Деактивирайте подканите за парола при изтегляне на безплатни приложения на macOS Catalina

Въпреки недостатъците си през последните години, Mac App Store нарасна значително и се превръща в място за изтегляне на приложения. Повече разработчици се качват на борда с безплатни или платени опции, за да свършите работа или дори да играете някои игри.

Въпреки това, един неприятност, който продължава да се появява, независимо от macOS или iOS, е изтеглянето на безплатни приложения. Разочароващо е, когато просто се опитвате бързо да изтеглите безплатно приложение, само за да осъзнаете, че трябва да въведете паролата си. Днес ще разгледаме как можете да деактивирате подканите за парола при изтегляне на безплатни приложения.

Защо трябва да въведем нашата парола?

Предпоставката за необходимостта от въвеждане на парола при изтегляне на приложения е доста проста. Това е да защити потребителя или някой друг от изтегляне и закупуване на приложения без съгласие или разрешение.

Това е вярно, независимо дали използвате iOS или macOS, тъй като не искате да завършите с множество неоторизирани такси. Очевидно това обикновено се случва повече, когато децата ви имат достъп до вашите устройства, но случайни покупки се случват и при възрастни.

Как да деактивирам подканите за парола на Catalina

Отначало имаше известна загриженост, че не можете да деактивирате подканите за парола за безплатни приложения. Причината се дължи на премахването на iTunes, тъй като това беше един от методите за това в предишни итерации на macOS.

С macOS Catalina стъпките са малко по-различни и всъщност не изискват дълбоко гмуркане. Ето как можете да деактивирате подканите за парола в macOS Catalina.

 1. Отворете системните предпочитания
 2. Кликнете върху  Apple ID
 3. От левия панел маркирайте и изберете  Медия и покупки
 4. Под  Безплатни изтегляния щракнете върху кръга за  Никога не изисква
 5. Излезте от системните предпочитания

Важно е да споменете, че ако не е нужно да се притеснявате за малките или някой друг, който купува приложения, можете да деактивирате подканите за всички покупки. Просто следвайте същите стъпки, както по-горе, и щракнете върху кръга за  Никога не изисква под следното:

 • Безплатни файлове за изтегляне
 • Покупки и покупки в приложението

Това ще премахне необходимостта от въвеждане на парола при закупуване на приложения или добавки в приложението.

Как да деактивирам подканите за парола при предишни итерации

Ако не използвате най-новата версия на macOS и използвате Mojave или нещо по-старо, стъпките са малко по-различни. Следващите стъпки изискват да имате на разположение най-новата версия на iTunes и са както следва:

 1. Отворете iTunes на вашия Mac
 2. От лентата с менюта щракнете върху iTunes и изберете  Предпочитания
 3. Щракнете върху  раздела Магазин
 4. Под Безплатни изтегляния щракнете върху падащото меню и изберете  Никога не изисква
 5. Щракнете върху OK

Това ще деактивира подканите за парола в по-старите версии на macOS, в случай че или не искате да надстроите, или не можете.

Заключение

Обичаме, че Apple улеснява живота на всички нас и помага за предотвратяване на неоторизирани покупки. Но ако животът ви не се нуждае от тази допълнителна линия на защита, е хубаво да можете да деактивирате подканите за парола за безплатни приложения. Или някакви приложения по този въпрос.

Ако срещнете някакви проблеми, когато се опитвате да намерите правилните настройки или не виждате опцията, уведомете ни. Ще се радваме да ви помогнем да го намерите за вашия MacOS или OS X компютър.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found