Как да изберете кой да получава разписки за четене в iOS 10

От доста време iMessages предлага възможността да показва разписки за четене, позволявайки ви да посочите на други хора дали и кога четете съобщенията им. Функцията е добра в някои случаи, но в други не толкова.

Това е удобна функция в някои случаи, например когато чакате отговор на нещо важно. Това може да бъде и една от най-лошите функции, ако имате приятел, доволен от чата, или някой, който очаква незабавни текстове обратно, независимо колко сте заети.

Преди iOS 10 трябваше да сте изцяло или изцяло, но сега можете да задавате индивидуални разписки за четене .

Ето как можете лесно да настроите това на вашия iPhone или iPad с iOS 10:

За начало влезте в Messages и се уверете, че сте прочели разписките като цяло. За да направите това, отидете в Настройки -> Съобщения-> Показване на разчетени разписки

След това се насочете към нишка за съобщения с някого. Горе вдясно ще видите малко „i“. Кликнете върху него.

Сега превъртете надолу, докато видите „Показване на разчетени разписки“. Изберете или отменете избора му.

Прочетените разписки не се показват?

Лесно е да забравите, че получавате „разписки за четене“ само ако другият човек, който използва iMessage и е включил тази опция в устройството си. Понякога се опитваме да преминем през всякакви поправки, като пренебрегваме основните неща.

Другият проблем, който някои потребители периодично получават, е, че разписката ще показва „доставено“, но не и „Прочетено“. Няколко iMessages ще се покажат като „прочетени“ и всъщност ще видите и времето в нишка.

Последният по веригата ще остане „доставен“, никога не се променя на „прочетен“, но получателят ще отговори на съобщението. Ясно е, че е прочетена, но разписка за четене не се показва за всички iMessages. Това последно съобщение никога не получава разписка за четене. Този проблем е досадна, но известна грешка.

Не можете да направите много по този въпрос, освен да рестартирате idevice, за да се покаже състоянието правилно. Ако проблемът се окаже голяма неприятност за вас, можете да опитате да възстановите вашия iPhone като нов и да видите дали това ви помага при този проблем.

За повече инструкции за iOS 10 вижте нашето Ръководство за iOS 10. Ако имате други проблеми с iMessage след актуализиране до iOS 10, можете да разгледате нашето ръководство за отстраняване на неизправности за iMessage в iOS 10.

Надяваме се, че този съвет е полезен. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате други проблеми или ако искате да споделите съвет с останалите читатели!

скорошни публикации