоджи, като въведете името му в полето за търсене. По този начин няма да се налага ръчно да намирате емотиконите, които искате да изпратите, тъй като можете да се възползвате от помощта на функцията за търсене, за да стигнете бързо до желаните емоджи.

8. Персонализируеми настройки на клавиатурата

С повече опции дойдоха още конфигурационни настройки. Gboard има редица опции, които можете да разгледате на вашия iPhone. Можете да се насочите към панела за настройки за Gboard и ще намерите много функции, които можете да изключите или включите. Някои от тях са активиране и деактивиране на автоматично коригиране, автоматично изписване с главни букви и т.н.

9. Извинете, полета за парола!

Ако сте използвали Gboard на вашия iPhone от известно време, бихте забелязали, че той не работи с полетата за парола. Apple въведе ограничение за своите устройства, което предотвратява изскачането на клавиатури на трети страни, докато въвеждате парола. Това гарантира, че използвате клавиатурата за запаси само за въвеждане на поверителна информация, като например паролите си. Това наистина не е изключване, тъй като сигурността винаги е първостепенна необходимост от аксесоарите.

10. Бърз достъп до Gboard

Дори ако сте задали Gboard като клавиатура по подразбиране на вашия iPhone, основната клавиатура от време на време ще се появи. Ако това ви се случи, има бърз начин да се върнете към Gboard. На клавиатурата на iPhone, докоснете и задръжте иконата на глобус и ще видите списък с всички клавиатури, които можете да използвате. Плъзнете до Gboard и освободете. Gboard ще се върне.

11. Възможно е въвеждане с една ръка

Виждали ли сте някога ситуации, когато имате пица от едната страна и телефона си от другата и сте искали да изпратите на някого нещо важно? Ами с Gboard е възможно да се правят и двете. Клавиатурата има режим с една ръка, който, когато е активиран, ви позволява да пишете на плаваща клавиатура в лявата или дясната ръка на екрана.

12. Активиране на тъмен режим

Тъмният режим променя външния вид на клавиатурата и активирането му в Gboard е доста лесно. Клавиатурата се предлага с редица теми, така че има нещо, което ви създава усещане за тъмен режим. За да промените темата на клавиатурата, докоснете иконата за настройки в Gboard и изберете Настройки, последвани от Теми. Тук ще намерите всички теми, които можете да приложите към клавиатурата си. Изберете тъмния и той ще гарантира, че имате тъмен режим, когато използвате Gboard.

13. Изчистване на историята на търсенията в Gboard

Подобно на историята на търсенето в браузъра ви, изчистването на историята на търсене на Gboard е важно, за да се поддържа оптимален диапазон на производителност. За целта докоснете иконата за настройки, последвана от настройките за търсене. Натиснете Изчистване на историята на търсенията в Gboard и тя ще премахне цялата ви история на търсенията в Gboard.

14. Споделяйте видеоклипове в YouTube

Ако сте като мен и обичате да гледате видеоклипове в YouTube и да ги споделяте с приятелите си, тогава Gboard ви дава лесна стенографска помощ за ускоряване на нещата. Gboard, ви позволява директно да търсите и споделяте видеоклипове в YouTube от приложението, в което се намирате. Докоснете иконата за търсене в Gboard, последвано от YouTube. Всичко, което въведете сега, ще бъде търсено в YouTube. След като намерите това, което сте искали, можете да го споделите с приятелите си.

Горните съвети за Gboard ще ви помогнат да извлечете максимума от тази клавиатура на трети страни на вашия iPhone. Ако смятате, че сме пропуснали нещо, моля, уведомете ни за това чрез раздела за коментари по-долу.

скорошни публикации