Къде отиде функцията на Apple за непрекъснатост „Предаване“ в iOS 12? Имаме отговори

Handoff е името на функция за приемственост на Apple, която прави невероятно лесна работата между различните платформи на компанията.

Докато сте в екосистемата на Apple, Handoff ви позволява безпроблемно да продължите работния си процес от iOS към macOS и обратно.

Самата функция съществува от известно време с относително малко промени - и ако не сте я използвали, силно препоръчваме да я изпробвате.

СВЪРЗАНИ:

 • 12 Функции на iOS 12, за които не сте знаели
 • AirDrop не работи, ето как да поправите
 • iPhone XS Max, 1 месец по-късно (подробен преглед)

От друга страна, може да сте фен на Handoff, който е забелязал нещо странно да се случва след изтегляне и инсталиране на iOS 12.

И в двата случая имаме съвети и отговори за вас.

Няколко неща, преди да започнете

Ако никога преди не сте използвали Handoff, настройването е доста лесно. И шансовете са, че вече сте го приготвили и просто никога не сте го забелязали!

За да използвате Handoff, и двете ви устройства на Apple - macOS и iOS - трябва да бъдат влезли в един и същ Apple ID. По същия начин и двете устройства трябва да са в една и съща Wi-Fi мрежа.

Трябва също да отбележите, че Handoff ще работи само на Mac, работещи с OS X Yosemite и по-нови версии.

Ако тези критерии са изпълнени, но все още не виждате Handoff, може да се наложи да активирате.

 • Отворете Настройки .
 • Докоснете Общи .
 • Намерете и натиснете Handoff .
 • Уверете се, че превключвателят е включен .

Обикновено във всяка версия на iOS преди iOS 12 ще видите икона Handoff на заключения екран. Което ни води до ...

Къде е функцията за предаване в iOS 12

Ако сте били редовен потребител на Handoff, може да забележите, че той вече няма да се показва на заключения екран, след като сте изтеглили iOS 12.

Не защото Handoff го няма - той все още е тук в iOS 12. Но Apple се промени там, където се появява иконата Handoff (и е на много по-удобно място).

По принцип това е в App Switcher. Можете да опитате това за себе си.

 • Отворете приложение, съвместимо с Handoff, като Safari или Notes на вашия Mac.
 • Вземете вашето iOS устройство.
 • Ще трябва да стигнете до App Switcher. На устройства преди iPhone X просто щракнете двукратно върху бутона Начало . На iPhone X или по-нова версия плъзнете нагоре и направете пауза от долната част на екрана.
 • Иконата Handoff ще се появи като банер в долната част на дисплея под отворените приложения.
 • След като го докоснете, той ще работи точно както винаги - отваряне на URL адреса, документа или други данни в съответното приложение.

Причината, поради която Apple направи тази промяна, е доста проста: Handoff работи отлично и преди - освен ако не сте получили известие.

Може да сте забелязали, че прекарването на пръст нагоре по икона на Handoff, когато има известия на заключения екран, не е работило. Сега Handoff е на по-лесно достъпно и по-интуитивно място.

Някои допълнителни съвети

Можете също да работите в обратна посока - преминавайки от iOS устройство или Apple Watch към вашия Mac. Обикновено предаването.

Обикновено известието за предаване на Mac се появява в крайния ляв край на Dock. Но можете също да натиснете Command + Tab, за да отворите бързо приложението Handoff.

По същия начин можете да използвате Handoff за копиране и поставяне на текст, изображения, снимки или видеоклипове на различни устройства. Това, разбира се, е изключително полезно.

Тази функция се нарича Universal Clipboard. И докато Handoff е активиран и работи на вашите устройства, можете да го използвате. Просто копирайте нещо на едно устройство и опитайте да го поставите на друго.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found